20% RABATT på hela ditt köp! Ange kod NOV20 i varukorgen. Gäller t o m 16 november
Tillbaka

Uppdatering: Plant for the Planet 2019

Vi närmar oss 2020 och det är dags att kika på vad hur vi tillsammans med Yves Rocher Foundation ligger till gällande målet att plantera 100 miljoner träd i Frankrike och världen över.

Projektet firar 12 år

Plant for the Planet lanserades 2007 men delar av projektet, styrt av Yves Rochers stiftelse startade redan under 90-talet. I själva verket så hade stiftelsen redan på den tiden stöd av flertal organisationer med hjälp att plantera träd. 

Det var först 20 år senare som projektet lanserades efter ett möte mellan Jacques Rocher och Wangari Maathai. Sedan får vi inte glömma alla icke-statliga organisationer som satsar på att plantera träd på deras håll! Så vad är vårt mål? Att plantera 100 miljoner träd innan 2020.

För att ta del av mer om programmet kan du kika på stiftelsens hemsida.

sowimage

Yves Rocher stiftelse: starka åtaganden redan från start

Projektet startade 1991 på initiativ av Jacques Rocher. Yves Rocher stiftelse är djupt engagerad i vår planets biologiska mångfald och välbefinnande för oss som bor på den. Sedan 20 år tillbaka har flertal aktiviteter arrangerats utanför Plant for the planet-projektet för att rädda vår planet. 

Ett gott exempel är Terre de Femmes- utmärkelsen som årligen belönar kvinnor över hela världen som arbetar för en bättre planet. Totalt har mer än 430 kvinnor tilldelats utmärkelser sedan programmet startade 2001.

 

sowimage

 Stiftelsen stödjer även fotografer som engagerar sig i miljöfrågor och de stora utmaningar vi har för en hållbar utveckling. Således donerar stiftelsen årligen en eller flera fotografer för att uppmuntra och stödja deras arbete.

Stiftelsen lever fortfarande under Yves Rochers ledord “Naturen är människans framtid” och Plant for the Planet- programmet är ett sådant bevis. Vi är tacksamma för DIN hjälp!

 

sowimage

En uppdatering över 2019

Så hur många träd har vi planterat fram till idag? Fram med trumvirveln, tack!

Vi har planterat hela 90,000,000 träd, en siffra som talar om det stora engagemang vi har världen över. Men detta är enbart ett steg mot vad vi behöver göra för att bevara vår planet.

Vi har planterat ända från Togo till Nederländerna, låt oss visa dig de fem länder som vi har som partners i projektet Plant for the Planet och hur många träd som har planterats på respektive plats sedan start:

  • Frankrike: 3,900,000
  • Tyskland: 140,000
  • Ryssland: 6,855,000
  • Polen: 420,000
  • Nederländerna: 300,000
  • Togo: 1,800,000

Vi är snart vid mållinjen av projektet att plantera 100 miljoner träd. Och vi ser fram emot att fortsätta 2020! 

 

sowimage

Inspirerar stiftelsens åtgärder dig? Berätta för oss i kommentarsfältet!

Dela

Dina preferenser angående din integritet, din sekretess och användningen av cookies
På Yves Rocher använder vi cookies från första och tredje part för att förbättra din upplevelse och ge dig personliga erbjudanden.
Klicka här för mer information