Tillbaka

Fruktvattendetox: en nyttig vitaminkick!

Vitaminrika törstsläckare som passar perfekt i sommar! Testa vår vatten-detox för en hälsosam och fräsch semester.

sowimage

Vi har sagt det förut: återfuktning är A och O för en hälsosam kropp och vacker hud. Därför är det så klart jättebra att dricka vatten! Om du är sugen på något lite godare och roligare kan du testa att göra en vattencocktail genom att blanda i frukt, grönsaker och örter. Med en vatten-detox kan du återfukta kroppen och samtidigt få i dig alla vitaminer och mineraler som du behöver. En vatten-detox är din bästa vän dagen efter fest, eller om du har problem med matsmältningen eller bara känner dig lite trött!

Några tips:

  • Välj ekologiska frukter och grönsaker så slipper du skala dem och kan ta tillvara på alla vitaminer och mineraler
  • Dela frukten och grönsakerna i stora bitar för att ta tillvara på så mycket juice som möjligt
  • Om du förvarar vatten-detoxen i en försluten tillbringare i kylen så håller den i flera dagar
sowimage

Detox-recept

Kiwi, lime, äpple, selleri, persilja och mynta

Det här är en detox som är full av antioxidanter och vitaminer – din kropp kommer att älska den!

Jordgubbar, citron, mynta och gurka

Gurka har en utrensande effekt och passar därför perfekt i en detox. Myntan innehåller flera nyttiga vitaminer som ger en extra boost.

Vattenmelon och rosmarin

Vattenmelon är rik på antioxidanter och vitaminer. Rosmarin är en ört som är känd för sin utrensande effekt och för att vara bra för matsmältningen. En läcker smakkombination som renar kroppen från toxiner – ja, tack!

sowimage

Recept som bekämpar virus


Citron och timjan

Timjan är känd för sina antivirala och antiseptiska egenskaper.

Granatäpple, apelsin, citron, blåbär och gurka

Här har vi nog vinnaren! Den här detoxen innehåller 5 starka antioxidanter och är inte bara antiinflammatorisk (tack vare granatäpplet och apelsinen) och antiviral (citronen), utan har också en utrensande effekt (gurkan).

sowimage

Recept för bra matsmältning

Citron och mynta

Efter en riktig brakmiddag passar det utmärkt med citron och mynta. Myntan är känd för att vara bra för matsmältningen. Citronen rensar ut toxiner och restprodukter och underlättar på så sätt matsmältningen.

sowimage

Recept för vacker hy


Persika och mynta

Myntan är rik på C-vitamin, vilket gör att huden ser strålande fräsch ut. Persikan har en lugnande och revitaliserande effekt, och förbättrar hudens elasticitet. Den innehåller B- och C-vitamin, men också karotenoider, som ger en härlig lyster.

Vilka är fördelarna med vatten-detox?

Recepten går att variera hur mycket som helst: Jordgubbe och basilika, blåbär och apelsin, jordgubbe, apelsin och mynta … Möjligheterna är oändliga! Ha roligt, låt kreativiteten flöda och välj vad som passar just dig och dina smaklökar bäst!

Har du själv testat att göra en detox? Dela gärna med dig hur det gick i kommentarsfältet!

Dela