Tillbaka

Specialartikel: Hur väljer man mascara?

sowimage

Om du vill framhäva ögonen är mascaran din bästa vän. Men hur väljer man rätt mascara? Och hur appliceras den bäst? Fortsätt läsa för att få veta allt om långa och fylliga XXL-ögonfransar.

Hur väljer man mascara?

Börja med att identifiera vilken typ av ögonfransar du har. Tunna, raka eller korta – det finns en mascara som passar just dig!

sowimage
  • Om du har tunna och glesa ögonfransar.

Använd en volymmascara! Den stora, täta borsten omsluter varje enskild ögonfrans och gör dem fylligare.

För att maxa volymen, välj Mascara Sexy Pulp som är berikad med karnaubavax och som gör ögonfransarna tätare och fylligare, frans för frans.
Mascara Volume Elixir är berikad med peptider från hibiskus som förutom att göra ögonfransarna fylliga, även stärker och reparerar dem.

 

 

  • Om du har raka ögonfransar och drömmer om den perfekta böjen.

Välj en mascara med böjningseffekt och separerande borste för att få ögonfransar värdiga röda mattan.
Mascara Vertige Volume är perfekt – den böjer fransarna, definierar och fixerar dem.

sowimage
  • Om du har korta ögonfransar och testat dig igenom en massa olika mascaror, men får bara volym, men inte längd.

Du behöver en förlängande mascara med en borste som sträcker ut ögonfransarna och på samma gång fångar upp varje enskild frans.

Föredrar du en elastomerborste? Då är Mascara Longueur 360° något för dig. Den är berikad med mandelprotein som omsluter ögonfransarna 360°. Resultatet är långa ögonfransar och en intensiv blick.

Föredrar du en fiberborste? Mascara Vertige Longueur kommer att överträffa dina förväntningar. Den har en mikroborste som fångar upp varje enskild frans, även de allra minsta. Mascara Vertige Longueur är berikad med elemigummi, som förlänger, fixerar och definierar fransarna – utan att klumpa sig.

 

sowimage
  • Om du vill ha en mascara som håller även under extrema förhållanden.

Då är en vattenfast mascara som gjord för dig! Med den behöver du inte längre oroa dig för mascara som rinner och förstör din sminkning. Med Mascara Longueur 360° Waterproof eller Mascara Volume 360° Waterproof finns det inget som kan stoppa dig!

  • Om du vill ha en mascara som både förlänger ögonfransarna och gör dem fylligare, är det möjligt?

Om du väljer en mascara som utlovar flera effekter på samma gång är det stor risk att du i slutändan inte får någon av dem, och blir besviken på resultatet. Därför är det bättre att utgå från vilken typ av ögonfransar du har och vilken effekt som passar bäst för att framhäva just dina ögon.

Hur väljer man rätt färg på mascaran?

 

sowimage

Det är enkelt! Utgå från följande tre kriterier: din hudton, ögonfärg och färg på smink.

Svart mascara är ett säkert kort – det är den vanligaste färgen och den passar de flesta. Men är du ljus i dig själv kan det ge ett ganska strängt intryck. Varför inte testa en mörkbrun?

Om du vill leka lite kan du applicera en mascara i någon iögonfallande färg längst ut på ögonfransarna.

 

 

Gröna och blå ögon får en naturlig och vacker look av brun mascara. Vill du ha lite effekt kan du sätta lite blått längst ut på tippen av fransarna.
Bruna ögon kan ha en naturlig look med en brun mascara eller att du kontrasterar med en blå mascara för att framhäva dina vackra ögon.

Hur länge håller en mascara?

Av alla kosmetikaprodukter är mascara en av dem med kortast hållbarhet – mellan två och tre månader. Luften som kommer in i behållaren när man tar ut och sätter tillbaka borsten får mascaran att torkar ut. Det gör att mascaran klumpar sig – vilket ger dig en anledning till att testa en ny!

Hur applicerar man bäst en mascara?

Steg 1

Applicera mascaran från ögonfransroten och ut mot toppen med en sicksackrörelse för att täcka och separera fransarna.

Om man har runda eller mandelformade ögon vill man gärna skapa en mer avlång kontur på ögonen.  Börja längst in och arbeta utåt mot den yttre ögonvrån för en rådjursögon-look.

Steg 2

Fortsätt med de nedre ögonfransarna. Precis som med de övre fransarna arbetar du inifrån ögat och ut.

 

sowimage
Steg 3

Lägg på ett extra lager mascara för att verkligen få ögonen att komma till sin rätt.

Steg 4

Kom det på huden? Ingen panik! Låt mascaran torka och ta sedan en torr bomullstops och torka bort det.

Dela med dig av dina frans-bilder!

Dela