Tillbaka
oktober 2017

Anti-pollution time!

Är luftens föroreningar synliga på din hud? Vi hjälper dig att FÖRHINDRA dem! Vår livsstil medför att vi utsätter oss för olika typer av påfrestningar, t.ex. föroreningar, som påskyndar hudens åldrande. Hur?

Det naturliga åldrandet är en oundviklig fysiologisk process. Redan vid födseln är förutsättningarna för hur vi åldras i stor utsträckning redan fastställda, även om livsstil, vanor och närmiljö också kan ha stor inverkan på och skynda på hudens åldrande.

Ett exempel på detta är luftföroreningar som hindrar huden från att andas, vilket syns tydligt på hur smutsig bomullspaden blir när du tvättar bort sminket på kvällen. Det är därför nödvändigt att reparera skadad hud och skydda den för att den ska behålla sin lyster.

3 steg för att motverka föroreningar på huden

1. Rengöring

Har du ont om tid? Börja med det viktigaste: rengöring. Att rengöra huden är det första steget mot en vackrare hud. Använd Micellar Cleansing Water, för detox och sminkborttagning på samma gång.

 

sowimage
sowimage

 

2. Avslappning

Hjälp huden att slappna av med hjälp av några enkla övningar som du kan göra hemma i lugn och ro. Börja med att stryka handflatorna över ansiktet för att släta ut huden och fortsätt sedan med att göra rörelser likt en stor ”åtta” runt ögonen. Stryk handen över pannan i en triangel-formad rörelse och tryck sedan lätt på tinningarna, i höjd med ögonen. Avsluta med att försiktigt lyfta ögonbrynen upp mot pannan med hjälp av två fingrar. Din hud blir slätare och du blir mer avslappnad.

sowimage

3. Reparation

Om du tycker att din hud ser glåmig ut, har förlorat sin lyster och inte andas är Elixir Jeunesse serum i kombination med dagcrème en riktig detox-kur! De är berikade med aphloia, en växt som ursprungligen kommer från Madagaskar och som är känd för sina reparerande och skyddande egenskaper. Dessutom innehåller produkternas formula varken mineralolja, silikon, parabener eller färgämnen.

 

Vad har du för knep för att detoxifiera din hud?

Dela