Tillbaka

Bäst rengöringsrutin?

För en vacker hy är rengöring a och o. Det är lätt att slarva när man har bråttom, men om du följer våra tips och råd kommer din hy att få en fin lyster.

Ta bort sminket

Motstå frestelsen att hoppa över rengöringen, även om du är trött! När du sminkar av dig/tvättar ansiktet tar du inte bara bort sminket utan också orenheter från luften som fastnat på huden. Om du inte rengör din hud kommer den att bli matt och glåmig och de hudvårdsprodukter du använder kommer att få svårare att tränga in på djupet. Därför är det absolut nödvändigt att rengöra ansiktet både morgon och kväll för en ren och jämn hy.

sowimage

Ögonen först

Börja med att ta bort sminket kring ögonen. Detta område är extra känsligt och kräver lite därför extra omsorg. Ta en liten mängd makeupremover eller micellärvatten på en bomullsrondell och ”sicksacka” över ögonfransarna för att få bort alla sminkrester. Ta sedan försiktigt bort ögonskuggan. Se till att inte trycka för hårt på ögonlocket.

När du sedan ska rengöra hela ansiktet välj din rengöringsfavorit – en mjölk som används med bomull, en gel eller crème som sköljs av. Börja i T-zonen och arbeta sedan utåt.  Arbeta långsamt och försiktigt – huden gillar inte om du drar i den eller trycker för hårt.

sowimage

Ansiktsvatten

Avsluta med ansiktsvatten för att återställa hudens pH-balans om du sköljt av din rengöring innan och för att ta bort rester om du använt en rengöringsmjölk. Vattnet ger fukt, fräschar upp huden och ger den fin lyster.

Innan du sätter igång med rengöringen, se till att välja produkter som är anpassade efter din hud. Precis som när du väljer dagcrème är det viktigt att välja en serie som passar din hud.

 

sowimage

Torr/uttorkad hy:

Hydra Végétal är serien för dig. Det finns både rengöringsmjölk för den torrare huden och en rengöringsgel för den normala huden. Som steg två kan du välja mellan ansiktsvatten och micellärvatten som båda återfuktar huden samtidigt som de försiktigt avlägsnar orenheter och sminkrester.

Matt och livlös hud:

Välj den dagliga peelingen och det micellära gelvattnet ur serien Elixir Jeunesse. Det detoxifierar huden omedelbart och ger dig en jämn hy med fräsch lyster.

Känslig hud:

Sensitive Végétal-serien är vad du behöver.
Lite beroende på vilka behov du har kan du använda rengöringscrèmen som sköljs av eller rengöringsmjölken som används med bomull för att sminka av, rengöra och lugna huden. Följ upp med micellärvattnet.
Om du har känsliga ögon rekommenderar vi vår ögonmakeupremover i Pur Bleuet för känsliga ögon, som effektivt tar bort allt smink samtidigt som den är behaglig att använda och har en lugnande effekt.

 

Kombinerad till fet hud:

Välj Sebo Végétal-serien. Rengöringsgelen och micellärvattnet balanserar huden, motverkar glans och ger dig en matt, vacker hud.

Hur ser din rengöringsrutin ut?

Dela