Tillbaka
oktober 2017

Ett grönare liv – i hemmet, i kroppen och i knoppen!

Ett grönare hem

För att trivas hemma räcker det med att haka på den senaste inredningstrenden som syns lite överallt på nätet just nu – miniväxthus som du kan ha inne. Tack vare stenarna, växterna och mossan i växthuset skapas ett mini-ekosystem som är självförsörjande. Välj de miniatyrväxter som du tycker bäst om! 

Vill du ha ännu mer växtlighet än så i ditt liv kan du gå med i ett odlingskollektiv. Där får du möjlighet att odla samtidigt som du träffar andra som också brinner för naturen. En paus i det gröna ökar välbefinnandet!  Du kan gå med i ett befintligt odlingskollektiv – eller varför inte starta ett eget?!

sowimage Teagan Glenane

Ett grönare inre

Vill du följa med i de senaste trenderna? När det gäller mat måste du i så fall testa raw-bollar! De är både delikata och hälsosamma och innehåller massor med energi. Perfekt om du blir lite småsugen på något, eller för att fylla på med energi före träningen. Raw-bollar innehåller bara råvaror som inte tillagats och som är proppfulla med vitaminer, mineraler och fibrer. Välj de ingredienser du tycker bäst om: dadlar, kokos, kanel ...

 

sowimage

Avslappnande massage

Efter dagens alla aktiviteter är du värd en paus – varför inte passa på att ge dig själv lite avslappnande massage? För att kunna slappna av ordentligt kan man börja nedifrån och arbeta sig uppåt. Börja med fötterna och fortsätt sedan med vaderna och låren. Pressa tummarna längs varje muskel i benet, för att mjuka upp bindväven. När det sedan är dags att sova är du redan avslappnad!

 

sowimage Karel Balas

Vad är dina tips för ett grönare liv?

Dela