Tillbaka
augusti 2017

Håret i fokus

Sommaren betyder sol, semester, värme och bad. Det är en årstid full av utmaningar för ditt älskade hår. Så här håller du det i toppskick!

När man vaknar med platt hår...

Ditt hår är slitet och glanslöst och varmvattnet är snart slut i duschen...  För att rädda dagen och slippa vara grinig, skäm bort dig och ditt hår med volymgivande schampo och balsam som kapslar in håret och gör det fylligare.  Dessutom slätar kallt vatten ut ojämnheter i håret och ger det lyster! För ett mer intensivt resultat applicerar du Instant Shine Top Coat på antingen fuktigt eller torrt hår. Det ger en omedelbar, glänsande effekt. Efteråt kommer det att kännas mycket bättre!

 

 

Spenderar du den mesta av tiden i vattnet?

Det är så härligt uppfriskande att bada i havet och poolen, och du är hellre i vattnet än på land. Tänk dock på att detta inte återfuktar håret. Skölj alltid håret i friskt vatten för att få bort sand och klor, och växla mellan ett vanligt schampo och ett crème-schampo som Low Shampoo för att skydda det. Gör hårinpackningar regelbundet som komplement.  Tänk också på att skydda håret mot UV-strålar med Body and Hair Protective Oil - Medelhögt skydd SPF 15, både före ditt första dopp och sedan mellan varje dopp.

sowimage


Åh nej, ditt hår har fått värmeslag

Du som hade det så bra på stranden, utsträckt på din handduk för att soltorka... Men du glömde din solhatt och den brännande solen har gjort ditt hår helt torrt och strävt. Slappna av och låt Repair Sleeping Care verka i 8 timmar under följande natt. Den reparerar håret på djupet. Är du en sådan som stannar för länge på balkongen och lunchar med väninnorna utan skydd? Applicera även Fortifying Serum för att få mjukare och mer motståndskraftiga längder och toppar.

 

 

Du vill inte förstöra din nygjorda ombre

För att få ett gyllene hår inför sommarsäsongen har du gått till frisören och skaffat dig en ombre värdig australiensiska surftjejer.  Den får absolut inte blekna av UV-strålarna! För att skydda färgen och se till att håret inte blir uttorkat, använd färgskyddande schampo och balsam. De hindrar färgen i håret att oxidera så fort och ger det en härlig lyster.

Enkelt miljötips:  Ta inte bara hand om ditt hår, utan även om planeten, genom att välja ett schampo som är utan silikon och lätt att bryta ner! Silikon som kommer ut i avloppet samlas ihop och skadar miljön. Läs mer om silikoner här.

Vad har du för tips för att hålla håret vackert hela sommaren?

 

Dela