Tillbaka

Ljuset – en källa till välmående

Bekämpa vintertröttheten och gör livet lite ljusare!

sowimage

Hello Sunshine.

Under vinterns mörka dagar är det lätt att man känner sig trött och nedstämd...

Man är helt enkelt inte på topp och det beror på bristen på ljus.

Men nu är vintern snart slut och våren närmar sig med stormsteg! Dagarna blir längre och solen gör sig allt mer påmind.

Varför är ljuset så viktigt?

Ljuset hjälper oss att styra vår inre klocka. På nätterna utsöndras melatonin från kroppen. Melatonin, som också kallas ”sömnhormon” styr vår dygnsrytm, vårt humör och hur vi presterar fysiskt och intellektuellt. När vi inte får tillräckligt mycket ljus på dagarna leder det till en överproduktion av melatonin. Kroppen luras att tro att det är natt och vi blir trötta och slöa.

Men det är inte hela sanningen! Om man är ute i dagsljus 15–20 minuter varje dag kan kroppen producera D-vitamin. Det stärker skelettet och förbättrar immunförsvaret samtidigt som det påverkar nervsystemet och vårt humör genom att frigöra ”lyckohormonet” serotonin i kroppen.

Så ta vara på de ljusa stunderna! Om det inte räcker kan man också testa ljusterapi eller livsmedel rika på D-vitamin, t.ex. fet fisk, äggula och mjölkprodukter.

sowimage

 

Säg hej då till glåmigheten

Och hej till lyster och glans!
Kyla kan slita på både håret och huden. Men det finns sätt att få tillbaka en frisk hud och ett glansigt hår.

Ge din hud vacker lyster med Illuminating Primer, Highlighter Duo och Corrector Pen i serien Youthful Glow och som pricken över i, sätt lite färg på läpparna med Radiant Lip Crayon.
Vill du ha extra glans i ditt hår rekommenderar vi vår serie Botanical Expertise - Hair Shine med ringblomsolja. 

 

sowimage

 

Det du äter påverkar också huden och håret! Välj säsongens frukter och grönsaker som innehåller mycket betakaroten, antioxidanter och C-vitamin, och livsmedel rika på omega-3 (fisk, skaldjur), järn (spannmålsprodukter, torkade frukter och grönsaker), zink (musslor, linser) och B-vitamin (mandlar, nötter, mjölkprodukter). Och drick mycket vatten!

 

sowimage

Hur får du vårenergi?

Dela