Tillbaka

Makeup med omtanke för naturen

Framhäv din naturliga skönhet samtidigt som du värnar om vår planet. Ta dig en närmare titt på vårt ansvarsfulla åtagande och hur vi framställer vårt smink med 100% naturligt innehåll.

100% botaniskt innehåll 

Vi älskar djur, därför har vi beslutat att ta fram produkter som är baserade växter- även vårt smink! 88 % av vår makeup är  nämligen vegansk.

Faktum är att den enda animaliska ingrediens vi använder oss av i våra produkter är bivax, vilket är derivat. Vi använder oss enbart av bivax i 12% av våra produkter, primärt i våra läppstift och mascaror. Detta för att skapa en krämig och behaglig konsistens för maximal komfort. Bivax hjälper nämligen även till att göra läppstiftet lättare applicerbart 

sowimage

Utan karmin 

Vilket läppstift föredrar du mest, Grand Rouge Mat eller Rouge Vertige? I vilket fall framställer vi dem samma vis.

Våra läppstift är fria från cochineal carmine, ett pigment som ofta förekommer i den kosmetiska industrin. Cochineal Carmine är en liten lus som producerar karminsyra för att skydda sig själv från predatorer. Ämnet används för att framställa den röda färgen, även kallad karmin. Känner du dig lättad? Vänta bara, vi har mer att dela med oss av! 

Enfin, pour la beauté de vos lèvres, ils sont enrichis en actifs végétaux : huile de camélia, de cerise, beurre de karité…

 

sowimage

 

Aktiva plantbaserade ämnen 

Våra naturliga recept är framtagna för att ge dig och din hud omsorg och effektiv hudvård.

Din favorit Super Mat foundation är till exempel framtagen av mattgörande och balanserande frossörts rot! Comfort Cream Foundation är berikad med olja från 1000 rosor och innehar en regenererande effekt dina hudceller. Det krävs i hela verket över 1000 Damascenerrosor att framställa ett kilogram olja. 

 

sowimage

 

Risextrakt från Asien

 

Våra botaniska ögonskuggspaletter innehåller risextrakt från Asien som är berikat med inositol som härstammar från växtriket.

Och Sexy Pulp mascara sveper in dina fransar och tillför volym med hjälp av berikande karnaubavax! 

 

sowimage

 

Och våra sminkborstar? 

Våra sminkborstar är framtagna av syntetiskt hår och trä från hållbart odlade skogar, att du kan ta hänsyn till våra djur och vår natur medan du skämmer bort dig själv. Vi står för principfast skönhet som värnar om både dig och planeten vi bor ! 

 

sowimage

Plant for the Planet 

Visste du att vi under Juni månad planterar ett träd för varje salle produkt? 2007 lanserade Yves Rocher stiftelsen Plant for the Planet-programmet som har lyckats plantera över 85 miljoner träd. Yves Rocher har utökat målet till att plantera 100 miljoner träd fram till år 2020. Var med och bidra till en grön planet!

Vilken är din favoritprodukt?

Dela