Tillbaka

Min hud är fet och oljig! Vad ska jag göra?

Med handen på hjärtat så kan vi tala om att fet och oljig hud inte är hela världen. Låt oss hjälpa dig!

Fet och oljig hud orsakas av överskott av talg som samlas hudens yta. Somliga hudtyper producerar naturligt mer talg än andra, samtidigt som huden påverkas av yttre faktorer som stress, dieter och föroreningar som resulterar i din huds mående. Detta leder till glansiga partier, särskilt kring T-zonen. här balanserar du fet och oljig hud. 

1/ Rengöring på djupet 

Det tåls att upprepas: att tvätta ansiktet är A och O, särskilt om du har fet hud. Faktum är att du behöver rengöra ditt ansikte varje morgon och kväll men var varsam du inte skapar mer obalans i din hud.

Hoppa över produkter som innehåller alkohol, vi rekommenderar skonsamma produkter eftersom din hud producerar mer talg om den behandlas fel.

Vi förespråkar en lätt och skonsam rengöringsgel som Sébo Végétal Purifying Gel. Denna uppfräschade rengöringsgel eliminerar överskott av talg och tar försiktigt bort föroreningar och alla spår av smink. 

sowimage
sowimage

2/ Exfoliera

Överskott av talg som produceras fet och oljig hud attraherar mer orenheter

Vad är lösningen? Beroende vad din hud kräver, rekommenderar vi att skonsamt exfoliera din hud en eller två gånger per vecka för att hålla huden borta från orenheter. Sébo Végétal Purifying Scrub innehåller fina peelingkorn som eliminerar överskott av talg och förminskar porerna genom att avlägsna föroreningar och döda hudceller som samlas ytan av huden.

Avsluta med en stund av egentid och lägg en lugnande mask som exempelvis Sébo Végétal Purifying Clay Mask. Den kompletterar din skönhetsrutin och låter din hud återhämta sig djupet.

3/ Återfukta 

Oljig hud innebär inte en återfuktad hud. glöm inte bort att använda dig av en återfuktande kräm. När din hud blir torr slutar den nämligen att fungera som den ska. Förutom den oljiga känslan känns en torr hud stramande. Vår lösning är att använda sig av en lätt fuktkräm eller gel. Sébo Végétal Matifying Day Creme har en ultralätt textur och en behaglig formula som förminskar porerna och håller huden matt hela dagen. Krämen tillför även den fukt som din hud kräver. Kom ihåg att det även är viktigt att hålla sig återfuktad genom att dricka vatten under dagen. 

 

sowimage

4/ Använd rätt makeup

Du behöver även anpassa ditt smink efter din hudtyp. För oljig och fet hud bör man undvika produkter som täpper till porerna och istället använda sig av varianter som absorberar överskott av talg, samtidigt som den låter huden andas. välj inte vilken foundation som helst. Vi rekommenderar att du använder dig av en mattgörande produkt som håller glansig hud borta. Super Mat Foundation kan vara din räddare i nöden! 

 

5/ Strålande hud börjar med en hälsosam livsstil

Slutligen, är en hälsosam livstil hemligheten bakom en vacker och strålande hud.
En av orsakerna till överskott av talg är nämligen en obalanserad diet. Sockerrika produkter och fet mat kan resultera i fler finnar och orenheter. Ta ytterligare ett steg till vacker hud och välj mat som är rik Omega 3 fetter och antioxidanter, som citrusfrukt, morötter, bär och fisk. Dessa produkter tillför mer syra i våra celler, vilket gör underverk för vår överhud. Fleromättade fettsyror kan hjälpa till att tillföra mer fukt åt huden och resultera i ett mer jämnt resultat. En annan bov bakom oljig hud är stress och lösningen finner du i träning! Fysisk aktivitet främjar blodcirkulationen och är svaret en lugn och avslappnad livsstil med fokus zen. Sist men inte minst spelar även sömn en stor roll i din huds välmående din hud återhämtar sig om natten 

sowimage
sowimage

6/ Hur kan våra produkter hjälpa dig?

Hudsvårdslinjen Sébo Végétal låter dig ta kontroll över glansig hud och hjälper dig till matt och jämn hudton. Hur kan detta komma sig? Jo, med hjälp av Boreal Tea-puder.

Den har en renande och balanserande kraft som arbetar djupet och tar kontroll över glansiga partier, hämmar blemmor och håller huden slät och fräsch. Denna exklusivt aktiva ingrediens har utvecklats med hjälp av Yves Rochers laboratorium, i processen att odla fram plantan till att ta tillvara dess värdefulla innehåll för att bekämpa oljig och fet hud 

Ta kontroll över din hud med hjälp av Sébo Végétal! 

 

Dela gärna med dig av dina tankar och åsikter gällande rutinen!

Dela