Tillbaka

Min planetvänliga skönhetsrutin

Har du samlat på dig så många skönhetsprodukter på badrumshyllan så atdu inte längre vet var du ska börja? Låt oss gå igenom dem och lära dig lite mer om hur de positivt bidrar till vår planet.

sowimage

Starta med en miljövänlig rengöringsrutin 

Visste du att bomullsrondeller har en betydande miljöpåverkan? Dessa bomullsplättar kräver stora mängder vatten och mark att odla för att tillverka. I länder med mycket varmt klimat avleddes vattendrag för att kunna odla bomull och skogar förstördes för att kunna mätta den stora efterfrågan tillverkningen. 

Hur går vi tillväga för att minska miljöpåverkan? Har har du ett alternativ:

  • Använd tvättbara sminkborttagningsdukar:
  • Rengöringshandsken har mikrofibrer som absorberar sminkpartiklar och försiktigt tar bort dem från ditt ansikte.

Förutom att spara en slant, använder du hundratusentals färre liter vatten! Vår planet kommer att tacka dig! 

 

Konjaksvampen- din nya skönhetskompanjon! 

Tillverkad av växtfiber hjälper denna lilla rengöringssvamp till att skapa en jämn hudton och minska porernas storlek, genom att effektivt rengöra ett skonsamt sätt för både din hud och vår planet! 

Behaglig, praktisk och enkel att använda, låt svampen suga åt sig vatten och tillsätt lite av din rengöringsgel. Svampen är dessutom tvättbar och återanvändningsbar i upp till tre månader om du använder den dagligen

sowimage
sowimage

 

Koncentrerade skönhetsprodukter 

Yves Rocher tar hand om både dig och vår planet med Concentrated shampoo och showergel. En 100 ml flaska är lika effektiv som en 400 ml, eftersom den koncentrerade formulan ger upp till 40 tvättar per behållare 

Förpackningen till Concentrated duschgel och shampoo är även ekologisk. De återvinningsbara flaskorna är gjorda av återvunnen plast och kräver endast hälften av materialet av vad större flaskor behöver. De är inte enbart trevliga att använda, utan även praktiska eftersom de tar mindre plats i transportbilarna och i ditt badrum. 

Vad gör du dagligen för att förbättra din skönhetsrutin? Berätta för oss i kommentarsfältet!

Dela