Tillbaka

Träd som gåva

Stiftelsen Yves Rocher har med stöd från varumärket Yves Rocher och alla dess kunder planterat mer än 70 miljoner träd. STORT TACK!

sowimage

Allt började med en storslagen dröm… Låt oss berätta om den fantastiska historien bakom programmet Plant for the Planet.

Det var en gång en man vid namn Jacques Rocher, son till Yves Rocher. På en av sina många resor träffade han Wangari Maathai, en kvinna som skulle komma att påverka Jacques och även miljontals andra.
Det här hände på 90-talet i Kenya, där Wangari sedan 20 år tillbaka hade kämpat mot miljöförstöring, krig och fattigdom. Hur? Genom att tillsammans med andra kenyaner plantera träd.

2004 mottog denna fantastiska kvinna Nobels fredspris för sitt arbete med att ha planterat över 30 miljoner träd – ett arbete som fortfarande pågår. Wangari Maathai planterade inte bara träd, hon sådde även frön i människors hjärtan – Jacques till exempel. Efter att ha varit med och planterat träd startade Jacques programmet Plant for the Planet med stöd av Stiftelsen Yves Rocher.

sowimage

10 år senare har mer än 70 miljoner träd planterats genom programmet. Det här fantastiska arbetet möjliggörs tack vare alla kunder som väljer att handla produkter till stöd för programmet, går med i kundklubben, väljer en påse som går att återanvända … Ett STORT TACK till alla er! Trots att sagan inte är slut har den redan fått ett lyckligt slut!

 

Varumärket Yves Rocher stödjer sedan 25 år tillbaka Stiftelsen Yves Rocher och är mycket stolt över att kunna bistå programmet Plant for the Planet – något som möjliggörs av Yves Rochers kunder och samarbetspartners runt om i världen.

 

TACK!

 

 

sowimage Fondation Yves Rocher
Bilder från programmets historia och firandet av 50 miljoner planterade träd 2015.

Vilka drömmar skulle du vilja förverkliga? Har du någon fantastisk historia att dela med dig av? Lämna en kommentar! 😉

Dela