This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

40% RABATT på allt med kod BLACK40 t.o.m. 29/11. *Gäller ej redan rabatterade produkter, set eller limited edition.
Yves Rocher
0
Tillbaka

Vårsolen är här!

Hur ska jag skydda huden från solens första strålar?

Nu börjar vårens första solstrålar titta fram, och även om sommaren inte är här riktigt ännu är det är viktigt att skydda huden från och med nu. Vi ger dig alla de bästa tipsen för ett optimalt skydd, samtidigt som du kommer att ha en solkysst hudton lagom till semestern.

Återfuktning är nyckelordet

När det är vackert väder vill vi skynda oss ut för att passa på att njuta, men det är viktigt att komma ihåg att det inte är riskfritt att exponera sig för solen. Huden måste förberedas. Det är viktigt att återfukta den precis lika ofta som under vintern med en lämplig hudvårdsprodukt för att undvika att den blir torr. Det är det grundläggande steget om du vill förbereda huden på bästa sätt för en djupare solbränna.

När huden är återfuktad kan du applicera en olja eller spray, som Before Sun – Beautifying Mist Tan Activator, för att fräscha upp huden lite extra och göra den silkeslen.

Vad behöver din hud?

Varje år ställer man sig samma fråga: vilken hudvårdsprodukt passar mig bäst?

Det är en vanlig missuppfattning att en hög solskyddsfaktor gör så att du inte blir brun. Även om du är skyddad är din hud fortfarande exponerad för solen och utsätts för både dess fördelar och nackdelar. Solen bidrar till exempel till att huden åldras snabbare, och därför måste man vara rädd om den och skydda sig ordentligt.

Även om sommaren inte är här riktigt ännu är solens strålar redan starka och din hud kan behöva ett dagligt skydd. Välj solskydd utifrån din hudtyp och var du befinner dig.

sowimage

Goda vanor

Sammanfattningsvis är det bra att ha goda vanor när vårens första solstrålar tittar fram:

  • Fortsätt återfukta huden morgon, kväll och vid behov, och applicera solskydd innan du går ut (du kan blanda din fuktcrème med din solkräm eller applicera en fuktkräm som innehåller solskyddsfaktor).
  • Drick mycket vatten varje dag för att ge huden lyster och ät frukt och grönsaker som är rika på betakaroten (bland annat morötter, tomater, aprikoser, mango och vissa färska grönsaker som till exempel squash och små gröna ärtor) för att hjälpa solbrännan på traven innan du går ut i solen.

Nu är du redo att njuta fullt ut av vårens första solstrålar utan dåligt samvete och utan att utsätta huden för några risker! Sammanfattningsvis är det bra att ha goda vanor när vårens första solstrålar tittar fram.

sowimage

Och glöm inte att ta med de goda solvanorna på semestern: 

  • Undvik att vara i solen under den tid på dagen då den lyser som starkast, mellan kl. 12 och 16
  • Välj solskyddsprodukter som är anpassade för din hudtyp.
  • Applicera solskyddsprodukterna på nytt varannan timme och efter varje bad.

Hur skyddar du dig mot solen?

Dela