LA GACILLY, EN MODELL FÖR
ANSVARSFULL FÖRVALTNING

Yves Rocher hade alltid sin by i sina tankar och i sitt hjärta. Varumärkets historia går samman med La Gacillys historia, som har lyckats finna sin jämvikt mellan natur och vällevnad, odling och jordbruk, konsthantverk och industri. La Gacilly är idag en ledande aktör för den biologiska mångfalden.

EN LEDANDE AKTÖR FÖR DEN BIOLOGISKA MÅNGFALDEN

Botaniska Trädgården

Ett reservat för växtriket, en viktig plats för den biologiska mångfalden och den botaniska vetenskapen. Den är en outtömlig resurs för forskningen med mer än 1 100 växtarter som odlas och studeras här. Däribland en unik samling ur släktet Artemisia.

Ekologiska odlingar

Yves Rocher avsätter sina 55 hektar mark till ekologiska odlingar som är Ecocert-certfierade. Blåklint, malva, kamomill, arnica, ringblomma, blomsterkrasse, isört: dessa karakteristiska växter odlas här och täcker hela varumärkets behov.

Produktionsanläggningar

I Bretagne tillverkar och levererar vi mer än 300 miljoner produkter per år över hela världen och ger mer än 10 000 direkta och indirekta arbetstillfällen i regionen. Som modeller för ansvarsfull förvaltning har de erhållit trefaldig certifiering i ”Kvalitet, Säkerhet, Miljö”. Företagsrestaurangen serverar ekologiska grönsaker från lokala odlingar.

Fotofestivalen

Denna festival som tillägnas folk och natur är den största fotofestivalen som arrangeras utomhus i Europa. Den äger rum varje år från juni till september. Och den har redan tagit emot 200 internationella fotografer och 2 miljoner besökare.

Konsthantverk

Konsthantverkare fyller gatorna i La Gacilly och visar upp sina yrken mitt i byn. De är ett trettiotal som sedan 40 år tillbaka livar upp byn med sina inspirerande arbeten.

Bikupor

Bina fungerar som miljöväktare och är utmärkta indikatorer på den biologiska mångfalden. Yves Rocher tar emot miljontals bin på sina marker i La Gacilly!
Varumärket arbetar aktivt mot den konstaterade nedgången i bipopulationen genom att erbjuda dem tak över huvudet i de nästan 200 bikupor som har satts upp på de 55 hektaren med ekologiska blomsterodlingar. En exakt räkning av antalet blommor runt bikuporna har gjort att man har kunnat fastställa hur mycket nektar som finns tillgänglig över året.

Le Végétarium

Den perfekta platsen att utforska Skönhet från växtriket. Här finns en butik och workshop där man kan bekanta sig med varumärkets nyheter och fika på Café Végétarium.

YVES ROCHERS EKOLOGISKA SPAHOTELL – LA GRÉE DES LANDES

Ovanför La Gacilly ligger Eco-Hôtel Spa, en lugn oas som är byggd i 100 % ekodesign. Hotellet är certifierat med kvalitetsmärkningarna Green Globe och Ecolabel Européen, och har mottagit officiella erkännanden i hållbar utveckling både på europanivå och världsnivå.
Det erbjuder en annan vision av världen: energibesparing, sunda material och vatten som filtreras naturligt genom vass betecknar detta hotells ekologiska engagemang. En unik miljö där man kan låta sig omfamnas av grönskan och omhändertas av det bästa växtriket har att erbjuda.
Njuta av välsmakande rätter från vårt ekologiskt certifierade gourmetkök, lagade på lokala eller egenodlade produkter.
Slappna av, träna, promenera, simma och hämta krafter där naturen hämtar sina krafter.

La Grée des Landes är i alla aspekter ett uttryck för skönheten enligt Yves Rocher: en global skönhet som kommer från naturen och leder till välbefinnande.

Läs mer och boka

SE ÄVEN