Eau de Parfum - Rose Oud
Zooma produkten
Växtinfo
Essens av oud (agarträd)
Varma, smekande och närmast djuriska toner av skog och kåda. En mångfacetterad, intensivt beroendeframkallande doft som ger en sinnlig, mystisk karaktär.

Essens av damascenaros
Kryddig, fruktig och örtig på samma gång – en feminin och upplyftande not som ger doften en fräsch mjukhet.
Secrets d'Essences

Eau de Parfum - Secrets d'Essences, Rose Oud, damascenaros, 50 ml

Eau de Parfum

Annick Menardo är en passionerad parfymör som hämtar sin inspiration från naturen och sin omvärld.

”Rose Oud bjuder på den välkända, mytomspunna orientaliska essensen från oud* tar med dig på en resa. Det är en omväxlande träig, djurisk och gåtfull doftnot med enastående styrka. För att tämja den tillsatte jag damascenaros som med sin sinnlighet och struktur sensuellt rundar av doften.Två krafter – mörker och ljus – dras till varandra för att bilda en unik efterklang, själva kärnan av sensualiteten. De ambradoftande tonerna av labdanum, kryddade med accenter av spiskummin, förseglar blandningen och omsluter den med en generös värme.”
*agarträd

Secrets d'Essences, en exklusiv parfymkollektion

Secrets d’Essences är en unik kollektion av karaktäristiska dofter som bygger på de finaste och mest sällsynta naturliga råvarorna. Parfymseriens fokus ligger på dofter som har sin plats i en stor tradition och som är sinnrikt komponerade av vår tids främsta parfymörer för att lyfta fram grundläggande känslor och estetiska värden.

Den perfekta parfymen måste odlas fram. Det börjar i jorden, där allt blir till. Naturen är en lyx.
Secrets d’Essences tar vara på det bästa av den i en unik kollektion av enastående dofter. Yves Rocher använder de finaste naturliga vegetabiliska råvarorna för att få fram de mest exklusiva extrakten. Och sammanför dem med eliten av parfymskapare. I denna exklusiva parfymkollektion har våra experter fokuserat på de essenser som skapar de mest högklassiga parfymerna.

1 Bevara naturen
Det tropiska agarträdet, som härstammar från Sydostasien och även kallas "Örnträd", lever upp till det namn befolkningen har gett det. När trädet utsätts för yttre, ofta naturlig, påverkan försvarar det sig genom att över tid producera ett mycket väldoftande harts. Det ger ifrån sig en doft som är både träig och djurisk. Agarträdet odlas på Laos och har genomgått de mest strikta kvalitetskraven på spårbarhet.

2 Skydda växtriket
Den naturliga utsöndringen av harts, som är mycket värdefull vid doftframställning, liksom den påföljande utvinningen av eterisk olja, är tidskrävande: två månader av blötläggning i vatten följt av destillering i sex till sju dagar. Den eteriska oljans mångfacetterade accenter är intensivt beroendeframkallande och ger doften Rose Oud från kollektionen Secrets d’Essences en rik och gåtfull dimension.

3 Ansvarsfulla inköp
Yves Rocher samarbetar med ett laotiskt företag och har direktkontakt med familjeplantagerna. Eftersom det handlar om en art som är skyddad i dag, kräver fällningen och destilleringen av de planterade träden tillstånd. Hanteringen är genomtänkt och integrerad för att säkerställa en hållbar tillgång.

Visste du att?
Skillnaden mellan en Eau de Toilette och en Eau de Parfum ligger inte enbart i deras doftkoncentration, utan man ändrar även de råvaror som ingår i kompositionen. Hjärtat är samma i båda och är ofta en blomma som ros eller jasmin. En Eau de Toilette har friskare toppnoter som tex citrus, äpple, bergamott och en Eau de Parfum har mer söta, ofta vaniljdoftande, basnoter.
519,00kr
image-79573

REF : 79573

Sprayflaska: 50 ml pris per 1 l:  10 380,00kr

Produkten är tillfälligt slut

dina fördelar  • Gratis frakt vid order över 250,-
  • 100% nöjd eller pengarna tillbaka
  • Specialerbjudanden till låga priser
  • Säkra betalalternativ