Hårolja
Zooma produkten
yves rocher
Jojobaolja
Jojoba kallas även för “öknens guld”. Yves Rocher har valt att använda olja utvunnen ur kärnan från ekologiskt odlad jojoba. Oljan är oerhört rik på näring och skyddar mot yttre påfrestningar.

Innehåller mer än 99 % ingredienser med naturligt ursprung.
yves rocher

Expressen 11 mars 2013

Danska IFORM oktober 2015

Omdöme från Linda Hallberg: ”Har provat en helt magisk hårolja från Yves Rocher! Den är från deras Repair-serie och doftar helt underbart :)”
http://lindahallberg.se/2017/02/19/magisk-harolja-fran-yves-rocher/
Botanical Expertise - Hair

Hårolja - Reparerande, torrt och skadat hår, jojoba, 150 ml

Hair Repair Oil

Oumbärligt för dig med torrt och frissigt hår! Förutom den välgörande jojobaoljan innehåller den reparerande babassuolja och närande macadamiaolja som gör håret mjukt och följsamt.

Yves Rocher får sin macadamiaolja från Guatemala i området El Pacayal där en av våra samarbetspartner odlar sin macadamia djupt inne i en skog som täcker 600 hektar. Frukter som har fallit till marken plockas för hand och sorteras innan höljet tas bort. Nötterna rengörs och får torka under tio dagar. Sedan öppnas de och skalet skiljs från nötkärnan, som slutligen pressas för att man ska få fram den exklusiva macadamiaoljan. Utvinningsprocessen är noga övervakad så den är så miljövänlig som möjligt: de nötter man inte har användning för blir till bränsle och de använda frukternas gröna hölje komposteras. Dessutom har ett 600 hektar stort naturreservat skapats i anslutning till odlingen för att bevara balansen i områdets ekosystem.

För att säkerställa en jämn tillgång och hög kvalitet på jojobaoljan, oavsett årstid och klimatförhållanden, använder sig Yves Rochers av jojobaodlingar i tre länder: Argentina, Peru och Israel. Jojoba är en dioik, vilket innebär att vissa träd bara har hanblommor medan andra har honblommor. På grund av detta är odlingarna sinnrikt uppbyggda. De består av ungefär 5 % hanträd och 95 % honträd. Hanträden är planterade så att vinden på egen hand ska kunna sköta pollineringen av hela odlingen! När jojobafröna har fallit till marken skördas de och innehåller då över 60 % flytande vax, vanligen kallat ”jojobaolja”.
picto-best
99,00kr
image-16768

REF : 16768

Flaska: 150 ml pris per 1 l:  660,00kr

Produkten är tillfälligt slut

dina fördelar  • Gratis frakt vid order över 250,-
  • 100% nöjd eller pengarna tillbaka
  • Specialerbjudanden till låga priser
  • Säkra betalalternativ