ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

100:- RABATT när du handlar för minst 399:- med kod AUG100 t.o.m. 20/8.
Just nu FRI FRAKT! 
Yves Rocher
0
Tillbaka

En ordlista över våra ingredienser

Vill du veta mer om vad dina skönhetsprodukter innehåller? Nu är det möjligt! Kolla in vår ordlista över vilka ingredienser våra produkter innehåller.

Du kanske undrar vad det är som gör din fuktkräm så effektiv samtidigt som den känns så bra. Det är ju innehållet, så klart!

Du läser listan över ingredienser på produktens förpackning men känner förmodligen inte igen alla. Vissa kanske verkar bekanta medan andra har väldigt långa och svåra namn.

sowimage

Vi hjälper dig att översätta dem med vår ordlista!

 

Vi vill vara så tydliga som möjligt med innehållet i våra produkter 

Varje ingrediens i varje produkt väljer vi väldigt noggrant. I första hand väljer vi ingredienser av naturligt ursprung. När det inte finns något naturligt alternativ är det därför nödvändigt att använda syntetiska ingredienser. Anledningen är att säkerställa våra produkters säkerhet, effektivitet och konsistens.

Sök alfabetisk eller med fritext

Vår ordlista visar innehållet i våra produkter och förklarar vad de är bra för. Naturliga ingredienser är skrivna i grön text och syntetiska ingredienser vi använder för att våra produkter ska vara hållbara, är listade i brunt. 

Det finns tusentals ingredienser. Vi har information om våra växter, konserveringsmedel och andra stabiliserande medel. Det finns två sätt att söka information: du kan söka alfabetiskt eller använda sökfältet och skriva in den ingrediens du letar efter.

sowimage

De syntetiska ingredienser vi använder är godkända av EU. När vi väljer ingredienser är det en noggrann process där vi tittar på ett antal viktiga kriterier: ursprung, spårbarhet, miljöpåverkan och säkerhet för huden.

Utöver de 1300 ingredienser som EU redan har förbjudit så har vi förbjudit  ytterligare 300 ingredienser. Detta gör vi bland annat för att leva upp till vårt löfte att bevara den biologiska mångfalden.

Vi gör noggranna kontroller av våra produkter

Våra produkter består till 81% av naturliga ingredienser och vi gör regelbundna kontroller av dessa. Detta görs för att se till att produkterna är så effektiva och säkra som möjligt.  

På samma sätt testar vi våra syntetiska ingredienser. Det är först när de framgångsrikt klarar alla dessa tester som vi anser att de är säkra. Detta gör vi ända fram till slutet av produktutvecklingen. Vi ser alltid till att våra produkter fungerar som de ska innan vi börja sälja dem.

sowimage

Låt oss titta på en av våra mest populära produkter; 48H Non-Stop Moisturizing Gel Cream från Hydra Végétal.

 På produktsidan ser du en beskrivning av den aktuella produkten. Är det en produkt från Hydra Vegetal som i det här fallet, är informationen fokuserad på huvudingrediensen och dess egenskaper. Till höger om beskrivningen finns en flik som heter INGREDIENSER där du ser innehållet. 

Vårt löfte till dig

Längre ner på sidan under VÅRT LÖFTE visar vi att produkten innehåller ingredienser med 90 % naturligt ursprung, att den är fri från silikoner och att förpackningen är tillverkad av papper från hållbart odlade skogar. 

 

sowimage

Den aktiva ingrediensen

Längst ner finns VÄXTINFORMATION om den botaniska planta som är den aktiva ingrediensen i produkten. I det här fallet är det Edulis, eller middagsblomma som den heter på svenska. Middagsblomma är känd för sin förmåga att fånga vatten och behålla det i sina blad. 

 

Vi hoppas att du kommer ha nytta av vår botaniska ordlista. Med den delar vi med oss av innehållet i dina skönhetsprodukter och nyttan av både våra naturliga ingredienser och våra säkra syntetiska ingredienser.

Trevlig läsning!

sowimage

Vad tycker du om vår ordlista över våra ingredienser? Berättat för oss i kommentarsfältet!

Dela