ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0

Utforska vårt sortiment av hårprodukter mot fett hår. Vi erbjuder bland annat schampon mot fett hår som framhäver ditt hårs naturliga skönhet.

Sortera efter
Sortera efter
Sortera efter relevans
Sortera efter bäst betyg
Sortera efter namn (A-Ö)
Sortera efter namn (Ö-A)
Sortera efter pris stigande
Sortera efter pris fallande
Sortera efter högst rabatt
Sortera efter lägst rabatt
Schampo - fett hår
Schampo - fett hår

Schampo - fett hår

Flaska
300 ml


109,00 Kr

Balsam - fett hår
Balsam - fett hår

Balsam - fett hår

Flaska
200 ml


109,00 Kr

Hårvinäger - fett hår
Hårvinäger - fett hår

Hårvinäger - fett hår

Flaska
150 ml


159,00 Kr

NYLANSERING 3 för 2 på alla hårprodukter

NYHET! TORRSCHAMPO Håret får en nytvättad känsla och ökad volym 129:-

Schampo mot fett hår

Fett hår har särskilda behov. Med rätt produkter för hår och hårbotten kan du slippa tungt, oljigt hår och ta fram det fräscha, livfulla hår du förtjänar. På den här sidan kan du sortera efter produkttyp, hårtyp och behov så att du kan behandla ditt hår med schampon och andra hårprodukter framtagna för just detta ändamål.

Varför blir håret fett?

Varje hårstrå består av en fri del som kallas hårskaft och en del som är nedsänkt i hårbotten, kallad hårrot. Hårroten sitter fast i hårsäcken, och i hårsäcksmynningen sitter så kallade talgkörtlar som avsöndrar fett för att hålla huden mjuk, smidig och vattenavvisande. Håret blir fett när talgkörtlarna i hårbotten producerar för mycket talg som sprider sig till håret. Fett hår är inte dåligt i sig, men tyvärr kan det göra att håret ser smutsigt och livlöst ut. Överproduktionen av talg kan bero på olika faktorer såsom stress, ohälsosam kost, livsstil och hormonell obalans. Hormonproduktionen förändras under vissa delar av livet, såsom i puberteten, i samband med graviditet eller under perioder då vi stressar mycket. Det kan även vara ärftligt i viss utsträckning, eftersom en del personer har ett genetiskt anlag för att producera mycket talg. I och med att det finns så många tänkbara anledningar till att håret blir fett, kan man behöva prova sig fram innan man kommer på vad som orsakar problemet och innan man hittar ett hårschampo som fungerar som man förväntar sig.

Vad kan jag göra själv?

Den vanligaste orsaken är att du tvättar håret för ofta eller använder fel produkter för din hårtyp. Undvik att tvätta håret varje dag så att hårbotten inte blir irriterad. När du tvättar håret bör du välja ett hårschampo för fett hår och komplettera med specialprodukter som lugnar och vårdar hårbotten.

Det börjar med hårbotten

Ett fräscht och vackert hår börjar alltså med en hälsosam hårbotten. Det är därför våra hårvårdsprodukter innehåller fruktaner från ekologiskt odlad agave – en innovativ, aktiv ingrediens som vårdar hårbotten för ett friskt och vackert hår. Genom att använda ett schampo mot fett hår samt komplettera med rätt balsam och andra produkter som lugnar och vårdar hårbotten, kan du få det lätta och fräscha hår du önskar dig.

Schampon mot fett hår

I vårt stora sortiment av schampon för olika behov kan du hitta ett bra schampo som passar dig. Purity-serien består av skonsamma men djuprengörande produkter. Vårt uppfräschande Purity-schampo innehåller brännässla som renar hårbotten samtidigt som det motverkar överskott av talg. Det har en bevisad effekt och håller håret rent i 48 timmar så att du inte behöver schamponera det lika ofta. Purity renande hårinpackning med brännässla är en bästsäljande produkt som avlägsnar talg och håller hårbotten ren längre (bevisad effekt). Den appliceras före schamponering och motverkar själva orsaken till fett hår eftersom den absorberar talgöverskottet från hårbotten och avlägsnar talg på lång sikt. Att hårbotten blir irriterad och överproducerar talg kan även bero på föroreningar, och då är Anti-Pollution-serien ett bra val. Vårt micellärschampo med moringafrön avlägsnar förorenande ämnen och ger hår och hårbotten en djurengöring. Anti-Pollution-serien innehåller även ett balsam som skyddar håret mot föroreningar samt en detoxifierande hårbottenpeeling.

Specialprodukter för hårbotten

Den skonsamma rengöringskrämen från vår Gentle-serie är det mildaste schampo du kan tänka dig. Formulan är helt fri från sulfater och berikad med skyddande och vårdande hagtorn. Rengöringskrämen passar utmärkt för känsligt hår och irriterad hårbotten, eftersom den lugnar huden och motverkar överproduktion av talg. Dessutom är den rik på ingredienser av naturligt ursprung. Kombinera gärna med Anti-Pollution-seriens detoxifierande hårbottenpeeling med naturliga moringafrön som exfolierar hårbotten skonsamt samt avlägsnar förorenande ämnen för att lugna och lindra en irriterad hårbotten.

2-i-1 hårvård och hudvård

När du behöver en praktisk och lättanvänd produkt som är lätt att ta med till träningen eller på semestern kan vi rekommendera Monoï duschschampo. Det är en skonsamt rengörande produkt för både kropp och hår, och ett bra alternativ till hårschampo för fett hår när du har ont om plats i väskan. Eftersom formulan är fri från sulfater löddrar den mindre än vanliga duschprodukter, men rengör effektivt och är dessutom extra snäll mot hårbotten. Produkterna i Monoï-serien har en oemotståndlig doft av tahitigardenia.

Styling för fett hår

Schampot och balsamet det första du bör se över, men andra hårvårdsprodukter påverkar också hårets känsla och utseende. När det gäller stylingprodukter bör du undvika feta produkter som hårolja, men det finns andra produkter du kan använda för att styla ditt drömhår. Du kan testa och använda vår Hårspray Volume and Substance, den innehåller volymgivande quinoa som ger håret struktur och gör att hårfibrerna fylligare. Vårt reparerande hårserum är ett måste om du brukar värmestyla håret med fön, plattång eller locktång eftersom det stärker och skyddar håret i temperaturer upp till 230 °C.

Få bukt med fett och livlöst hår redan idag genom att vårda hår och hårbotten med specialutvecklade produkter berikade med ingredienser av naturligt ursprung. Köp ditt schampo, balsam och andra hårvårdsprodukter online hos oss.

Mer info

  • 100% vegetabiliska
    ingredienser

  • 60 hektar
    ekologiska odlingar

  • Eko-designade produkter

Övriga kategorier
Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.