ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0

Utforska vårt sortiment av hårprodukter mot fett hår. Vi erbjuder bland annat schampon mot fett hår som framhäver ditt hårs naturliga skönhet.

Sortera efter
Sortera efter
Sortera efter relevans
Sortera efter bäst betyg
Sortera efter namn (A-Ö)
Sortera efter namn (Ö-A)
Sortera efter pris stigande
Sortera efter pris fallande
Sortera efter högst rabatt
Sortera efter lägst rabatt
Hårvinäger - fett hår
Hårvinäger - fett hår

Hårvinäger - fett hår

Flaska
150 ml


159,00 Kr

Schampo mot fett hår

Fett hår har särskilda behov. Med rätt produkter för hår och hårbotten kan du slippa tungt, oljigt hår och ta fram det fräscha, livfulla hår du förtjänar. På den här sidan kan du sortera efter produkttyp, hårtyp och behov så att du kan behandla ditt hår med schampon och andra hårprodukter framtagna för just detta ändamål.

Varför blir håret fett?

Varje hårstrå består av en fri del som kallas hårskaft och en del som är nedsänkt i hårbotten, kallad hårrot. Hårroten sitter fast i hårsäcken, och i hårsäcksmynningen sitter så kallade talgkörtlar. Dessa avsöndrar fett för att hålla huden mjuk, smidig och vattenavvisande. Håret blir fett när talgkörtlarna i hårbotten producerar för mycket talg som sprider sig till håret. Fett hår är inte dåligt i sig, men tyvärr kan det göra att håret ser smutsigt och livlöst ut.

Överproduktionen av talg kan bero på olika faktorer såsom stress, ohälsosam kost, livsstil och hormonell obalans. Hormonproduktionen förändras under vissa delar av livet, såsom i puberteten, i samband med graviditet eller under perioder då vi stressar mycket. Det kan även vara ärftligt i viss utsträckning, eftersom en del personer har ett genetiskt anlag för att producera mycket talg. I och med att det finns så många tänkbara anledningar till att håret blir fett, kan man behöva prova sig fram innan man kommer på vad som orsakar problemet och innan man hittar ett hårschampo som fungerar som man förväntar sig.

Vad kan jag göra själv?

Den vanligaste orsaken är att du tvättar håret för ofta eller använder fel produkter för din hårtyp. Undvik att tvätta håret varje dag så att hårbotten inte blir irriterad. När du tvättar håret bör du välja ett hårschampo för fett hår och komplettera med specialprodukter som lugnar och vårdar hårbotten.

Det börjar med hårbotten

Ett fräscht och vackert hår börjar alltså med en hälsosam hårbotten. Genom att använda ett schampo mot fett hår, samt komplettera med rätt balsam och andra produkter som lugnar och vårdar hårbotten, kan du få det lätta och fräscha hår du önskar dig.

Schampon mot fett hår

I vårt stora sortiment av schampon för olika behov kan du hitta ett bra schampo som passar dig. Pure Detox-serien består av skonsamma men djuprengörande produkter. Vårt renande och detoxifierande Pure Detox-schampo med rödalg tvättar skonsamt håret och rengör det ända från rötterna.

I Pure Detox-serien hittar du också ett torrschampo. Torrschampot absorberar talgöverskottet vid hårrötterna så att håret får tillbaka sin volym och känns fräscht och lätt igen. Detta är ett bra sätt att fräscha upp fett hår, utan att behöva tvätta det allt för ofta. 

Specialprodukter för hårbotten

Den skonsamma rengöringskrämen från vår milda serie Gentle är det mildaste schampo du kan tänka dig. Formulan är helt fri från sulfater och berikad med ekologisk kastanjextrakt för dess näringsgivande egenskaper. Rengöringskrämen passar utmärkt för känsligt hår och irriterad hårbotten och dessutom är den rik på ingredienser av naturligt ursprung. Kombinera gärna med Pure Detox-seriens detoxifierande hårbottenpeeling som exfolierar hårbotten skonsamt och avlägsnar förorenande ämnen för att lugna och lindra en irriterad hårbotten.

2-i-1 hårvård och hudvård

När du behöver en praktisk och lättanvänd produkt som är enkel att ta med till träningen eller på semestern kan vi rekommendera Monoï duschschampo. Det är en skonsamt rengörande produkt för både kropp och hår, och ett bra alternativ till hårschampo för fett hår när du har ont om plats i väskan. Produkterna i Monoï-serien har en oemotståndlig doft av tahitigardenia.

Styling för fett hår

Schampo och balsam är det första du bör se över, men andra hårvårdsprodukter påverkar också hårets känsla och utseende. När det gäller stylingprodukter bör du undvika feta produkter som hårolja. Istället finns det andra produkter du kan använda för att styla ditt drömhår. Vårt reparerande hårserum är ett måste om du brukar värmestyla håret med fön, plattång eller locktång eftersom det stärker och skyddar håret i temperaturer upp till 230 °C.

Få bukt med fett och livlöst hår redan idag genom att vårda hår och hårbotten med specialutvecklade produkter, berikade med ingredienser av naturligt ursprung. Köp ditt schampo, balsam och andra hårvårdsprodukter online hos oss.

Mer info

  • 100% vegetabiliska
    ingredienser

  • 60 hektar
    ekologiska odlingar

  • Eko-designade produkter

Övriga kategorier
Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.