ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0

Utforska vårt sortiment av hårprodukter mot fett hår. Här hittar du våra bästa schampo för fett hår, balsam och andra produkter som håller ditt hår fräscht och rent länge.

Sortera efter
Sortera efter
Sortera efter relevans
Sortera efter bäst betyg
Sortera efter namn (A-Ö)
Sortera efter namn (Ö-A)
Sortera efter pris stigande
Sortera efter pris fallande
Sortera efter högst rabatt
Sortera efter lägst rabatt

Hitta ditt bästa Schampo för fett hår – Ta kontroll över ditt oljiga hår

Är du en av dem som tampas med fett hår så vet du att det kan vara en daglig kamp att hålla håret fräscht och livfullt. Att håret blir fett fort kan ha många orsaker och även om det kan kännas jobbigt med hår som tenderar att bli fett fort, så är det viktigt att komma ihåg att med rätt schampo och hårvårdsprodukter kan du få bukt på ditt feta hår.

På Yves Rocher erbjuder vi ett brett utbud av produkter, speciellt utformade för att behandla fet hårbotten och oljigt hår. Genom att använda våra bästa schampo för fett hår och andra hårvårdsprodukter som är framtagna för att bekämpa överflödigt talg, kan du återfå balansen i ditt hår och njuta av ett lätt och fräsch hår hela dagen.

Varför blir håret fett? 

Att ditt hår blir fett kan bero på många olika saker. För att förstå vad det är som händer, och varför håret blir fett, behöver vi börja med att ta en titt på hårets struktur. Varje hårstrå består av två delar: hårskaftet, det som syns ovanför hårbotten, och hårroten, den del som är nedsänkt i hårbotten. Hårroten är förbunden med hårsäcken och precis vid hårsäckens mynning finns talgkörtlar. Dessa körtlar producerar naturliga oljor, det vi kallar talg.

Ofta förknippar vi talg med något negativt men sanningen är den, att talgen är viktig för att hålla hårbotten mjuk, smidig och skyddad mot vatten. Problem med fett hår uppkommer när talgkörtlar överproducerar talg.

Så vad är det då som gör att vi får en överproduktion av talg? Det finns flera faktorer som kan bidra till överproduktion av talg. Några vanliga anledningar är stress, ohälsosam kost, livsstil och hormonella obalanser. Just hormonproduktionen förändras under vissa delar av livet, såsom i puberteten, i samband med graviditet eller under perioder då vi stressar mycket. Då kan överproduktion av talg utlösas.

Sen finns det också en ärftlig aspekt som i viss utsträckning kan spela in. En del personer har helt enkelt genetiska anlag för att producera mer talg än andra. Eftersom det finns så många tänkbara och potentiella orsaker till fett hår kan du behöva prova dig fram innan du hittar den rätta lösningen för dig och just ditt bästa schampo för fett hår.

Ta hand om ditt feta hår - vad kan du göra själv?

Om du har problem med fett hår är det viktigt att du tar hand om det på rätt sätt. Här är några tips för fett hår som du kan börja med:

Undvik att tvätta håret för ofta: Att tvätta håret varje dag kan vara frestande, men det kan faktiskt göra problemet värre. Genom att tvätta håret för ofta irriterar du hårbotten och tar bort de naturliga oljorna från hårbotten. Detta kan leda till att talgkörtlarna överproducerar talg för att kompensera förlusten och håret känns fett. 

Använd torrshampo: Ett torrschampo mot fett hår absorberar talgöverskottet vid hårrötterna så att håret får tillbaka sin volym och känns fräscht och lätt igen. Detta är ett bra sätt att fräscha upp fett hår, utan att behöva tvätta det allt för ofta. 

Använd rätt produkter för fett hår: Produkterna du använder kan faktiskt också bidra till problemet med fett hår. Använd ett schampo mot fett hår och komplettera med ett bra balsam och andra produkter som lugnar och vårdar hårbotten.

Fokusera på hårbotten: En hälsosam hårbotten är nyckeln till friskt hår. Det bästa schampot mot fett hår rengör inte bara håret, utan vårdar och lugnar även hårbotten. Komplettera gärna med en lugnande hårbottenbehandling eller stärkande serum för att ge extra näring och fukt till hårbotten.

Hitta ditt bästa schampo för fett hår

Så - vad ska man egentligen tänka på när man letar efter det bästa schampot mot fett hår? För att hjälpa dig att hitta ditt bästa schampo för fett hår, som också passar dina behov, har vi på Yves Rocher tagit fram en rad produkter som är extra bra för att balansera talgproduktionen och hålla ditt hår fräscht. Våra schampon är noggrant formulerade med ingredienser av naturligt ursprung som ger näring åt både hår och hårbotten, samtidigt som de effektivt tar bort överflödig talg och orenheter.

I vårt stora hårvårdssortiment finns mängder av produkter för olika behov och hårtyper. Här hittar du dessutom Pure Detox-serien som består av skonsamma men djuprengörande produkter för fett hår. I serien finns bland annat Pure Detox - Purifying Shampoo - vårt bästa schampo mot fett hår. Schampot innehåller aktiva ingredienser från rödalg som skonsamt tvättar håret och rengör det ända från rötterna. I Pure Detox-serien hittar du också ett torrschampo, ett renande balsam, en hårbottenpeeling, och en hårsköljningsvinäger. 

Schampokaka för fett hår 

I vårt hårsortiment hittar du även våra populära schampokakor, framtagna med extra omtanke om planeten. Schampokakorna finns i fyra olika sorter, speciellt framtagna för olika hårtyper och behov. Förutom en skonsam, en glansgivande och en närande kaka har vi också en speciellt framtagen för fett hår. Den är formulerad med 99 % biologiskt nedbrytbara ingredienser och aktiva ingredienser från bland annat ekologisk pepparmynta för dess uppfriskande egenskaper. Den verkar rengörande i fett hår, tar bort orenheter från hårbotten och detoxifierar håret. Håret håller sig fräscht längre och blir inte fett lika fort.

Bland våra fasta hårprodukter hittar du också en balsamkaka som  passar alla hårtyper och gör håret mjukt och glansigt utan att tynga ner. Har du aldrig använt en schampokaka eller fasta hårprodukt tidigare så kanske du ställer dig frågan varför detta är så bra? Jo, våra schampokakor är framtagna med extra omtanke för miljön. Eftersom de är mindre än en vanlig schampoflaska, men till ungefär lika många tvättar som två flaskor schampo, tar de mindre plats, vilket betyder mindre utsläpp och mindre utrymme vid transport.

Att värna om planeten är en av grundpelarna i Yves Rochers arbete. Vill du läsa mer om våra engagemang kan du göra det här. I vårt sortiment av fasta produkter hittar du även ansiktsrengöringar, ansiktspeeling och en fantastisk rengöringskaka för makeupborstar

Specialprodukter för hårbotten 

För att ta hand om din hårbotten och feta hår på bästa sätt rekommenderar vi att du använder specialprodukter som är utformade för att lugna och vårda hårbotten. Här är några av våra rekommendationer:

Gentle-serien: Om du har känsligt hår och en irriterad hårbotten är det skonsamma schampot från vår Gentle-serie perfekt för dig. Formulan är helt fri från sulfater* och berikad med ekologisk kastanjextrakt för dess näringsgivande egenskaper. Rengöringskrämen passar utmärkt för känsligt hår och irriterad hårbotten och dessutom är den rik på ingredienser av naturligt ursprung.

För att ge din hårbotten en detoxifierande behandling rekommenderar vi Pure Detox hårbottenpeeling. Den exfolierar hårbotten skonsamt och avlägsnar förorenande ämnen som kan irritera hårbotten. Det ger en lugnande och lindrande effekt, vilket är särskilt viktigt för dig som lider av irriterad hårbotten. 

Styling för fett hår

Som vi nämnde tidigare så kan ett första steg i kampen mot fett hår vara att se över dina hårvårdsprodukter. Även om ditt schampo och balsam är det första du bör se över, så kan det vara bra att också fundera över vilka andra hårvårdsprodukter du använder i din rutin. Kanske kan det vara så att dessa också påverkar hårets känsla och utseende.

När det kommer till stylingprodukter för fett hår bör du undvika tunga och oljiga produkter som kan tynga ner håret. Istället finns det andra produkter du kan använda för att styla ditt drömhår. Vårt reparerande hårserum är ett måste om du brukar värmestyla håret med fön, plattång eller locktång eftersom det stärker och skyddar håret i temperaturer upp till 230 °C.

Hårvårdsguide på två minuter

När det kommer till kampen mot fett hår så finns det mängder av produkter att välja mellan. Allt från hårbottenpeeling för fett hår, oljor (lättare och speciellt framtagna för fett hår), balsam och andra treatmentprodukter. Vi förstår att det ibland kan kännas som en djungel men vi hoppas att du fått med dig ett par matnyttiga tips på vad du kan göra för att motverka fett hår och kanske även hitta ditt bästa schampo för fett hår, utifrån dina behov.

Behöver du mer hjälp för att ta reda på vilka produkter som passar just dig så har vi skapat en hårvårdsguide. Har du två minuter över så rekommenderar vi dig att göra den. Genom att svara på några enkla frågor om ditt hår, dina behov och önskemål får du sedan en hårvårdsrutin med produkter rekommenderade för just dig. Bra va!

Handla dina hårvårdsprodukter online och ta kontrollen över ditt feta hår redan idag! I vår webbshop hittar du våra bästa schampo för fett hår tillsammans med mängder av andra specialutvecklade produkter, berikade med ingredienser av naturligt ursprung, som hjälper dig till det fräscha och lätta hår du drömmer om! Och du, ta gärna en titt på våra hårvårdset. Där har vi satt ihop färdiga kit för olika hårtyper och behov till extra bra priser! 

Mer info

  • 100% vegetabiliska
    ingredienser

  • 60 hektar
    ekologiska odlingar

  • Eko-designade produkter

Övriga kategorier
Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.