10% EXTRA rabatt på MID SEASON SALE med kod 10MSS t.o.m. 26/4.
 
Just nu FRI FRAKT! 
 
Yves Rocher

Jämna ut din hudton och skapa en perfekt grund för din makeup med en bra foundation. Hitta rätt nyans och finish för dig hos Yves Rocher.

Sortera efter
Sortera efter
Sortera efter relevans
Sortera efter bäst betyg
Sortera efter namn (A-Ö)
Sortera efter namn (Ö-A)
Sortera efter pris stigande
Sortera efter pris fallande
Sortera efter högst rabatt
Sortera efter lägst rabatt

Tips på bra foundation

Vill du få en jämnare hudton, dölja skönhetsfläckar och skapa ett perfekt underlag för ditt smink? Då har du kommit rätt! På den här sidan kan du filtrera efter hudtyp, hudton, färg, konsistens och täckningsgrad för att hitta en bra foundation som motsvarar dina behov. Läs vidare för tips på hur du hittar en perfekt foundation för just dig.

Vad är foundation?
Foundation, även kallat grundsmink, är en hudfärgad sminkprodukt som jämnar ut hudtonen och döljer ojämnheter för att skapa en perfekt bas för din makeup. Tillsammans med primer, concealer och puder skapar din foundation en jämn målarduk som ser till att övrig makeup sitter snyggt och håller så länge som du förväntar dig. Yves Rochers foundations finns i flytande och krämform och flera av dem är även återfuktande eller sammandragande samt har SPF som skyddar mot UV-strålning.

Hur väljer jag rätt foundation?
Hitta en bra foundation för dina behov genom att välja rätt täckningsgrad, nyans och finish. En skir foundation ger ett mer naturlig resultat, medan en mer täckande foundation gör att du får en jämnare hudton. Yves Rochers foundations finns i en mängd olika gyllene, rosiga, beige och bruna nyanser så att du kan välja rätt färg för din hudton. Rätt nyans för dig är den som matchar färgen på din hals. Välj finish utifrån din hudtyp, till exempel torr eller fet hy. Om du är osäker kan du svara på tre enkla frågor och få anpassade hudvårdsrekommendationer med vår hudvårdsguide. Den som har torr hy kan välja en fuktgivande eller extra närande foundation framtagen speciellt för att vårda torr hy. Den som har fet eller blank hy kan i stället välja en mattifierande foundation som minskar glans. Använd gärna en lystergivande eller ljusreflekterande foundation för att ge liv åt trött och glåmig hy.

Foundation med lätt täckning
Pure Light Foundation är ett tips på bra foundation med ultralätt, skir täckning, berikad med återfuktande middagsblomma. Den lätta, behagliga konsistensen ger en osminkad känsla med ett naturligt resultat eftersom den låter din egen hy skina igenom. Det här är en bra foundation som inte känns det minsta tung på huden och som inte veckar sig eller blir kakig. Dessutom har den en icke-komedogen formula som inte täpper till porerna, utan låter huden andas.

Medeltäckande foundation
Youthful Glow Foundation är en medeltäckande foundation med exklusiv, naturlig lyster som gör att du får en jämn hudton. Den har en behaglig, återfuktande formula med rosenolja från ekologiskt odlade rosor samt skimrande pärlemor för ett lyxigt, sidenmatt resultat. Zero Shine Foundation är en medeltäckande foundation med matt finish. Den är berikad med mattifierande och balanserande pulver från växten frossörtsrot och passar perfekt till fet och glansig hy. Den ger en mjuk, behaglig känsla med matt finish utan att kännas torr.

Heltäckande foundation
Yves Rocher har flera heltäckande foundations som gör att du får en jämnare hudton. Flawless Skin Comfort Cream Foundation är en närande och krämig foundation som finns på både tub och burk. Den har en behaglig, vårdande formula berikad med olja från 1 000 rosor som vårdar huden och ger ett perfekt, heltäckande resultat i 12 timmar. Radiance Revealing Anti-pollution 10h Foundation är en utjämnande och lystergivande foundation som skyddar mot föroreningar tack vare en formula berikad med växten aphloia. Den gör huden fräschare, mer strålande och mindre glåmig för varje dag. SPF 30 Flawless Skin Foundation 10H är vår foundation med SPF 30 som inte bara ger en heltäckande finish, utan dessutom bevarar din ungdomliga hy. Den innehåller nämligen en solskyddsfaktor som skyddar mot UVA- och UVB-strålning och därmed förebygger solrelaterade skador som leder till ålderstecken som linjer, rynkor och pigmentfläckar. Formulan är berikad med färgämnen från olika växtextrakt, mineraler samt antioxiderande E-vitamin.

Hur appliceras foundation?
En bra foundation syns inte när den appliceras rätt. Första steget är att rengöra och återfukta huden ordentligt med en lämplig ansiktsrengöring samt dagkräm. Sedan förbereder du hyn med en primer som appliceras över hela ansiktet för att få sminket att hålla bättre under dagens alla aktiviteter. Först nu är det dags att applicera din foundation, som jämnar ut hudtonen för en jämn och vacker hy. Foundations kan appliceras med fingrarna, en svamp eller en borste. Bland våra sminktillbehör kan du hitta rätt borste eller svamp för din foundation. Se produktsidorna för information om hur du applicerar respektive foundation på bästa sätt och vilka tillbehör som passar bäst. Börja alltid i mitten av ansiktet och arbeta dig utåt. Tona ut mot hårfästet och halsen. Därefter kan du dölja eventuella skönhetsfel som mörka ringar och finnar med en concealer. Den ska inte användas på hela ansiktet, utan endast på områden som behöver extra täckning. Slutligen fixerar du din foundation med ett ansiktspuder. Voilà, din perfekta sminkbas är klar! Se gärna vår YouTube-kanal för praktiska instruktionsvideor samt vårt Instagram-konto för mer inspiration.

Behöver du tips på bra foundation? Yves Rocher har ett komplett sortiment av foundations för olika hudtyper och behov. Våra foundations finns i en mängd olika beige, bruna, rosiga och gyllene nyanser så att du kan hitta rätt färg för din hudton. Välj mellan skira, medeltäckande och heltäckande foundations för att få en jämnare hudton eller ett mer naturligt resultat. Hos oss hittar du även foundations för olika behov såsom mattifierande foundation mot fet och oljig hy, foundation med SPF som skyddar mot UV-strålning samt fuktgivande foundation för torr hy. Köp din nya foundation hos Yves Rocher idag!

Visa mer

  • 100% vegetabiliska
    ingredienser

  • 60 hektar
    ekologiska odlingar

  • Eko-designade produkter

Visa mer