ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0

VILKA ÄR VI?

VÅRT MANIFEST


Vi föddes ur en kärlekshistoria mellan Mr Yves Rocher och den Bretonska naturen — dess kuster, hedar, skogar och fält.

Som pionjärer inom botanisk skönhet arbetar vi med att utforska växternas kraftfulla potential för att skapa innovativa och effektiva produkter. Detta gör vi med högsta respekt för naturen och utan att störa den biologiska mångfalden.

Vi är botaniker, odlare, tillverkare och återförsäljare av botaniska skönhetsprodukter och i över 60 år har vi jobbat för att erbjuda det bästa av naturen. Från planta till din hud. Punkt.

VÅR HISTORIA


1930-1979: Skönhet för alla

1930

En naturälskareföds

Yves Rocher föddes i den lilla byn La Gacilly, i Bretagne. När han vid 14 års ålder förlorade sin far, sökte han sig till skogen där han fann tröst i naturen. Han insåg snart att naturen har en positiv inverkan på vårt välmående och han bestämde sig för att tillverka en egen kräm av svalört. Detta var början på vad som kom att bli konceptet botanisk skönhet.

1959

Varumärketskapas

Hemma i sitt familjehem satte Yves Rocher upp sitt laboratorium. Där skapade han botaniska hudvårdsprodukter som han sedan framgångsrikt sålde via postorder, helt utan mellanhänder, till miljoner människor runt om i Frankrike.

1973

En tidlös ikon

Lansering av "Riche Crème Anti-Wrinkle Night Cream"

Med sina exklusiva oljor, i kombination med olja av tusen rosor, tog det inte lång tid innan vår anti-aging produkt gjorde succé. Idag, 50 år senare, är vårt sortiment av Riche Crème ikoniskt för miljontals kvinnor världen över och var femte sekund säljs en produkt ur sortiment.

1975

Vår botaniska
trädgård
i La Gacilly

I sin hemby La Gacilly skapade Mr. Yves Rocher en botanisk trädgård, eller som han själv menade — ett utomhuslaboratorium. Där växer och bevaras idag 1500 olika växtarter som studeras av våra experter. Yves Rochers botaniska trädgård är medlem i BGCI, Botanic Gardens Conservation International, där den ingår i ett internationellt nätverk för att dela och sprida kunskap om växter och botanik.

1979

Från planta
till din hud

Så blev vi botaniker, odlare, tillverkare och återförsäljare — en komplett värdekedja, utan mellanhänder. Detta gör att vi kan kontrollera varje steg av vår tillverkningsprocess för att minska vår miljöpåverkan och erbjuda en total transparens från det frö vi planterar, till din hud.

läs mer från 1989 till 2006

1989-2006 : Pionjärer inom biologisk mångfald

1989

Slut på
djurförsök

Redan 15 år innan den europeiska regleringen av djurförsök infördes, var vi pionjärer inom skönhetsbranschen när vi bestämde oss för att sluta med djurförsök. Tre år senare tilldelades vi en guldmedalj för vår insats av SPA — Society for Animal Protection.

Yves-Rocher Foundation

1991

Skapandet av
Yves Rocher Foundation

Driven av sin fars vision, skapade Jacques Rocher Yves Rocher Foundation som engagerar sig för biologisk mångfald. År 2001 hölls den första upplagan av Terre des Femmes-priset — ett pris för att stödja kvinnor som på ett exceptionellt sätt engagerar sig för att skydda och bevara vår planet. År 2019 uppmärksammas stiftelsen för sitt 25 år långa och allmännyttiga arbete inom området.

1999

Våra fält blir
ekologiskt certifierade

På våra 60 hektar stora ekologiska odlingar i La Gacilly, i Bretagne, odlar vi enligt en agroekologisk modell. Där odlar vi bland annat våra nio ikoniska växter: Blåklint, Ringblomma, Kamomill, Romersk kamomill, Mynta, Middagsblomma, Blomsterkrasse, Arnica och Isört.

2004

Invigning av La Gacilly
Photo Festival

La Gacilly Photo Festival är en uppskattad och uppslukande fotografisk upplevelse. I trettio olika utomhusgallerior visas förstklassig samtida fotografisk konst som ifrågasätter vårt förhållningssätt till världen och naturen. Ett evenemang som är helt kostnadsfritt och tillgängligt för alla.

2006

Hejdå till
plastpåsar

Tio år innan den europeiska begränsningen av plastpåsar infördes, slutade vi helt att använda oss av plastpåsar i våra butiker.

LÄS MER FRÅN 2017 TILL I MORGON

2017-Imorgon: Acceleration av vårt engagemang

2017

Lansering av den
första koncentreradeduschgelén

Tack vare den koncentrerade formulan rymmer nu en 100 ml flaska lika många duschar som en 400 ml flaska. Med andra ord — två gånger mindre plast och två gånger mindre CO2 per flaska. In innovation vi är stolta över.

2019

Första internationella
grupp att bli ett
företag med en Mission

Detta viktiga åtagande understryker vår strävan i att göra företagets samhällsuppdrag lika viktigt som dess ekonomiska verksamhet. Och vad är då vår mission? Jo, att "återkoppla människor med naturen" och arbeta för allmänhetens bästa.

Stämplar 100% atervunnen och atervinningsbar plast

2020

100 % återvunna och
återvinningsbara plastflaskor*

Våra flaskor är gjorda av 100 % återvunnen och återvinningsbar* plast. Detta gör att vi minskar vår nyproduktion av plast med cirka 2600 ton per år**.

* Med undantag för våra lock, pumpar och flaskor med lösningsmedel. **Enligt våra prognoser 2021.

2020

100 miljoner träd har
planterats — och det
är bara början!

Med Plant For Life-programmet, och tack vare deras nära samarbete med 48 NGOs* och föreningar som jobbar inom området, arbetar Yves Rocher Foundation för att bevara den biologiska mångfalden runt om i världen. Genom Plant For Life-programmet planteras ett nytt träd var tredje sekund och projektet involverar 1 miljon människor i 35 olika länder.
*Icke-statliga organisationer

Stamplar UEBT-certifiering

2021

Första franska varumärket
att erhålla
UEBT-certifiering

Som ett resultat av vårt 20 år långa arbete inom ekologiskt jordbruk, UEBT*-certifieras våra ikoniska växter från La Gacilly. Detta är ett nytt och stort steg i vårt hållbarhetsarbete. *Union for Ethical Biotrade

2021

Solida
skönhetsprodukter

Vi lanserar våra solida kosmetiska Green Heroes-produkter. Solida och veganska produkter, innehållande ekologiska aktiva ingredienser från La Gacilly. 100% plastfri skönhet!

Stamplar 100% atervunnen atervinningsbar plast

År 2030

Mer natur och
mindre plast

Vi siktar på 30 % mindre plast* och 100 % återvunnen och återvinningsbar plast.

*jämfört med vår produktion 2019 räknat i g/ml produkt.

FRÅN PLANTA
TILL DIN HUD. PUNKT.


I över 60 år har vi varit botaniker, odlare, tillverkare och återförsäljare utan mellanhänder. Därför kan vi alltid garantera kvalitativa produkter till bra priser.

Fördelen med att göra allt själv är att vi har kontroll över hela vår värdekedja.

På så vis kan vi begränsa vår miljöpåverkan, vilket är något vi dagligen arbetar med.

svep at hoger

LA GACILLY


I vår hemby, i hjärtat av Bretagne där allting tog sin början, finns idag en unik plats. En plats i ständig utveckling där våra experter, botaniker, forskare och naturälskare engagerat och hängivet arbetar för miljön.

La Gacilly är inte bara vårt hjärta, det är vår vision förkroppsligad. Drivna av kärleken till naturen, studerar våra experter växter i vår botaniska trädgård — ett stort utomhuslaboratorium. De odlar jorden enligt ekologiska principer och destillerar våra växter i vår botaniska vattenverkstad för att utvinna de bästa naturligt aktiva ingredienserna för din hud.

Det är också här, på våra produktionsanläggningar klassade med LPO-skydd (Bird Protection Leagues), som våra produkter ansvarsfullt tillverkas. Förutom produktionen, finns här också en unik atmosfär där välbefinnande, att ta hand om dig själv samtidigt som du respekterar och bidrar till naturen, är väldigt starkt.

Här tar sig gastronomiska upplevelser till nya höjder till följd av områdets ekologiska och lokala råvaror och här får konstnärer uttrycka sin kärlek till naturen.

 

BOTANIKER


Vår botaniska trädgård: Ett utomhuslaboratorium med 1500 arter som studeras för optimal kunskap om växter.

ODLARE


På våra 60 hektar ekologiska och UEBT-certifierade fält, odlar vi agroekologiskt med respekt för naturens resurser och för att stärka den biologiska mångfalden.

TILLVERKARE


93 % av våra produkter tillverkas i våra tre lokala fabriker i Bretagne.

ÅTERFÖRSÄLJARE


Bemästra vårt distributionssystem: Vi har 2069 butiker och 250000 social sellers över hela världen.

Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.