ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0

Vårda håret och förhindra onödigt slitage med rätt balsam. Här hittar du hårbalsam för torrt hår, slitet hår, färgat hår, fett hår och mycket mer.

Sortera efter
Sortera efter
Sortera efter relevans
Sortera efter bäst betyg
Sortera efter namn (A-Ö)
Sortera efter namn (Ö-A)
Sortera efter pris stigande
Sortera efter pris fallande
Sortera efter högst rabatt
Sortera efter lägst rabatt
Sortera efter relevans

Hårbalsam för alla behov och hårtyper!

Nu ska vi prata hårbalsam för detta är en produkt alla behöver! Det finns mängder av olika typer att välja mellan, och vad just du behöver beror på din hårtyp och ditt behov. Så låt oss börja med att ta reda på lite mer om hårbalsam för att kunna välja rätt produkt för just dig! 

Skillnaden mellan schampo och balsam

När det kommer till schampo och hårbalsam så är detta två helt olika produkter, med olika syfte. Det ena utesluter inte det andra utan dessa ska användas som ett komplement till varandra.

Schampo är till för att rengöra håret och hårbotten. Det hjälper till att bryta ner och avlägsna oljor och smuts som kan finnas i hårbotten. Ett hårbalsam vårdar dina längder, gör det lättare att reda ut och ger ditt hår fukt, glans och lyster. För att förstå exakt hur detta fungerar, och varför det är så viktigt, behöver vi ta oss en närmare titt på hårets uppbyggnad. 

Hårets uppbyggnad

Ett hårstrå år så mycket mer än det ögat kan se. Det består av olika lager. Det innersta lagret, och det står för största delen av hårets uppbyggnad, kallas för cortex. Hårets yttersta lager kallas för fjällskikt och detta har som uppgift att skydda cortex. Fjällskiktet kan resa sig och det kan lägga sig. Det är när det ligger platt längs med håret som det skyddar som mest. 

Därför är det viktigt att vi tar hand om fjällskiktet och håller det starkt och rent. Vid schamponering reser sig fjällskiktet för att kunna rengöra ordentligt. Efter detta är det viktigt att hjälpa fjällskiktet att lägga sig igen för att skydda håret. Här har balsamet en viktig uppgift. Detta gör nämligen att stänga fjällskiktet så fukt kan bindas inne i håret samtidigt som smuts och annat inte kan ta sig in. Håret blir mer motståndskraftigt och skyddat mot slitage. 

Därför är hårbalsam viktigt

Förutom att stänga till fjällskiktet har balsamet också fler viktiga och betydelsefulla egenskaper. Det har bland annat en utredande effekt som underlättar vid borstning och upplösningen av tovor som uppstår i håret. På så vis förhindras onödigt slitage, som i sin tur kan leda till onödigt håravfall eller skador på hårstråna. Det har också en närande effekt. 

Hur använder jag balsam?

Detta är den produkt som du använder efter det att du schamponerat håret eller gjort en inpackning. Ett vanligt misstag som många gör är att ta det i hela håret. Hårbalsam är till för dina längder! Att ha detta i hårbotten kan göra att håret blir fett och hårbotten irriterad.

Börja därför med att dosera en liten klick i handen. Genom att dosera  i handen kan du få en bättre fördelning av produkten i håret i jämförelse med om du exempelvis doserar rakt i håret. Hur långt hår du har spelar naturligtvis in på hur mycket produkt du behöver  - men du behöver ofta mindre än du tror.  

Aktivera sedan produkten genom att gnugga den mellan handflatorna innan du masserar in den i längderna på håret. Låt ditt hårbalsam sitta i håret någon minut innan du sköljer ur det med vatten. Stäng gärna av vattnet under tiden för att spara på naturen. Ett bra tips är att borsta håret under tiden du har produkten i håret för att skonsamt reda ut det. 

Så väljer du rätt balsam

Det är inte alltid lätt att veta vad det är man behöver när man ska köpa hårbalsam. Ett vanligt misstag som många gör är att använda fel typ av produkter. 

Börja med att identifiera din hårtyp och ställ dig frågan vilken effekt du önskar. I vårt stora botaniska hårvårdsortiment hittar du bland annat sju olika expterserier för olika behov och hårtyper. Du hittar bland annat serier för Normalt hår, Tunt hår, Torrt hår, Färgat hår, Fett hår, Skadat hår och Mjäll

En sak som kan vara bra att ha i åtanke är att du kan använda olika serier när det kommer till schampo och balsam? Som vi nämnt tidigare så har dessa två produkter olika uppgifter och effekter. Det är exempelvis inte ovanligt att ha en fet hårbotten men torra längder. Om detta är fallet bör du använda ett renande schampo som specialiserar sig på fett hår, men ett hårbalsam som ger näring och fukt till dina torra längder. Utgå från vilket behov din hårbotten respektive dina längder för att matcha det med rätt produkter. 

Skillnaden mellan balsam och inpackning

Många tror att detta är samma sak eller att de fyller samma funktion. Så är det dock inte. Så vad är egentligen skillnaden? En inpackning är mer intensiv i sina egenskaper. En inpackning öppnar upp fjällskiktet, tillför fukt och näring och hjälper håret att hålla sig friskt. Balsamet å sin sida stänger fibrerna igen som en avslutande del av din hårtvätt. Därför är det viktigt att inpackningen alltid sker innan balsameringen. 

Hårvårdsguide på två minuter

Tycker du att det är svårt att definiera din hårtyp eller veta vilka produkter du borde använda? Då är du inte ensam. Därför har vi tagit fram en hårvårdguide som kan hjälpa dig. Genom att svara på några frågor om dina behov och önskemål så får du en föreslagen hårvårdsrutin med produkter för att matcha dina önskemål och ditt hårs behov. Och vet du vad - det tar bara två minuter att göra den!

Ett stort utbud av botaniska balsam

Våra hårbalsam innehåller naturliga ingredienser som är skonsamt och som vårdar ditt hår. Vi har produkter oavsett om du är ute efter reparerande hårvård, mer volym,bevara färg och glans, har problem med mjäll, problem med fett hår eller är i behov av extra skonsam hårvård.

Leave-in balm

Ett leave-in balm är en produkt som du använder i håret efter dusch. Likt en hårinpackning ger den intensiv näring och vård till håret, med fördelen att den inte ska sköljas ut. I vårt sortiment hittar du två botaniska Leave-in balm som kan appliceras i både torrt och fuktigt hår.

Botanical Balm är ett Leave-in balm berikad med jojobaolja som återuppbygger hårfibrerna. Torrt och skadat hår får intensiv näring. Håret blir mjukt och följsamt samtidigt som det repareras ända ut i topparna.

Har du torrt och fint hår så passar Botanical Balm Light bättre för just ditt hår. Den lätta krämen är berikad med avokadoolja som lätt smälter in i torrt eller fuktigt hår. Håret får intensiv näring, blir mjukare, återfår sin vitalitet och repareras ända ut i topparna. 

Balsamkaka

I vårt sortiment av fasta produkter hittar du både schampoo och balsamkakor. Dessa tillhör vårt sortiment av produkter framtagna med extra hänsyn till planeten och framtagen helt utan plats.

Balsamkakan är berikad med med oljeinfusion av ekologiska blommor, ger näring i 72 timmar och gör håret lätt att kamma ut. Tack vare dess kompakta format räcker en balsamkaka länge och den är behändig och enkel att ta med. Läs mer om våra engagemang här.

 

Mer info

  • 100% vegetabiliska
    ingredienser

  • 60 hektar
    ekologiska odlingar

  • Eko-designade produkter

Övriga kategorier
Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.