ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0

Köp din nya damparfym hos Yves Rocher. Välj bland en mängd blommiga, friska, sensuella och orientaliska doftfamiljer och hitta din egen signaturdoft.

Sortera efter
Sortera efter
Sortera efter relevans
Sortera efter bäst betyg
Sortera efter namn (A-Ö)
Sortera efter namn (Ö-A)
Sortera efter pris stigande
Sortera efter pris fallande
Sortera efter högst rabatt
Sortera efter lägst rabatt

Damparfym - hitta din nya signaturdoft

Att bära en parfym, kvinna som man, är mer än bara att dofta gott. Det är också ett fantastiskt sätt att uttrycka sig på. Att använda dofter för att sätta tonen på din stil, ditt humör eller känsla, är ett roligt och unikt sätt att sticka ut på. Så framhäv din personlighet med en fräsch, blommig, sensuell eller söt damparfym från Yves Rocher. På denna sida har vi samlat damparfymer och du kan enkelt filtrera efter produkttyp, produktserie och doftnot för att hitta just din signaturdoft.

Vad är skillnaden mellan olika parfymkategorier?

Parfymer brukar delas in i olika kategorier beroende på andelen parfymolja. Det är just parfymoljan som avgör doftstyrkan och doftens varaktighet. Eau Fraîche är den lättaste parfymtypen och innehåller endast en liten andel parfymolja. Den passar perfekt för dig som letar efter en mild och diskret doft.

Eau de Toilette (EdT) är något mer intensiv än Eau Fraîche, men ändå lätt, fräsch och passar perfekt för att bära till vardags. Eau de Parfum (EdP) innehåller en något högre andel parfymolja, vilket ger en mer intensiv doft som dröjer kvar längre på huden. Detta gör också att priset på Eau de Parfum ofta är lite högre än de övriga två. En annan skillnad mellan olika parfymtyper är själva kompositionen, där EdT och EdP bland annat har olika balans mellan toppnoter och basnoter.

Diskreta Eau Fraîches

Våra stilrena Eau Fraîche-dofter är mildare än andra damparfymer och passar perfekt när du vill fräscha upp dig under dagen. De kan även vara ett bra val för dig som är känslig för traditionell parfym, men ändå vill ha en fräsch och diskret signaturdoft. Vår Eau Fraîche-kollektion består av dofterna liljekonvalj, verbena, ros, körsbärsblomma och grönt te.

Mångsidiga Eau de Toilette

Yves Rocher har ett stort sortiment av feminina Eau de Toilette-dofter i olika storlekar. Comme une Évidence är en av våra populäraste dofter med fräscha toppnoter av apelsin, citron och mandarin som slår ut i ett hjärta av klassisk ros och jasmin.

Naturelle är en fräsch och sprudlande doft med gröna toner av bland annat bergamott. Vague d’Été från den somriga Monoï-serien har en oemotståndlig doft av gardenia som för tankarna till en tropisk semester. Monoi doften är en av våra ikoniska dofter och serien innehåller allt från duschgel, torrolja och peeling till handkräm och EdT. Kvinnor världen över älskar Monoi!

I vårt sortiment av EdT hittar du även ett urval av herrparfymer. Så oavsett om du är på jakt efter en parfym till en kvinna eller en man så har vi ett brett sortiment av dofter.

Sensuella Eau de Parfum

Yves Rochers sinnrika Eau de Parfum-dofter är våra intensivaste damparfymer. Comme une Évidence är en tidlös klassiker med en djup doft av damascenaros som även återfinns som EdT, deodorant och duschgel. Mon Évidence har en humörhöjande doft av ros och frisk mandarin.

Love-serien består av Mon Rouge! som är en förförisk doft med blommiga och fruktiga noter, Oui à l’Amour med angelikablomma och Quelques Notes d'Amour med ros. So Elixir-serien är en exklusiv serie bestående av So Elixir EdP med jasmin, So Elixir Purple med natthyacint, och So Elixir Bois Sensuel med vanilj – samtliga finns även i reseformat.

Hur hittar jag rätt parfym för mig?

Det finns oändligt många doftkombinationer, som var och en resulterar i en parfym med helt unik karaktär. Ett sätt att beskriva parfymer är med hjälp av doftfamiljer och doftnoter. Några av de vanligaste doftfamiljerna är blommig, frisk, orientalisk och fruktig. Detta ger dig en första indikation på doftens helhet.

Doften delas sedan in i doftnoter, detta brukar kallas doftkomposition. En doft består i allmänhet av toppnoter, mellannoter och basnoter. Toppnoterna brukar vara lätta och fräscha med inslag av citrus. Det är också dessa noter som du känner först när du applicerar parfymen.

Därefter utvecklas mellannoterna, även kallade hjärtnoter, Det är dessa noter som ger parfymen sin speciella karaktär. Slutligen kommer de djupare basnoterna fram och det är dessa som dröjer sig kvar längst på huden. 

Så, för att hitta just din doft, börja med att identifiera vilken typ av doftfamilj du tilltalas av. När du väl vet det, kan du titta på doftens olika noter för att hitta den komposition du tycker om. 

Pleines Natures doftserie

I doftserien Pleines Natures hittar du dofter som alla hämtar sin inspiration från naturen. Här finns dofter för alla smaker, oavsett om du är ute efter blommiga och fräscha dofter eller tyngre och kryddiga dofter.

Prova exempelvis Cuir de Nuit med en sensuell doft av vanilj, kakao, kaffe och rosépeppar; Plein Soleil med natthyacint, kardemumma, sandelträ och ylang-ylang; Sable Fauve med en orientalisk doft av tonkaböna, bensoeharts och cistus; Sel d’Azur med en passionerad doft av sommar; Garden Party med en sprudlande doft av nyutslagna rosor.

Matin Blanc har en blommig och stillsam doft av apelsinblomma, neroli och bergamott; Sur La Lande med sin friska doft av vilda blommor och marina toner eller varför inte den sprudlande doftkompositionen av svart te, bergamott och citron i Verte Envolée.

Fasta parfymer

Våra fasta parfymer kommer i en liten vacker burk och består av en fast kräm som du smörjer på de delar av huden du vill parfymera. En fast parfym kan användas separat eller som bas under din vanliga. Det lilla och smidiga formatet gör den perfekt att ha med i väskan för att enkelt kunna bättra på din doft när du vill under dagen. 

Presenttips: söta damparfymer

Parfymer är klassiska och exklusiva gåvor. Att få en parfym, kvinna som man, är en uppskattad present. I vårt breda sortiment av damparfym finns något för varje tillfälle och smak. Om du letar efter en mindre gåva kan du ge bort en fräsch Eau Fraîche, en EdT eller kanske en bodymist. 

En Eau Fraîche eller en bodymist är exempelvis perfekt som första doft till en tonåring. Om du vill ge bort en lyxigare present kan du välja en av våra Eau de Parfum-dofter eller något av våra färdiga gåvoset med EdP och kroppsvårdsprodukter som deodorantspray och duschgel? Ta gärna en titt bland våra presenttips och låt dig inspireras. Så oavsett om du är på jakt efter en parfym till en kvinna eller en man så har vi ett brett sortiment av dofter.

Dofter med naturliga ingredienser

Yves Rochers damparfymer doftar inte bara gott – de innehåller dessutom en stor andel botaniska doftämnen från bland annat från blommor, bark och trä. Våra dofter är framtagna av ledande parfymörer och berikade med de bästa råvarorna naturen har att erbjuda.

Naturen är vår största inspirationskälla och våra dofter är berikade med ingredienser som vanilj, patchouli, kardemumma och rosenolja. Här kan du läsa mer om våra botaniska ingredienser. Eftersom vi äger hela vår värdekedja vet vi att våra ingredienser är ansvarsfullt producerade och vi arbetar ständigt med att minska vår påverkan på planeten i värdekedjans alla led. Här kan du läsa mer om våra engagemang.

Fyra snabba tips för att hitta din signaturdoft:

1. Förstå de olika doftfamiljerna.

Det första steget i att hitta din signaturparfym är att förstå de olika doftfamiljerna. De vanligaste inkluderar blommiga, orientaliska, träiga och fruktiga. När du vet vilken doftfamilj du dras har du nischat in dig. Urvalet blir mer specifikt och något mindre överväldigande. 

 2. Identifiera dina preferenser.

Tänk på vilka dofter du dras till i vardagen. Gillar du doften av vanilj? Eller kanske du föredrar en frisk citrusdoft? När du vet vilka dofter du tycker om kan du börja identifiera dessa i parfymers olika doftkompositioner. 

3. Tänk på styrkan. 

När du väljer din signaturdoft, tänk också på hur stark du vill att den ska vara. En EdP har en starkare koncentration av doftoljor än en EdT .Så fråga dig själv om det är en vardagsparfym eller en parfym för mer speciella tillfällen du är ute efter. 

4. Våga lite på vad du tycker! 

En signaturparfym är något mycket personligt. Så även om en viss doft är populär betyder det inte att den nödvändigtvis är rätt för dig utan våga utforska dina egna preferenser.

 

Mer info

  • 100% vegetabiliska
    ingredienser

  • 60 hektar
    ekologiska odlingar

  • Eko-designade produkter

Övriga kategorier