10% EXTRA rabatt på MID SEASON SALE med kod 10MSS t.o.m. 26/4.
 
Just nu FRI FRAKT! 
 
Yves Rocher

Fräsch, blommig, kryddig eller sensuell? Shoppa underbara parfymer för varje tillfälle och smak, och komplettera din look med en personlig doft.

Sortera efter
Sortera efter
Sortera efter relevans
Sortera efter bäst betyg
Sortera efter namn (A-Ö)
Sortera efter namn (Ö-A)
Sortera efter pris stigande
Sortera efter pris fallande
Sortera efter högst rabatt
Sortera efter lägst rabatt

Köp din parfym online

Vi på Yves Rocher förstår vikten av en speciell doft när du vill uttrycka din personlighet, göra ett positivt intryck, höja ditt humör eller skapa en välkomnande atmosfär i ditt hem. Därför erbjuder vi ett mångsidigt sortiment av parfym för kvinnor och män. På denna sida hittar du vår prisvärda Eau de Parfum och Eau de Toilette, väldoftandedusch- och kroppsvårdsprodukter, doftljus samt vackra gåvor. Filtrera efter produkttyp, doftnot och produktlinje för att hitta din nya herrparfym eller damparfym online.

Doft – en sinnesupplevelse
Människans luktsinne kan urskilja tusentals unika dofter. Doftminnet är det känslominne som varar längst, och olika doftupplevelser kan framkalla starka känslor och minnen. Dofter är avgörande för hur vi uppfattar vår omgivning. De sätter stämningen i ett rum, påverkar vårt humör och väcker minnen till liv. Dofter ligger även till grund för aromaterapi, där aromatiska eteriska oljor från träd, blommor och buskar används för att lindra stress och oro. Lavendel är till exempel känt för sin lugnande inverkan, medan apelsin och cederträ verkar humörhöjande. Eftersom dofter har en symbolisk betydelse och väcker känslor hos oss är det naturligt att många kompletterar sin look med en härlig parfym, och att man förhöjer stämningen i hotell, butiker och hem med doftstickor, doftljus och doftspray. Våra oemotståndliga damparfymer och herrparfymer har tagits fram av skickliga parfymörer.

Hitta din doft
Parfymer brukar delas in i olika typer beroende på andelen parfymolja, vilket avgör doftens intensitet och varaktighet. Den vanligaste parfymtypen är Eau de Parfum, som är ett bra val om du vill ha en intensiv doft som håller länge. Eau de Toilette är lättare och passar därför perfekt att bära till vardags. Doftintensiteten hos våra damparfymer och herrparfymer anges på respektive produktsida, så att du kan välja styrka efter smak. Förutom koncentrationsgrad, beskrivs parfymer ofta utifrån vilken doftfamilj de tillhör och vilja doftnoter de innehåller. Några vanliga doftfamiljer är blommig, fruktig, träig, frisk, grön och orientalisk. Parfymers doftämnen delas in i toppnoter, mellannoter och basnoter. Toppnoterna brukar vara lätta och friska, och det är de man känner först när man applicerar en parfym. Sedan utvecklas mellannoterna, som betraktas som parfymens hjärta. Till sist uppfattar vi de djupare basnoterna, som dröjer kvar längst. Skillnaden mellan en Eau de Toilette och en Eau de Parfum beror inte bara på doftämnenas koncentration, utan även på de råvaror som ingår i kompositionen. Mellannoterna är desamma och består ofta av blommiga dofter. En Eau de Toilette har friskare toppnoter som t.ex. citrus och äpple, medan en Eau de Parfum har sötare basnoter. När du väl tagit reda på vilka doftfamiljer och doftnoter du föredrar är det enkelt att köpa parfym online.

Parfymer av naturligt ursprung som respekterar miljön
Många parfymämnen kommer från växtriket, bland annat från blommor, bark, kåda, rötter, frön och trä. Yves Rocher hämtar inspiration från naturen när vi skapar våra parfymer för kvinnor och män. Vi berikar dem med ingredienser som kakao från Elfenbenskusten, kaffe från Brasilien, rosépeppar från Mauritius och damascenaros från Turkiet. Våra parfymer innehåller ingredienser av naturligt ursprung och alkohol av vegetabiliskt ursprung. Vår spraydeodorant drivs med miljövänlig luft. Dessutom tillverkar vi våra korkar av delvis återvunnen plast eller PEFC™-certifierat askträ, och parfymernas förpackningskartong kommer från hållbart odlade skogar. Glasflaskorna kan återvinnas hur många gånger som helst. Här kan du läsa mer om våra naturliga och växtbaserade ingredienser innan du köper din herr- eller damparfym online.

Våra doftkollektioner
Hos oss hittar du prisvärda herr- och damparfymer för både fest och vardag. Många av våra doftkollektioner omfattar även dusch- och kroppsvårdsprodukter med samma ljuvliga doft som parfymerna. La Collection är vår klassiska kollektion av Eau de Parfum med kompositionerna Plein Soleil (natthyacint, kardemumma, sandelträ, ylang-ylang), Cuir de Nuit (vanilj, kakao, kaffe, rosépeppar), Sel d’Azur (citrus, rödceder, vetiver), Tropicale Tentation (pomerans, osmanthus), Garden Party (ros, grönmynta), Matin Blanc (apelsinblomma, neroli, bergamott), Sable Fauve (tonkaböna, bensoeharts, cistus), Autour de Minuit (iris, mandarin, patchouli, vetiver) och Nouveau Genre (tonkaböna). La Collection Eaux Fraîches består av våra lätta, fräscha Eau Fraîche med doft av körsbärsblomma, verbena, grönt te, ros eller liljekonvalj. Dessa parfymer finns dessutom som duschgel med samma milda doft. Comme une Évidence är vår bästsäljande parfymkollektion med en söt och fyllig doft av damascenaros med noter av jasmin och citrus. Kollektionen består av Eau de Toilette, Eau de Parfum, deodorant, duschgel och kroppslotion. Quelques Notes d’Amour har en sensuell doft av ros, guajakträ och benzoeharts och finns som Eau de Parfum, duschgel och kroppslotion. So Elixir är en exklusiv kollektion som omfattar tre olika kompositioner: en feminin och sofistikerad signaturparfym med ros, jasmin och skogsnoter av patchouli, tonkaböna och rökelse; Bois Sensuel med en fyllig och sinnlig doft av vanilj, patchouli och iris; samt Purple – en spännande och glamourös doft med natthyacint och vetiver. Vi har även parfymer i miniformat vilket gör det lättare att ta med din favoritdoft på resan eller i handväskan för att fräscha upp dig under dagen.

Presenttips: köp parfym online
En parfym är perfekt att ge bort i julklapp, födelsedagspresent eller till alla hjärtans dag. Det är en personlig gåva som för mottagarens tankar tillbaka till dig varje gång parfymen används. Några av våra parfymer säljs dessutom i form av exklusiva presentset tillsammans med andra matchande produkter. Om du hellre ger bort något mindre, är vår handtvål och våra doftljus för hemmet alltid uppskattade gåvor. Missa inte heller vår adventskalender, fylld med 24 glädjande överraskningar – bland annat parfymer i miniformat för den som vill prova sig fram. Se våra presenttips för fler idéer.

Sätt doft på tillvaron och uttryck din personlighet med en parfym från Yves Rocher. Upptäck hela vårt sortiment av Eau de Parfum, Eau de Toilette och andra väldoftande produkter redan idag, och handla din nya parfym från Yves Rocher online.

Visa mer

  • 100% vegetabiliska
    ingredienser

  • 60 hektar
    ekologiska odlingar

  • Eko-designade produkter

Visa mer