ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0

Drömmer du om ett voluminöst och fylligt hår? Här hittar du stärkande, vårdande och volymgivande balsam, treatments och schampo för tunt hår.

Sortera efter
Sortera efter
Sortera efter relevans
Sortera efter bäst betyg
Sortera efter namn (A-Ö)
Sortera efter namn (Ö-A)
Sortera efter pris stigande
Sortera efter pris fallande
Sortera efter högst rabatt
Sortera efter lägst rabatt

Styrka och volym med ett schampo för tunt hår

Tunn och livlöst hår kan vara en utmaning för många som drömmer om ett tjockt och voluminöst hårsvall. Tunnt hår och håravfall kan bero på många olika saker, men oavsett anledning finns det saker du kan göra för att stärka håret, skapa mer volym för håret och verka proaktivt mot håravfall. På denna sida hittar du produkter som serum, balsam och schampon för tunt hår, som stimulerar hårbotten, stärker håret och ökar volymen i ditt hår. 

Det är lätt att förväxla tunnhårighet och tunt hår, men detta är i själva verket två olika saker. När man pratar om tunnhårighet syftar man ofta till mängden hår och inte allt för sällan i  sammanhang av håravfall och minskad kvantitet av hår. När det istället rör sig om tunt hår syftar man till det som kallas för fint hår, vilket hänvisar till tjockleken på hårfibrerna.

Tunt och fint hår är en av de vanligaste hårtyperna i Skandinavien och kallas faktiskt ofta just skandinaviskt hår. Fint hår har naturligt tunnare hårfibrer vilket gör att de är extra känsliga och lätt bryts av. Några vanliga yttre faktorer som kan påverka och skada hårfibrerna är exempelvis upprepade färgningar, stress och brist på näring.

Även hårets volym påverkas av tjockleken på hårfibrerna. Därför upplevs denna hårtyp ofta som platt och livlös eftersom volym inte kommer naturligt på grund av dess tunna och sköra hårfibrer. Men bara för att du har tunt och fint hår, eller har drabbats av hårvfall och tunnhårighet, behöver det inte betyda att du måste lägga drömmen om ett voluminöst hårsvall på hyllan. Tvärt om! Det finns massor av saker du kan göra för att stärka dina hårfibrer och ge ditt hår de bästa av förutsättningar för att skapa liv, volym och illusionen av ett tjockare hår.

Vad kan jag göra för att öka volymen och stärka håret?

Har du tunt och fint hår så behöver du inte vara orolig, det finns smarta lösningar och tips för att ta hand om ditt tunna hår och få det att se fylligare ut. Genom att förbättra förutsättningarna för hårsäckarna att växa ökar också förutsättningarna för ett fylligare hår. Börja med att välja ett schampo för tunt hår, gärna med volymgivande effekt. Undvik att använda produkter med för mycket silikon, då det kan göra att håret tyngs ner och blir platt.

Hela vårt botaniska hårsortiment är helt fritt från silikon och sulfater* och berikat med aktiva ingredienser, noga utvalda för olika hårtyper och behov. Där hittar du bland annat vår Volym-serie, speciellt framtagen för att ge volym till tunt och fint hår. I Volym-serien finns både ett balsam och schampo för tunt hår som lyfter och ger håret fyllighet och volym ända från rötterna. Schampot är berikat med peptider från quinoa som bidrar till att håret får mer textur, volym och känslan av ett tjockare hår som känns lätt och luftigt.

Är du däremot i behov av att stärka håret rekommenderar vi Anti-Hair Loss - Fortifying Shampoo, vårt stärkande schampo för tunt hår - speciellt framtaget för trött och livlöst hår samt mot håravfall. Schampot är berikat med ekologisk agave och vit lupin som stimulerar hårbotten, gör håret starkare och mer livfullt samtidigt som det ger en lätt och fräsch doft till håret. I vår stärkande Anti-Hair Loss-serie hittar du även ett stärkande balsam och ett hårserum som kan vara bra för att komplettera ditt schampo för tunt hår. Serumet, som är berikat med ginseng och ekologisk agave, stimulerar håret så att det blir starkare och inte går av lika lätt.

Varför blir håret tunnare?

Håravfall är något som i större eller mindre skala drabbar oss alla. I takt med att vi blir äldre försämras hårsäckarnas funktion och antalet aktiva hårsäckar minskar. Detta leder till att färre hår produceras och håret blir på så vis tunnare. Detta är en naturlig del av åldrandet och påverkar oss alla i större eller mindre skala. Men det finns också andra faktorer och bakomliggande faktorer som påverkar både hårväxten, hårets kvalitet och som kan trigga håravfall och glesare hårväxt. Det kan exempelvis röra sig om stress, trötthet, genetik, hormonella förändringar, dålig kost, brist på ett ämne i kroppen eller någon infektion.

En av de viktigaste sakerna för ett välmående hår är en god mikrocirkulation i hårbotten. Mikrocirkulationen förser hårstrået med den näring och syre som behövs för att det ska utvecklas och bevaras. När en eller flera förändringar i mikrocirkulationen sker tar detta energi från hårstrået och gör att det på sikt faller av. Om håret inte förnyas ser det glesare ut. Därför är det viktigt att bromsa håravfallet genom att stimulera hårbotten så att den återfår sin balans. Det finns många sätt du kan stimulera hår- och hårbotten på och rätt typ av schampo för tunt hår är en av dessa. 

Så tar du hand om ditt tunna hår

Förutom att använda dig av ett schampo för tunt hår så finns det också några enkla knep du kan ta till för att skydda och stärka håret: 

 1. Försök att torka håret på ett mer skonsamt sätt. Undvika att gnugga det med handduken. Tryck istället försiktigt ut vätskan eller låt det självtorka.

 2. Var försiktig när du borstar håret. Komplettera ditt schampo för tunt hår med ett balsam som hjälper till att reda ut håret. Börja borsta nere vid topparna och arbeta dig uppåt mot hårbotten. Detta gör borstningen skonsammare och du minskar risken för att skada hårstråna eller att du drar loss hårstrået med roten.

 3. När du stylar eller fönar håret - använd alltid värmeskydd för att förhindra att värmen får kontakt med hårfiberytan. 

 4. Undvik produkter med silikoner som kan tynga ner håret. I vårt treatment-sortiment hittar du mängder av produkter som hjälper dig att skydda och stärka ditt hår vid styling, utan att tynga ner det. 

Hårvårdsguide på två minuter

Tunt och fint hår behöver alltså inte sakna volym. Med rätt kunskap, produkter och tålamod kan du få till det där vackra voluminösa svallet du alltid drömt om. I vårt stora sortiment av botanisk hårvård hittar du allt du behöver från speciella schampo och balsam för tunt hår, serum, balsam, hårolja som verkar återfuktande och ger näring, värmeskydd och mycket mer!

Behöver du mer hjälp för att ta reda på vilka produkter som passar just dig så har vi skapat en hårvårdsguide. Genom att svara på några enkla frågor om ditt hår, dina behov och önskemål får du sedan en hårvårdsrutin med produkter rekommenderade för just dig. Den tar bara två minuter att genomföra. Bra va!

Hårvård med ingredienser av naturligt ursprung

Hela vår botaniska hårsortiment är fritt från silikoner, sulfater* och är helt veganskt. I sortimentet hittar du sju expertserier speciellt framtagna för bland annat Normalt hår, Torrt hår, Färgat hår, Fett hår, Skadat hår och Mjäll. Serierna hämtar sin inspiration och kraft i naturen och är berikade med aktiva ingredienser från bland annat jojoba, vit lupin, pepparmynta och hallonvinäger som omsorgsfullt valts ut för att passa olika hårtyper och behov. Ta gärna en titt på våra färdiga hårvårdsset också. Där hittar du färdiga set för olika behov och hårtyper till ett extra bra pris! 

* Utan ytaktiva sulfater

 

Mer info

 • 100% vegetabiliska
  ingredienser

 • 60 hektar
  ekologiska odlingar

 • Eko-designade produkter

Övriga kategorier
Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.