ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0

Välj ett botaniskt och sulfatfritt schampo! Här hittar du noggrant framtagna hårschampon med botaniska ingredienser som rengör, reparerar, mjukgör, ger glans och bevarar din hårfärg.

 

Sortera efter
Sortera efter
Sortera efter relevans
Sortera efter bäst betyg
Sortera efter namn (A-Ö)
Sortera efter namn (Ö-A)
Sortera efter pris stigande
Sortera efter pris fallande
Sortera efter högst rabatt
Sortera efter lägst rabatt
Sortera efter relevans

Sulfatfritt schampo: Något för varje hårtyp


Välkommen till vårt stora sortiment av schampo - helt veganskt och utan silikoner, sulfater* och parabener. Ditt hår är unikt, precis som du, och för att ta fram hårets naturliga skönhet och styrka behöver du använda ett schampo anpassat efter just din hårtyp och livsstil.

Alla våra schampon innehåller minst 94 % aktiva ingredienser av naturligt ursprung och alla ingredienser är noga utvalda för sina specifika egenskaper.  För att ge dig bästa möjliga resultat och upplevelser har vi bland annat valt att göra hela vårt schamposortiment sulfatfritt. Här guidar vi dig genom ämnet sulfater och hjälper dig att hitta ett sulfatfritt schampo som passar just dig och ditt hårs behov.
 

Vad är sulfater?
Till att börja med så kanske du undrar: Vad är sulfater? Sulfaterade ytaktiva ämnen, även kallade sulfater, är rengöringsämnen som fångar upp talg och hjälper till att bryta ner oljor och lösa upp smuts så att de kan tvättas bort.

Sulfater* är vanligt förekommande i hygienprodukter såsom schampo och duschgelen på grund av dess renande egenskaper men också för dess förmåga att, vid kontakt med vatten, skapa ett ordentligt löddrande skum vilket gör att håret omedelbart känns rent.

Så varför har vi på Yves Rocher då valt att ta bort sulfater* om de har så bra rengörande egenskaper? Jo, för det är just det - de är för bra på att rengöra. I hårbotten har vi oljor som är till för att återfukta hårbotten och se till att den inte torkar ut.

Problemet med sulfater* är att de inte skiljer de naturliga oljorna - som vi behöver - från de fetter som vi vill tvätta bort. Sulfater rengör med andra ord rubbet och avlägsna även de naturliga oljor som din hårbotten behöver. Detta gör att håret, hårbotten och huden kan hamna i obalans, vilket i sin tur resulterar i att din hårbotten blir både torr och irriterad.

Därför ska du välja schampo utan sulfater*
Genom att använda sulfatfritt schampo kan du tvätta håret skonsamt, samtidigt som balansen i hårbotten respekteras och den hydrolipida barriären som skyddar hårfibern bevaras. Har du dessutom tendens att bli torr, har eksem eller en känslig hårbotten kan det vara bra att byta till ett sulfatfritt schampo. Ett sulfatfritt schampon har ofta en något mildare formula med skonsamma tvålämnen som kan gynna dig som har en irriterad hårbotten.

Bra att veta om sulfatfria schampon
När du byter från ett konventionellt schampo till ett sulfatfritt schampo kan håret behöva en viss invänjningstid. Under den första tiden med ett sulfatfritt schampo kan håret upplevas grövre och lite mindre glänsande. Det kan ta ett par veckor för hårbotten att komma i balans igen och för talgproduktionen att regleras. Efter ett par tvättar kommer du dock att känna av fördelarna med ditt sulfatfria schampo - så ha tålamod!

Så känner du igen sulfatfria schampo?
Huruvida ett schampo innehåller sulfater* eller inte avkodar du enkelt genom att titta på produktens innehållsförteckning. Hittar du exempelvis innehåll som Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Sodium Laureth Sulfate (SLES), eller Ammonium Lauryl Sulfate (ALS), betyder det att produkten innehåller sulfater. Alla Yves Rochers schampon är tydligt märkta med en liten logga med texten "sulfatfritt schampo" eller"sulfatfritt".

Yves Rochers sulfatfria schampo
På Yves Rocher har vi som sagt valt att ta bort sulfaterade ytaktiva ämnen (Sulfater) från alla våra schampon och istället utvecklat formler som skonsamt rengör alla typer av hår, även de mest känsliga hårtyper.

Våra formuleringsexperter har utvecklat en kombination av icke-sulfatbaserade ytaktiva ämnen av vegetabiliskt ursprung från framförallt kokos- och solrosolja. Dessa är noga utvalda för att bibehålla den löddrande effektiviteten och för att säkerställa en skön känsla vid hårtvätten. Formulan skapar ett krämigt skum som sprider sig i hela håret, rengör och tar bort överflödigt talg, samtidigt som balansen mellan hårbotten och dina längder respekteras.

Läs gärna vår artikel om just sulfater. Den hittar du här.

Alla våra schampon är också helt utan silikoner. Detta för att säkerställa att håret inte blockeras av den hinna som silikon kan skapa, vilket i sin tur bland annat förhindrar fukt från att tränga in i håret. Detta kan på sikt resultera i torrt och trassligt hår, samt risk för mjäll och klåda.


Schampo för olika hårtyper och behov
I vårt hårvårdssortiment hittar du sju specialiserade hårvårdserier som hämtar sin inspiration och kraft i naturen. Serierna är berikade med aktiva ingredienser från bland annat jojoba, vit lupin, pepparmynta och hallonvinäger, som omsorgsfullt valts ut för att passa olika hårtyper och behov.

Volume - Plumping Shampoo är vårt bästa sulfatfria schampo för volym, med dubbelverkande effekt. Berikat med quinoa, blir håret synbart fylligare. Pure Detox - schampot med Rödalg - detoxifierar hårbotten, minskar överskottet av talg och rengör håret ända från rötterna.

Schampon som framhäver din hårfärg
Vårt glansgivande Color - Protective Shampoo skyddar din hårfärg och återger håret sin glans. Schampot innehåller hallonvinäger för dess förmåga att effektivt avlägsna kalk som lägger sig på håret och gör att det ser matt ut.

Vi har även speciella schampon för olika hårfärger. Color - Violet Illuminating Shampoo är speciellt framtaget för blont till vitt hår. Även detta är berikat med hallonvinäger som hjälper till att dämpa oönskade nyanser och ger håret glans och lyster.


Hårschampon för specifika behov
Har du torrt eller skadat hår, till exempel till följd av upprepad värmestyling, rekommenderar vi schampot och andra produkter från Repair-serien. Repair är berikad med ekologisk jojobaolja som reparerar skador, återuppbygger hårfibrernas struktur och gör håret mer slitstarkt. Komplettera med vårt reparerande hårserum med jojobaolja som ger ett värmeskydd upp till 230 °C.**

Anti-Hair Loss - Fortifying Shampoo är vårt schampo för livlöst hår som skyddar mot håravfall. Schampot är berikat med vit lupin och ekologisk agave som aktiverar hårbotten och gör att rötterna får näring vilket skapar förutsättningar för ett starkare och friskare hår.

Anti-Dandruff - Treatment Shampoo är ett mjällschampo berikat med ekologisk pepparmynta från La Gacilly. Håret och hårbotten rengörs skonsamt och mjäll avlägsnas samtidigt som det förebygger uppkomsten av ny mjällbildning.

Gentle-seriens milda schampo, med ekologiskt kastanjextrakt, är speciellt skonsamt och passar för dig som vill fokusera extra på din känsliga hårbotten.

Har du svårt att veta vad just du behöver? Gå då gärna in och gör vår hårvårdsguide. Det tar bara några minuter och genom att svara på några enkla frågor om ditt hår och dina önskemål får du tips på produkter som matchar dina svar. Läs mer och gör testet här.

Ett stort hårvårdssortiment
Förutom hårschampon innehåller vårt hårvårdssortiment även balsam samt olika treatments och stylingprodukter. Ibland kan det också vara bra att komplettera med en produkt speciellt för hårbotten. Prova exempelvis vår detoxifierande hårbottenpeeling som skonsamt exfolierar hårbotten, avlägsnar orenheter och minskar talgöverskott.

Ge ditt hår precis vad det behöver för att må bra och framhäv dess naturliga skönhet. Välj bland veganska och sulfatfria* produkter för varje hårtyp, hårfärg och behov och köp ditt nya schampo hos Yves Rocher redan idag.
*Utan ytaktiva sulfater
** Instrumentellt test

Mer info

  • 100% vegetabiliska
    ingredienser

  • 60 hektar
    ekologiska odlingar

  • Eko-designade produkter

Övriga kategorier
Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.