ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0
Tillbaka

Agave stärker ditt hår

Agave härstammar från Mexico och är fantastiskt bra för ditt hår, här har du svar på varför!

Agave har fått sitt namn från de tjocka grågröna bladen som kan bli upp till 20 meter i bredd. Plantan som härstammar från Mexiko används flitigt till både matlagning och kosmetiska produkter. Yves Rocher använder sig av Agave som aktiv huvudingrediens i vår hårvårdslinje. Vill du lära dig mer om denna fantastiska planta? Låt oss berätta hur vi odlar och skördar den.

Blå Agave

Vi införskaffar våra Agaveplantor från Mexiko, där de härstammar från. Det torra klimatet är optimalt för Agavens förmåga att bygga upp energireserver i form av sockerarter i bladens köttiga massa, även kallade fruktaner. Tidsspann mellan plantering och skörd kan sträcka sig mellan 8 till 12 år, där odlarna tar varsamt hand om växten för att främja tillväxten. Under detta stadium, fyller hjärtat av plantan långsamt på sig fruktaner, vilket underlättar utvecklingen, tillväxten och toleransen för extrema väderförhållanden. När plantan har samlat på sig maximalt med koncentrat av fruktaner avlägsnas bladen.

Kvarstående centrum av plantan kallas för Piña (vilket betyder Ananas på spanska, tack vare dess likheter med frukten). Piñan skördas för att extrahera frukten.

Vilka fördelar har Agave i kosmetiska produkter?

Våra botaniska skönhetsforskare har lyckats finna Agavens hemliga förmågan att kurera fruktaner, en kraftfull källa för tillväxt. Fruktaner från Agave har tidigare inte använts som en aktiv ingrediens i skönhetsprodukter, som arbetar aktivt med att förstärka håret från hårbotten (där just styrkan i håret byggs upp). Agavens aktiva ingrediens har förmåga att fördubbla mikrocirkulationen så att rötterna i hårbotten får näring och håret växer sig starkare och vackrare. Lyckligtvis finner du denna aktiva ingrediens i alla våra hårprodukter!

Visste du det här?

Agave används främst för att tillverka tequila. Efter att plantan odlas fram i ca 12 år avlägsnas de saftiga bladen från Agave Tequilana (för tequila) eller Agave augustifolia (för mescal) och hjärtat av plantan (Piña) bevaras. Efter att Agaven torkas i ugn i flera dagar, fördelar man hjärtat av plantan för att utvinna saften, som vid det här laget har blivit fermenterad. Denna alkoholhaltiga destillerade dryck, även kallad ”pulque” eller ”maguey” är typisk för Mexiko.

Agave tequilana produceras även som sirap, kallad agave nektar. Den långa reduktionsprocessen som involverar växtens saft (aguamiel) är rik på fruktos och används  bland annat som ett substitut för raffinerat socker.

Nu när du vet allt om plantan Agave, vilket shampoo väljer du? Dela med dig i kommentarsfältet nedan!

Dela

Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.