ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0
Tillbaka

För en grönare framtid

Eko-design ligger oss varmt om hjärtat

Vi tänker på miljön

För oss är det självklart att ta hänsyn till miljön. Vi har alltid känt att inga handlingar är för små när det gäller att bygga en bättre framtid.

Det är därför naturlighet och eko-design är våra ledord när vi utvecklar våra produkter. Från att odla våra växter till att extrahera de aktiva botaniska ingredienserna, från att välja ingredienser till att skapa våra formulas, från förpackningen till att våra kunder använder produkten; vi arbetar med varje steg för att minimera vår påverkan på miljön. Utan att kompromissa med kvalitet och effektivitet.

Botaniker, odlare, tillverkare och återförsäljare

I mer än 60 år har vi varit botaniker, odlare, tillverkare och återförsäljare av kosmetiska produkter som vi producerar med kärlek i Bretagne, för dig. Och helt naturligt har vårt fokus i flera år varit på våra produkters förpackningar.

Vår eko-design baseras på fyra pelare: reducera, återanvända, återvinna och ompröva.

sowimage

REDUCERA: mindre men bättre!

Hos Yves Rocher minskar vi våra förpackningar till ett minimum. Lättare förpackningar, mindre plast, färre icke-förnybara material …

Vi arbetar ständigt med att drastiskt minska vår användning av plast. Till exempel så räcker våra koncentrerade duschgeler på 100ml till lika många duschar som en vanlig flaska duschgel på 400 ml, tack vare sin innovativa formula. Det blir 50% mindre plast per dusch, med lika mycket njutning när man använder den.

För att gå steget längre har vi också tagit fram en rad schampokakor  som är effektiva koncentrat och ett bra alternativ om man vill undvika att bidra till mer plastavfall.

När det gäller plastfilmen vi har använt till våra hudvårds- och sminkprodukter, har vi skapat innovativa lösningar för att kunna ta bort plastfilmen samtidigt som vi garanterar produkter som är lika attraktiva.

Sedan september 2021 har vi successivt bytt förpackning för våra hudvårdsserier vilket gör att vi har minskat användningen av kartong med hela 40 %. Det innebär att vi sparar 78 ton kartong per år. Den kartong vi använder kommer såklart från certifierade skogar! Vi bidrar därmed till att bevara världens skogar.

sowimage

ÅTERANVÄNDNING: flera liv för våra förpackningar

Vi gjorde ett test i flera av våra franska butiker: duschgel-fontäner. Det var första gången vi testade detta. Vårt mål var att hitta de bästa metoderna ur ett ekologiskt och industriellt perspektiv och till nytta och av intresse för våra kunder. Eftersom "en bra påfyllningsbar produkt är en återfylld produkt"! Vi har några överraskningar i beredskap för dig om detta efterlängtade men väldigt komplexa ämne!

ÅTERVINNA: inget går till spillo, allt kan omvandlas

På Yves Rocher är vi pionjärer inom detta område. Sedan flera år tillbaka har vi valt att använda återvinningsbart material till våra förpackningar och, där det är möjligt, återvunnet material. 2009 sålde vi vår första schampoflaska med 25 % återvunnen plast.

Hjälp oss genom att källsortera dina förpackningar, eftersom materialet vi använder för att tillverka våra flaskor kommer från din återvinning. Vi räknar med dig!

Våra fabriker sorterar också sitt avfall. Till exempel återvinner vi kartongavfall i våra fabriker som sedan återanvänds i några av våra förpackningar. Till exempel så använder vi återvunnen kartong för våra herrparfymer, våra solida schampon och för våra gåvoset.

sowimage

OMPRÖVA: Och imorgon?

Vi är alltid fulla av idéer och söker ständigt efter innovativa sätt att erbjuda dig naturlig, äkta och ansvarsfull skönhet.

Vi arbetar outtröttligt med morgondagens kosmetika som vi vill ska vara i harmoni med vår omvärld.

Som de naturälskare vi är, är vi övertygade om att vi tillsammans kan göra skillnad och gå mot mindre avfall, mindre plast och fler träd på vår vackra planet.

När du köper en av våra GREEN HEROES*-produkter, planteras ett träd av Yves Rocher Foundation**. Då är du också en del av äventyret.

*Extra miljövänliga produkter
**1 KÖPT PRODUKT = 1 PLANTERAT TRÄD AV STIFTELSEN YVES ROCHER FOUNDATION

sowimage

Sedan 2020 har alla flaskor som lämnat våra fabriker tillverkats av 100 % återvunnen plast samtidigt som de är återvinningsbara*. Detta motsvarar en besparing av nytillverkad plast på över 2 700 ton per år**.

*Detta inkluderar inte:
- plastlock, pumpar och etiketter men vi fortsätter jobba för att även dessa delar ska ersättas av återvunnen plast.
- Flaskorna med våra lösningsmedel som för närvarande inte är i PET p g a kompatibilitetsskäl. Dessa flaskor är dock återvinningsbara.

** Enligt våra försäljningsprognoser för 2020

Berätta vad du tycker om våra intiativ i kommentarerna!

Dela

Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.