ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0
Tillbaka

Arnica

För de flesta är nog arnica mest känd för att kunna lindra blåmärken, men den skyddande och vackra växten har betydligt mer att erbjuda.

sowimage

Vi börjar med en kort lektion.

Trodde du att arnica var en blomma precis som alla andra? Då kunde du inte ha mer fel. Arnica är en så kallad korgblommig växt. Man kan säga att det är en sammansatt blomma, med yttre blommor som vanligen kallas för kronblad, och inre blommor där växten förökar sig.

Det är också en växt som kan skydda sig mot angrepp utifrån. Detta vet våra experter och det är därför de utvinner extrakt från arnica, som sedan kan användas för att skydda händerna under vintern. Och det är vi glada för! Om du verkligen vill skämma bort dina händer ska du välja arnica

sowimage

Arnica är den aktiva, vegetabiliska ingrediensen i vår handvårdsserie. Vi odlar den på den plats i Bretagne där Yves Rocher en gång grundades, La Gacilly. Där har vi  55 hektar ekologiska odlingar med flera olika arter. Arnican odlas precis som våra andra växter med ekologiska metoder, vilket innebär med respekt för naturen, växterna och den omgivande miljön.

Vår odling sker också i harmoni med det lokala djurlivet och bidrar till och med till en ökad biologisk mångfald. Våra experter är alltid på jakt efter nya rön att använda sig av, även de mest komplicerade. 

 

sowimage
sowimageCopyright bilder: Emmanuel Berthier

Känner du till några andra växter med en exceptionell förmåga att skydda sig? 

Dela

Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.