ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0
Tillbaka

Återvinn tomma skönhetsförpackningar

Är du osäker på hur du ska återvinna dina skönhetsprodukter? Vi hjälper dig!

sowimage

 

 

På  Yves Rocher jobbar vi kontinuerligt med att inte bara ta fram bättre och renare produkter utan även förpackningar som går att återvinna. Exempelvis använder vi glas i våra dag- och nattkrämer och 100% återvunnen plast i våra schampon och balsam . I dagsläget har vi satt ett ambitiöst mål för 2025 som vi kommer dela mer er under årets gång. 

Tillsammans har vi ett ansvar att ta vara på planeten vi lever i och detta är ett sätt att ta ditt ansvar. 

Nedan följer lite tips på hur du ska källsortera dina gamla produkter och kom ihåg att det kan verka mer komplicerat och tidskrävande än det faktiskt är.

Vi kommer att gå igenom hur du hanterar tomma förpackningar, farligt kosmetiskt avfall , hushållssopor och ett tips som skonar miljön ytterligare.

#actbeautiful

Tomma förpackningar

Tomma glas- och plastförpackningar sorteras efter förpackningsmaterial på din återvinningsstation. Glöm inte att färgat och ofärgat glas sorteras separat för bästa kvalité vid nyproduktion. Skölj ur eventuella rester i plastförpackningarna. Även tomma mascaror, ögonskuggor och läppstifthylsor kan sorteras efter material.

Farligt kosmetiskt avfall

Vissa typer av skönhetsprodukter klassas som farligt avfall och dessa får inte slängas bland vanliga hushållssopor eller hällas ut i avloppet. Dessa produkter ska lämnas in på en miljöstation: Nagellack , Nagellacksremover, Parfym (om det finns innehåll kvar) och Solkräm (om det finns innehåll kvar).

Hushållssopor

Ansiktsmasker och sminkborstar är sådant som du kan slänga i hushållssoporna.

sowimage
sowimage

Kom ihåg att om det finns innehåll kvar i en förpackning som du ska slänga så tryck hellre ut det i hushållssoporna än i avloppet.

Det är bättre för miljön att det förbränns istället för att belasta vattenmiljön.

Dela

Produit ajouté à votre wishlist.Voir ma wishlist.