ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0
Tillbaka

Destination: Madagaskar

Vi åker till Madagaskar för att undersöka aphloian – den fantastiska växten i vår nya vårdande produktserie, som både reparerar huden och skyddar den mot luftföroreningar.

Allt började med att våra botaniker reste världen runt på jakt efter växter med exceptionella egenskaper. För drygt tjugo år sedan gick de iland på Madagaskar och upptäckte aphloian, en växt som de studerade noga. Genom biologiska undersökningar upptäckte de växtens exceptionella förmåga att reparera och skydda. Trädet har förmågan att bilda ny bark och i bladen lagras en naturlig molekyl som ger ett effektivt skydd mot yttre angrepp, vid namn mangiferin. Genom en exklusiv, innovativ och 100 % naturlig process har våra fytologer extraherat ett ultrakoncentrat av denna aktiva molekyl, som tillför huden all den kraft som finns i växten samtidigt som man bevarar dess integritet.

sowimageNanouh Rahajason

Men det är inte bara hudens integritet som respekteras. Våra team månar också om den biologiska mångfalden och naturens skönhet. Därför är de väldigt noga med hur odlingen och skörden går till för alla de växter som vi använder i våra produkter. Aphloian växer på Madagaskars högplatå, cirka 30 km från huvudstaden Antananarivo.

Det är främst kvinnor som deltar i plockningen, som sker för hand och endast under regnperioden (oktober till april) för att underlätta för bladens återväxt. Yves Rocher har deltagit i finansieringen av en industrianläggning som möjliggör för vår samarbetspartner att utvinna extraktet ur växten på plats, vilket genererar mervärde för människorna i trakten.

sowimageNanouh Rahajason

Och det här är bara en bråkdel av allt det positiva som produkten medför. De som arbetar med att ta fram formulan och förpackningen strävar tillsammans med våra säkerhetskontrollanter efter att ständigt förbättra produkterna och arbetar för naturlig skönhet – hos kvinnor och i naturen!

 

Känner du till fler fantastiska växter?

Foto : Rindra RAMASOMANANA

sowimageNanouh Rahajason

Dela