ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0
Tillbaka

Förläng sommaren

Vare sig din semester precis har tagit slut eller du har varit tillbaka på kontoret ett tag så innebär september en automatisk nystart. Det perfekta tillfället att återgå till ordning och reda.

Förr eller senare så leder semestern mot sitt slut. Dagsrytmen ändras, i takt med din sömncykel och måltider. För många innebär detta en del stress. Låt oss bjuda på några tips som underlättar övergången. Om du får rätt på dina rutiner så kommer en hel del fördelar med en organiserad vardag.

Tips #1: Omfamna förändring

…särskilt när det kommer till dina sömnrutiner! Under semestern anammar vi gärna en rutin som innebär sena kvällar och att vakna utan väckarklockan om morgonen. Väl tillbaka i vardagen finns ett behov att återgå till rutinerna. För att underlätta processen att övergå från sena till tidiga morgnar, börja med att sätta väckarklockan en halvtimme tidigare 5 dagar i rad innan det är dags att börja arbetet igen. Genom att gå upp tidigare blir du automatisk trött om kvällen och det blir en lättare övergång till att gå och lägga sig tidigare om kvällen än under semestern. Om du lider av problem med att falla i sömn bör du lägga undan mobiltelefonen och läsa en bok.

 

Tips #2: Skapa egentid

Semester innebär tid för avkoppling, så se till att mjukstarta när det väl är dags att gå tillbaka till din arbetsplats. Fyll på med alla vardagsmåsten i lugn takt och se till att skapa rum för egentid. Unnade du dig meditation om morgonen under din semester? Varför sluta? Ställ väckarklockan 10 minuter tidigare om morgonen för att skapa rum för egentid, långt ifrån mobiltelefon, emails och andra måsten.

Detsamma gäller under dagen, att unna dig små pauser.

Och måltider är till för att avnjutas. Försök att ägna din lunchrast åt att smälta din måltid utan stress. Se även till att unna dig kortare pauser under dagen för att slappna av och återhämta fokus.

Tips #3: Bevara energin efter sommaren

Under sommarsemestern är du oftast mer fysiskt aktiv. Och en sak är säker, vi vill gärna fortsätta hålla energinivån uppe. Att ägna sig åt upprepande fysisk aktivitet håller hjärnan i fokus och hjälper till att minska risken för ångest och depression. Du kommer fortfarande att ha energi att förbruka efter du är tillbaka i kontorsstolen, vilket kommer motivera dig till att fortsätta hålla dig fysiskt aktiv och äta ordentligt.

Här kommer några förslag på fysiska aktiviteter som du kan ägna dig åt om vardagen; cykling, löpning, promenader och träningsövningar där hemma. Eller varför inte prova på en ny sport?

 

Tips #4: Tänk positivt

Håll dig borta från negativa tankar! Titta tillbaka på alla härliga minnen som du skapat under din semester, ta vara på de fina känslor som du kände och visualisera positiva tankar. Att återgå till sina vardagsrutiner har trots allt sina fördelar: du kan påbörja nya projekt full av energi, börja om från start, träff alla vänner som är tillbaka från ledigheterna och besöka din favoritrestaurang i din hemmastad.

Tips #5: Sortera ut

Har du haft lust att göra dig av med allt du äger för att du känner att du samlat på dig för många saker som du inte längre använder?

Nästa sak på din lista för att skapa en balanserad övergång från semester till arbetet, är att sortera ut saker ur ditt hem som du inte behöver. Att leva i en städad omgivning med de tillhörigheter som du enbart behöver är extremt fördelaktigt. Att städa upp och sortera ditt hem kommer leda till lugn i sinnet. Faktum är att dagligen befinna sig i en stökig miljö skapar stress, ångest och kan bidra till att du känner dig mindre produktiv.

Steg 1: Gå igenom dina tillhörigheter 

Börja med saker som har minst påverkan på dig, de tillhörigheter som får dig att fråga dig själv om de verkligen är användbara. Du kan exempelvis tänka efter ifall du använt saken under de senaste 6 månaderna. Om du har det så bör du behålla den, om inte är det dags att sälja eller återvinna. Till en början kan detta kännas ansträngande, men när du väl har satt igång känns det i själva verket frigörande!

Steg 2: Garderoben

Våra garderober är ofta som en virvel av olika säsonger, många gånger så mycket så vi inte vet vad vi ska ta oss till. Samla på dig mod att göra dig av de plagg som du inte längre använder och donera, sälj eller återvinn dem. 

Steg 3: Badrummet 

Nu när vi lämnar sommaren bakom oss är det dags att göra oss av med produkter som vi inte längre behöver, som har nått sitt utgångsdatum eller som har blivit utsatta av för mycket sol. Glöm inte att se till att återvinna alla kosmetiska förpackningar!

Vad gör du för att göra din övergång till vardagen så smidig som möjlig? Berätta i kommentarerna!

Dela

Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.