ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0
Tillbaka

Vi har svaren på alla dina hårfrågor!

Hårtvätt, färgvård och hur man förebygger kluvna hårtoppar. Låt oss dela med oss av alla bra hårvanor du borde anamma!

1) Är 2-in-1 produkter lika effektiva som separata produkter? 

2-i-1 produkter är till fördel när man vill spara tid genom att kombinera rengöring med eftervård. Dessa produkter är mycket praktiska om du vill spara plats i din resväska eller om du lever i en hektisk vardag som inte ger utrymme för egentid.

För ett effektfullt resultat rekommenderas dock användning av separata produkter med ett specifikt syfte. Innehållet i produkten har anpassats efter användningsbehov: shampoo med snabb rengörande effekt, medan balsam och hårmask som ger näring kräver längre tid att verka i håret för att säkerställa maximal effektivitet.

Vårt svar: Liksom huden finns det olika typer av hår. För att bevara glänsande och vackert hår är vår filosofi enkel: Tillåt dig själv egentid och använd dig av lämpliga hårvårdsprodukter anpassade efter din hårtyp. För ett optimalt resultat rekommenderar vi att använda dig av separata produkter, där varje formula får ge effekt och resultera i ett vackert hår!

 

sowimage

2) Vad är skillnaden mellan balsam och hårmask?

Balsam och hårmask har olika egenskaper även om de båda är vårdande för håret. Balsam används för att undvika trassligt hår medan en mask har en djupare effekt (tack vare botaniska smör- och oljebaserade kompositioner).

Vårt svar: ett balsam kan användas regelbundet efter schamponering. En hårmask, som är rikare, bör appliceras en eller två gånger i veckan för att inte tynga ner hårfibrerna.

sowimage

3) Hur tar jag hand om färgat/blekt hår?

Vatten är hårets bästa vän när det kommer till att avlägsna ditt hår från smuts och föroreningar, samtidigt som det även bidrar till att din hårfärg bleknar. När du tvättar håret gradvis blir färgat hår alltmer tråkigt. Med permanenta färgämnen modifieras fibern kemiskt, så håret blir mer poröst och försvagat. Du behöver därför ett milt shampoo för att inte skada hårfibern för mycket. Vi har specifikt utvecklat mildare, sulfatfria shampoo för att möta behovet hos ett försvagat hår. För att stärka ditt hår och skydda färgen rekommenderar vi att du använder dig av vårdande produkter som är skapade för färgat hår. 

Vårt svar: Först och främst bör du undvik att tvätta håret för ofta, vilket resulterar i att din hårfärg bleknar. Använd ett milt shampoo som skyddar hårfibern och ser till att stärka den. Vi rekommenderar även att använda dig av naturligt beskyddande produkter: de lämnar ett skyddande lager över håret för att begränsa avlägsnandet av hårfärgen.

sowimage

4) När är det dags att byta ut mitt shampoo? 

Det är viktigt att välja ett shampoo som är anpassat efter din hårtyp: skadat, fint, tjockt, rakt, lockigt, oljigt, torrt osv. Om ditt hår är:
-Naturligt (ej färgat): använd ett shampoo som underhåller ditt hår och förbättrar utseendet.
-I stadsmiljö: välj ett anti-pollution shampoo med skyddande effekt.
-Tunt och volymlöst: undvik produkter som är för tunga, vilket kan skapa mindre volym i ditt hår och ge en oljig effekt.
-Torrt och skadat: satsa på ett närande, reparerande shampoo.
-Livlöst men inte skadat: satsa på ett lystergivande/ anti-pollution shampoo.

Vi är i behov av att byta shampoo av flera olika anledningar: till exempel på grund av de olika årstiderna och hormonella förändringar som påverkar oljeproduktionen i hårbotten. Föroreningar är också en yttre faktorer som har en tråkig påverkan på håret.

Vårt svar: Byt ut ditt shampoo när du märker av att ditt hår förlorar sin lyster eller blir volymlöst.

sowimage

5) Hur många gånger i veckan ska jag tvätta mitt hår?

Hur ofta du behöver tvätta ditt hår beror på vilket hårtyp du har. Fett hår har t. ex. lättare att antas i tunt hår, vilket även tenderar till att bli smutsigt snabbare. Å andra sidan, så har tjockt och krusigt hår en tendens att bli oljigt i hårbotten, vilket resulterar i att längderna blir torrare. Ju oftare håret tvättas, desto mer skadas ytan av hårfibrerna och håret blir torrt. Vi rekommenderar därför att du använder dig av ett milt shampoo om du tvättar håret dagligen. 

Vårt svar: Den första regeln är att använda produkter som passar din hårtyp! Använd sedan din bästa bedömning och välj ett shampoo som gör att du kan undvika att tvätta håret allt för ofta. 

6) Kan jag gå ut med blött hår? 

 

Friskt hår omges av ett lager som heter hydrogen lipid. När håret är blött blir hydrolipidfilmen tunnare och keratinskiktet undertill öppnare sig, blir poröst och sårbart mot yttre faktorer. Vått hår är därför mer utsatt för yttre faktorer än när det är torrt.

Vårt svar: Det är bäst att se till att ditt hår är torrt innan du lämnar hemmet och ger dig ut på dina dagliga äventyr.

sowimage

7) Jag simmar i pool flera gånger per vecka. Hur skyddar jag mitt hår? 

Först och främst är en badmössa det enda sättet att skydda håret från kontakt med klorerat vatten, som sliter enormt på ditt hår. I detta fall behöver du tvätta håret ofta. Vi rekommenderar dig att använda ett milt shampoo och undvika att duscha i för varmt vatten, vilket kan få håret att se mer slitet ut.

Vårt svar: En badmössa är en utmärkt lösning för att begränsa de biverkningar som klorerat vatten har på ditt hår. Om du simmar, överväg att tvätta håret efteråt, med ett milt shampoo och i vatten utan klor. 

 

sowimage

8) Vad finns där för skillnad att ta hand om kort eller långt hår?

Långt hår blir naturligt mer skadat i samband med hårrutinen, vid tvättning, torkning och den friktion håret utsätts för. Det är därför nödvändigt att ta hand om och vårda håret med olika behandlingar för att skydda och reparera håret. 
Kort hår är inte lika utsatt men förtjänar även vård och omsorg. Till exempel med hjälp av ett milt shampoo, ett skyddande balsam och hårmask 1-2 gånger per vecka. 

Vårt svar : Långt hår kräver naturligtvis mer vård än kort hår eftersom det är dagligen utsatt för fler yttre faktorer. Men glöm för all del inte bort att ta hand om ditt hår bara för att du har kortare hår! Att använda sig av rätt produkter anpassade efter din hårtyp kommer hjälpa dig att bevara lyster!

 

9) Kan jag sova med håret inlindat i silkesjal?

I allmänhet så blir ditt hår försvagat när det utsätts för friktion av kläder och din halsduk. Har du väldigt torrt och sprött hår finns det fördelar med att begränsa friktionen på skadat hår. Att linda in håret i en silkessjal kan vara till hjälp, eftersom det mjuka tyget varsamt beskyddar ditt hår mot fiktion på kudden, från andra typer av tyger med hårdare yta. 

Vårt svar : Om du har torrt och skört hår kan en silkessjal vara användbar för att undvika skada på ditt hår medan du sover.

sowimage

 

11) Hur påverkar kalk mitt hår?

Vattnet från kranen i storstäder innehåller ofta mycket kalk som försämrar håret. Att efterbehandla håret genom att skölja det med en hårprodukt som innehåller kosmetisk vinäger kan neutralisera kalket från vattnet.

Vårt svar: Avsluta din hårtvätt genom skölja håret med en produkt som innehåller vinäger, för att neutralisera kalkresterna och få ett skinande hår. 

12) Hur skyddar jag mitt hår från värme?

En av de största faktorerna som försvagar hårfibrerna är värmen från hårtorken och andra stylingverktyg för håret. Den höga temperaturen ökar förångningen av vattnet i hårstrået, vilket skadar hårfibern och gör det mer poröst. Värmen skadar även den inre strukturen hos fibern och gör det mindre resistent. För att motverka detta rekommenderar vi att du använder dig av ett skyddande serum som appliceras i håret innan du utsätter det för hårtorken. 
Vårt svar : Att utsätta håret för alldeles för hög värme är skadligt for ditt hår, särskilt om det förekommer regelbundet. Tveka inte att använda dig av ett beskyddande serum innan du utsätter håret för hårtorken eller plattången.

12) Hur skyddar jag mitt hår från värmekällor?

Den största faktorn som bidrar till slitage för ditt hår är värmen från hårtorken eller andra stylingverktyg till håret. Den höga temperaturen ökar förångningen av vattnet i hårfibern och gör det mer poröst. Värmen skadar fibrernas struktur och gör det mindre resistent. För att motverka detta slitage rekommenderar vi att använda sig av ett beskyddande serum som appliceras i håret innan det torkas eller stylas.  

 

 

Vårt svar: Allt för hög värme är skadligt för ditt hår, särskilt om det regelbundet utsätts för höga temperaturer. Tveka inte att stärka håret genom att behandla det med ett beskyddande serum innan du använder sig av hårtorken eller plattången. 

Hur skyddar du ditt hår? Lämna en kommentar nedan!

Dela

Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.