ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0
Tillbaka

Jordbruk med en positiv inverkan i La Gacilly

Varumärket Yves Rocher, engagerat och förankrat i sin region i Bretagne har alltid erbjudit skönhet och kosmetika med respekt för alla kvinnor, män och för naturen.

Från Agroekologi till skönheten hos kvinnor och män

I mer än 60 år har vi varit botaniker, skördare, designers, tillverkare och leverantörer av skönhetsprodukter, gjorda med kärlek i Bretagne, för dig.

Yves Rocher, skapare av botanisk skönhet är också det enda kosmetikamärket som odlar och förädlar de växter som används i sammansättningen av dess produkter.

För att uppnå detta ägnar vi, i hjärtat av byn La Gacilly där företaget en gång grundades, 60 hektar mark för odling av våra nio ikoniska växter; blåklint, ringblomma, arnica, kamomill, blomsterkrasse, romersk kamomill, pepparmynta, isört och middagsblomma. Dessa växter odlas ekologiskt och enligt en agroekologisk modell med hänsyn till det omgivande ekosystemet.

La Gacilly, en plats där varumärket Yves Rocher hämtar sin styrka

Företagets grundare, Yves Rocher, var en visionär och en ekolog som byggde grunden för varumärket på vinden i familjehuset, med respekt för marken, miljön, artrikedom och för människor. Han såg en rik växtpotential i La Gacilly."Vi måste ge tillbaka till naturen vad den ger oss" upprepade han hela tiden.

Hans ord och engagemang fortsätter än i dag genom företagets engagemang för att bevara miljö, biologisk mångfald och allt levande. Det är anledningen till varför vi har valt att odla våra ikoniska växter enligt agroekologiska metoder i La Gacilly.

Agroekologi hos Yves Rocher

Agroekologi är en kraftfull odlingsmodell. Det går långt utöver det ekologiska jordbruk som vi praktiserar dagligen för att minska vårt ekologiska fotavtryck. Men vad innebär det konkret? Yves Rocher bearbetar jorden och växterna med respekt för miljön och årstiderna, utan användning av bekämpningsmedel, men det är inte allt.

Produktionen av våra ikoniska växter är till exempel helt integrerad i det omgivande ekosystemet för att inte skapa obalans. Våtängar, häckar, pollinerande insekter, växttäcke, växtföljd etc är alla element som har sin plats för att upprätthålla balansen till den biologiska mångfalden samtidigt som växtproduktionen säkerställs.

Denna visionära modell blir kontinuerligt berikad via forskning, experiment och praktiska tester men också genom utbyten med många andra aktörer i Bretagne. Vi verkar därmed inte enbart för ett jordbruk med ett positivt ekologiskt fotavtryck utan för att göra det bästa för naturen och för allas skönhet.

 

Dela

Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.