ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0
Tillbaka

Med fokus på Monoi

Älskar du också den oemotståndliga doften av monoi, som för tankarna till sol och semester? Då är det här något för dig! I den här artikeln får du veta allt om monoi och den berömda tahitigardenian.

sowimage

Tahitigardenia: tradition, enkelhet och äkthet

I de vulkaniska och kalkrika landskapen i Polynesien blommar tahitigardenian.

Denna tropiska buske kan bli fyra meter hög och blommar året om, men som mest intensivt under södra halvklotets sommarperiod (oktober till januari).  De vita blommorna har en underbar doft!

Polynesierna har tagit tahitigardenian till sitt hjärta – den vackra blomman är en symbol för både hela regionen och Tahiti.

 

sowimage

Monoi: uråldrig skönhetsvård

Polynesierna har använt monoï för skönhetsvård och som parfym för hela familjen i århundraden.

Den traditionella metoden bestod i att blanda tahitigardenians blomblad med nyrivet fruktkött från mogen kokosnöt.

 

sowimage

Respekt för naturen och för människan

Tahitigardenian som används till produktserien Monoï de Tahiti finns endast i Polynesien och är skyddad och certifierad enligt en ursprungskontroll. Kontrollen garanterar inte bara äkthet, utan även kvalitet och lokal tillverkning.

Tahitigardenian odlas på ett hållbart sätt: den vattnas sparsamt och gödslas endast med naturgödsel. Blommorna skördas för hand, när de är i knoppstadiet.

sowimage

Därefter förädlas de till monoiolja genom en kontrollerad metod där knopparna får ligga och dra i copraolja (fruktkött av kokosnöt som torkats i solen) i tio dagar.

Eftersom vi har stor respekt både för naturen och människan är vi noga med att anskaffa våra ingredienser på ett ansvarsfullt sätt. Därför har vi en lokal samarbetspartner. Yves Rochers monoiolja är resultatet av den här regionens unika och uråldriga kunnande och en genomtänkt produktion.

sowimage

Älskar du också Monoi? Dela med dig av dina åsikter om den!

Dela

Fler skönhetsartiklar

Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.