ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0
Tillbaka

Miljömedveten skönhet

Vår målsättning är att ta fram skönhetsprodukter på ett ansvarsfullt sätt samt att utforma dessa så hållbart som möjligt.

Ett eko-designat sortiment

Från odling av våra plantor till utvinning av deras aktiva ingredienser, från valet av ingredienser till skapandet av våra produkter och från paketering av dessa till hur våra kunder sedan använder produkterna, i vart och ett av dessa steg finns Yves Rochers eko-design.

Våra produkters innehåll har utvecklats enligt våra principer för eko-design genom att:

  •  Vi väljer rätt ingredienser, det vill säga de mest etiska genom att gynna ansvarsfulla och hållbara inköp.
  • Vi använder de mest "rena & gröna" processerna för att få fram våra ingredienser, för att begränsa vår miljöpåverkan.

Tack vare vårt kunnande inom botanisk hudvård sätter vi noggrant samman rätt mängd av varje ingrediens för att möta våra kunders hudvårdsbehov. Det är en ständig pågående utveckling för att hitta den perfekta balansen mellan effektivitet, känslighet, tolerans och tillgänglighet.

Vi arbetar kontinuerligt med att öka andelen naturliga ingredienser i våra produkter för att behålla samma nivå av effektivitet och komfort. Därför är vi extra stolta över att säga att mer än 94% av innehållet i i våra nya produkter är av naturligt ursprung!

... med respekt för balansen i huden...

Vi har utvecklat milda produkter med ett speciellt fokus på hudens bakteriella pH-värde. Det är vetenskapligt bevisat att bakteriefloran i huden hjälper huden att fungera bra när balansen upprätthålls.

Vi har därför berikat våra nya produkter* med inulin som hjälper till att upprätthålla denna balans.

* förutom våra rengöringsservetter, Pure Camomille-produkterna och Pur Bleuet Express Makeup Remover

... och som begränsar dess påverkan på miljön

En ansvarsfull producent tar hänsyn till vad som händer med produkten även efter användning. Begreppet biologisk nedbrytbarhet är en viktig parameter för oss och innebär att välja rätt ingredienser som lätt bryts ner biologiskt för att begränsa dess påverkan på vatten och miljö.

Vi utvärderar därför den biologiska nedbrytbarheten för alla våra ingredienser och rengöringsprodukter man sköljer av. Därmed har alla produkter som sköljs av i vår nya hudvårdsserie en biologisk nedbrytbarhet högre än 96%!

En extra bonus: Expertisen hos Yves Rochers forskare

För oss handlar skönhet inte bara om att vara naturlig eller transparent. Hos Yves Rocher ser vi kosmetika som ett uttryck för våra värderingar och vår koppling till naturen. Genom det respektfulla sätt vi arbetar med växter, vårt sätt att tolka och integrera dem i våra produkter, vill vi erbjuda en del av vår fantastiska natur till våra konsumenter.

Naturen är vår partner och den kosmetiska produkten är en länk mellan människa och natur. Kamomill, blåklint, ringblomma, pepparmynta och tetraselmis mikroalger är växter vi odlar med stor respekt för vår jord.

I La Gacilly, födelseplatsen för varumärket Yves Rocher, hittar vi en balans mellan mänsklig, miljömässig och ekonomisk utveckling. Ett rikt ekosystem. Ledda av en innovationsanda arbetar våra experter på ett ansvarsfullt och hållbart sätt och skapar ett ekosystem av naturlig utveckling där människa och natur lever i harmoni, och som även involverar många andra aktörer.

1.) Hållbara inköp: Kamomill, blåklint, ringblomma och pepparmynta har odlats i många år i vårt hemland, La Gacilly. När det gäller Tetraselmis mikroalger kommer dessa från en leverantör av marina växter strax utanför Morbihanbukten.

2.) Skydda växtvärlden: I La Gacilly odlas dessa fyra ikoniska växter på ett hållbart sätt enligt grunderna för ekologisk jordbruk i symbios med biologisk mångfald och regionen. Tetraselmis mikroalger odlas ansvarsfullt i fotobioreaktorer.

3.) Att respektera naturen: Metoderna för att odla och skörda våra växter, samt förökningsmetoderna för mikroalgerna, har noggrant valts ut och definierats av våra experter inom botanisk skönhetsforskning® för att få ett optimalt innehåll av aktiva ingredienser med respekt för biologisk mångfald och miljön.

Dela

Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.