ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0
Tillbaka

Parabener, vad är det egentligen?

Vad är egentligen parabener? Och varför används de i kosmetiska produkter?

Parabener är en grupp konserveringsmedel som används för att skydda kosmetiska produkter och livsmedel mot bakterieutveckling. De skyddar oss alltså.

Men om de skyddar oss, varför är de så omdebatterade?

Först och främst behöver man känna till att det finns flera sorters parabener och att alla inte är skadliga. Vissa är klassade som ofarliga av hälsoskyddsmyndigheterna medan andra misstänks kunna störa det endokrina systemet och därmed också hormonbalansen i kroppen.

sowimage

Ska man använda dem eller inte, då?

På Yves Rocher har vi ställt oss den frågan under lång tid (till och med innan du visste vad parabener var) eftersom vi följer de vetenskapliga framsteg som görs och eftersom våra kunders säkerhet är vår främsta prioritet. Sedan 2011 arbetar vi förebyggande och söker efter alternativa konserveringsmedel till våra formulor. Idag är vi stolta över att kunna meddela att mer än 97 % av våra produkter är fria från parabener.

Hur?

Det är enkelt, och det finns två anledningar:
- En del produkter behöver inga konserveringsmedel, till exempel parfym, eau de toilette, läppstift, nagellack och vissa feta crèmer. Och därför tillsätter vi inga parabener.
- När det gäller övriga produkter har vi helt enkelt hittat alternativa konserveringsmetoder som är lika effektiva, till exempel sorbinsyra, kaliumsorbat och natriumbensoat som i synnerhet används som konserveringsmedel i ekologiska produkter.

sowimage

97 % av produkterna är fria från parabener. Men hur är det med resterande 3 %?

Ja, vad gör vi med resterande 3 %? Oroa dig inte, vi har inte glömt bort dem! Vi arbetar hårt för att hitta säkra alternativ här också. Även om vi inte har hittat några pålitliga, effektiva och säkra alternativ ännu är vi noga med att använda godkända parabener, och bara precis så mycket som krävs för att produktens hållbarhet inte försämras, samtidigt som din säkerhet inte äventyras. Det är bättre att några få produkter innehåller parabener än att riskera produktens hållbarhet, vilket kan leda till hudproblem.

Vi arbetar ständigt för att förbättra oss och satsar på att ha hittat alternativ för alla våra produkter år 2020.

Dela

Fler skönhetsartiklar

Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.