ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0
Tillbaka

Så tar du hand om torrt och skadat hår

: Är ditt hår ömtåligt, sprött och har kluvna toppar? Då behöver du ge det extra omtanke och skapa en reparerande hårvårdsrutin. Här kommer några tips på hur du kan skydda ditt hår.

Så vet du om du har skadat hår
 
Att hårfibrer är i sämre skick, eller rent av skadade, beror ofta på en förändring i dess skyddande barriär, även kallad hydrolipidfilm, vilket gör att håret blir mer mottagliga för yttre påfrestningar och uttorkning. Håret blir mer utsatt och längderna blir matta, sträva och spröda.
Vad betyder hydrolipidfilm?
 
Beläget på ytan av hårbotten, och bestående av en blandning av vatten och talg, täcker hydrolipidfilm hårbotten och hårfibrerna för att skydda dem från yttre angrepp. Genom att smörja och jämna ut fibrerna, bidrar den till att skapa smidighet och glans i håret. När den hydrolipida filmen angrips, kan den inte längre effektivt spela sin roll som skydda barriär. Utan talg reser sig fjällen som omger och skyddar mitten av hårstrået (cortex) och håret blir torrt. Håret tappar då sitt naturliga skydd, blir torrt,  sprött med topparna klyvs.
sowimage
Vilka är orsakerna till skadat hår?
 
När dina längder är sköra, grova och topparna är kluvna är håret ofta skadat och svårt att borsta ut.

Skadade hårfibrer kan ofta kopplas till: 

  • din hårtyp
  • överdriven färgning eller blekning
  • långvarig solexponering utan skydd
  • en icke genomtänk hårvårdsrutin
  • upprepad användning av värmande stylingverktyg

När ditt hår är skadat så klyver sig topparna enklare, fjällen lossnar och ditt hår känns matt och tråkigt.

Experternas råd

Skadat hår behöver mycket kärlek och omvårdnad. För att intensivt reparera håret, applicera din leave-in-behandling innan du går och lägger dig och låt verka över natten. Glöm inte att trimma håret med jämna mellanrum för att vidare motverka att håret bryts.

4 steg för att ta hand om ditt skadade hår
 
För att förhindra håret från att bli skört, och vidare  återge håret liv, behöver du en hårvårdsrutin som är anpassad för just skadat hår. Därför är det viktigt att ha vårdande och passande produkter i varje steg av din ritual:
1

TVÄTTA SKONSAMT

Sulfatfria schampo rekommenderas ofta för färgat hår och hår som genomgått en så kallad Brasiliansk keratinbehandling. Detta eftersom de skonsamt rengör längderna och på så vis bevarar hårfibrerna.

2

REPARERA HÅRET

Utöver ditt schampo, är det starkt rekommenderat att använda en behandling som du sedan sköljer ur. Du kan exempelvis använda ett utredande balsam för att ge näring till ditt hår utan att tynga ner det. Eller en hårinpackning för att återuppbygga fibrerna, ge näring och återställa styrka och glans i dina längder.

3

VÄRMESKYDD

Om du inte redan använder värmeskydd, så är det ett måste om du använder dig av stylingverktyg med värmer. Värmeskyddet appliceras i längderna, innan du torkar eller stylar håret, för att skydda det från värmen.

4

INTENSIV NÄRING

Använd en leave-in-behandling för att reparera dina längder på djupet och för att underlätta vid styling. Viktigt att tänka på är att du anpassar texturen på din behandling till din hårtyp eller ditt behov:

  • Normalt hår föredrar en serumliknande flytande konsistens
  • Torrt hår, välj en rikare konsistens som ett leave-in balsam eller olja.
Den återställande kraften hos ekologisk jojobaolja
 
Tack vare sina unika kunskaper om växter har våra forskare inom Skönhet från växtriket valt ut jojobabusken för dess extraordinära egenskaper. Den ekologiska jojoban är känd för sitt höga innehåll av olja med stärkande egenskaper. Oljan är rik på fettsyror, som till exempel omega-6 och -9, och sammansättningen liknar hudens talg. Den ger intensiv näring till torrt och sprött hår och gör håret mjukt och glänsande igen. Tack vare den rika oljan repareras skadat hår så att det blir mer motståndskraftigt mot framtida påfrestningar.
sowimage
Hemligheten bakom skadat hår - den reparerande rutinen
 
Produkterna i repair-serien är berikade med ekologisk jojobaolja. Torrt och skadat hår blir smidigt, får näring och lyster. Resultat: 30X mer motståndskraft*

* Instrumentellt test i kombination med hårinpackningen Restoring Mask och vårt reparerande balsam

Dela

Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.