ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0
Tillbaka

Självkärlek – konsten att älska sig själv

Om du kämpar med självtvivel, låg självkänsla eller brist på självförtroende, så finns det bara en lösning: självkärlek. Vi förklarar vad det innebär.

sowimage

Vad är självkärlek?

Self-love är ett engelskt uttryck som vi hör mycket idag… Men vad betyder det egentligen. Här är vår förklaring och tolkning: Den bokstavliga översättningen är ”självkärlek”.

Du kanske tror att detta endast omfattar kärlek till din kropp men det är mycket mer än så. Att lära sig älska sig själv börjar med självacceptans, d.v.s att acceptera HELA sig själv, både ens goda egenskaper men även ens mindre bra egenskaper. Att prioritera sitt psykiska och fysiska välbefinnande är viktigt samt att försöka att vara mindre hård mot sig själv.

Självkärlek är också att tro på sig själv och sin förmåga att uppnå de mål och drömmar som man har. Kort sagt, en positiv inställning som man anammar för att få ett lyckligt och meningsfullt liv. Värt att prova, eller hur?

sowimage

5 tips på hur man lär sig älska sig själv

Innan du tar del av våra råd, kom ihåg att kärlek till dig själv är en lång process som kräver övning dagligen under en längre tid. Varför det, kanske du undrar ? Svaret är att det ofta är svårt att ändra sina vanor. Oroa dig dock inte! Vi är här för att ge dig några värdefulla tips:

1 / Lär dig att se din egen skönhet och dina styrkor. Ta några minuter varje dag för att checka av läget hos dig själv. Titta i spegeln och ge dig själv en komplimang och var stolt över dig själv. Det förtjänar du! ?

2 / Omge dig med människor som älskar och uppmuntrar dig. Prioritera förhållanden som ger positiv energi. Vare sig det är relationer i vänskap eller kärlek, så är tanken att de ska lyfta dig istället för att dra ner dig.

sowimage

3 / Sluta jämföra dig med andra. Det är så onödigt. Du är unik och ingen är som du. Du är perfekt precis som du är. Glöm inte det!

4 / Lär dig att säga nej. Att säga nej när du inte vill, gör dig inte till en dålig person, utan snarare stärker det ditt självförtroende. Tvinga inte dig själv att göra något som inte gör dig lycklig.

5 / Ta hand om dig själv först. Var din bästa vän, lär dig att förlåta dig själv för misstagen du gjort. Ta tid för dig själv och gör vad du älskar. Koppla bort allt, och fokusera på vad som är viktigt. Alla tips är till för att hjälpa dig att acceptera och älska dig själv för den du är, vilket är grunden till självkärlek.

sowimage

Mon Rouge, en symbol för självkärlek

En doft kan påverka vårt humör precis som den kan influera vår personlighet. Älska dig själv, var självsäker för du är unik. Börja använda den nya parfymenMon Rouge – Eau de Parfum!

Med sina blommiga noter av neroli-essens, blandad med iris, patchouli och en fruktig sammansättning av plommon och svarta vinbär, är denna skapelse av parfymören Caroline Dumur en sann hyllning till självkärlek. Du kan även välja att avnjuta en parfymerad duschgel vid namn Mon Rouge – Perfumed Shower Gel som ingår i samma serie!

De blommiga noterna kan du finna i andra dofter också, såsom ”Oui à l’amour” och ”Quelques notes d’amour”. De är på samma sätt som Mon Rouge: en symbol för självkärlek i alla dess aspekter!

 

Har du redan provat något av våra tips? Berätta gärna!

Dela

Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.