ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0
Tillbaka

Ta hand om dina utsatta fötter

Vi glömmer ofta bort att ta hand om dem – nu är det dags att ge fötterna lite kärlek! Men hur gör man för att få vackra och mjuka fötter? Vi har tipsen för hur du bäst fixar till fossingarna.

1/Bekämpa förhårdnader

Att tryckas ned i skor och ständigt utsättas för friktion gör att huden på fötterna (den enda delen av kroppen som saknar talgkörtlar) torkar ut och blir hård. Förhårdnader (hyperkeratos) under fötterna beror på att huden reagerar på friktionen.

Polishing Foot Scrub med aprikoskärnor och ekologisk lavendel gör dina fötter mjuka och lena igen. Peela fötterna regelbundet för att undvika förhårdnader.
1/ Fukta fötterna med rent vatten.
2/ Ta en liten klick och massera fötterna med cirkelformade rörelser för en intensivare peeling.
3/ Skölj noggrant.

 

Utrusta dig med en fotfil för att verkligen råda bot på de hårdhudade förhårdnaderna.
Gnugga försiktigt huden kring hälen (huden ska vara lätt fuktad) och på förhårdnader. Tänk på att inte använda fotfilen oftare än 1–2 gånger i veckan. Om man filar för hårt/ofta kommer förhårdnaderna bara tillbaka ännu snabbare.

2/ Mjukgörande avkoppling

Dina fötter behöver också få lite avkoppling! För att undvika förhårdnader är det viktigt att återfukta huden på fötterna. Det är dessutom ett perfekt tillfälle för dig att ta en paus och koppla av:  

Applicera Nourishing Foot Cream, berikad med ekologisk lavendelolja och macadamiaolja, över hela foten genom att massera in crèmen från tå till häl.  Massera hälarna och fotsulorna lite extra, eftersom de har lättare för att torka ut fort.

Har du extremt torra fötter?

Applicera ett tjockt lager med Foot Repair Balm med lavendel och sheasmör 1–2 gånger per vecka. Låt verka en stund för en intensivt närande behandling.
För en ännu intensivare behandling kan du ta på ett par bomullsstrumpor och låta produkten verka över natten. Det ser kanske inte så glammigt ut, men du kommer att vakna upp med extremt mjuka fötter.

Trötta, svullna fötter?

Visst är det skönt att sparka av sig klackarna och släppa fötterna fria efter en lång dag? Testa Anti-Fatigue Iced Gel för en ännu skönare upplevelse. Den kommer garanterat att bli ett måste i badrumsskåpet. Produkten är berikad med lavendel och eterisk pepparmyntsolja och har en avslappnande effekt.

Om du vill ha vackra fötter gäller det att ta hand om fötterna ända ut i tåspetsarna! Du hittar nagellack hos oss i alla sommarens färger för pricken över i.

Dela gärna med dig av dina bästa tips för vackra fötter i kommentarsfältet!

Dela

Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.