ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0
Tillbaka

Tillverkning av botaniskt vatten i La Gacilly

Lär dig mer om hur vi producerar våra botaniska vatten och hur vi framställer hydrolat*.

Yves Rocher har i över 60 år tagit fram skönhetsprodukter med stor respekt för vår planet och alla som lever på den. Drivna av detta engagemang har vi därför placerat vår allra första destillationsverkstad för tillverkning av botaniskt vatten, eller hydrolater* lokalt, så nära våra produktionsenheter som möjligt. Vårt botaniska vatten kommer från våra ekologiska växtodlingar i La Gacilly, Bretagne, där Yves Rocher en gång startade sin verksamhet.

Det botaniska vatten som produceras vid Yves Rochers botaniska vattenverkstad används i flera av våra produkter, som också tillverkas i närheten. Detta innebär färre CO2-utsläpp kopplade till transport av varor vilket innebär ett minskat miljö/koldioxid/ekologiskt fotavtryck.

sowimage

Vad är hydrolat, botaniskt vatten och blomvatten?

Botaniskt vatten eller hydrolat är resultatet av destillation av blommor eller andra växtdelar. Blomvatten kommer endast från destillation av blommor (knoppar). I den botaniska vattenproduktionen destillerar vi blad från pepparmynta samt blomknoppar från blåklint och kamomill, eftersom deras egenskaper finns i hela växten.

sowimage

Från våra fält av blommor till våra ekologiska & botaniska vatten

Vår botaniska vattenverkstad har producerat blomvatten av blåklint, kamomill och pepparmynta sedan våren 2020. Dessa blomvatten används i sammansättningen av många produkter, blomvatten eller hydrolat* är den aktiva ingrediensen i många Yves Rocher-produkter som t ex: Sensitive Camomille-sortimentet och Pur Bleuet-sortimentet som innehåller hydrolat från blåklint samt vår renande ansiktsmask med pepparmynta.

sowimage

Hur producerar vi botaniskt vatten eller hydrolat*?

Produktionen av vårt botaniska vatten är en fortsättning på vårt agronomiska arbete baserat på agroekologi och bevarandet av den biologiska mångfalden. För att erhålla 1 ton hydrolat är 2 timmars destillation av blommor och växtdelar nödvändig, följt av 40 minuters filtrering och pastörisering. 

* Hydrolat är resultatet av destillation av blommor eller andra växtdelar.

sowimage

Dela

Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.