ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0
Tillbaka

Vår i La Gacilly

Vad försiggår på våra fält i La Gacilly såhär under våren? Låt oss ta med dig till Bretagne i Frankrike för att lära dig mer om hur vi odlar våra ikoniska växter.

Fält odlade med respekt och passion

Vi börjar äntligen gå mot vår och La Gacilly har börjat blomma. Det är denna period som avgör om det blir en bra säsong. Allting behöver vara på plats för att försäkra om att produktionen går rätt till med de botaniska aktiva ingredienserna i våra produkter.

Innan vi tar oss djupare in i ämnet så vill vi påminna dig om att vi har 60 hektar av botaniska fält i La Gacilly, Bretagne i Frankrike. Här odlar vi våra växter agroekologiskt, vilket innebär att vi respekterar så mycket så möjligt av det naturliga ekosystemet i framställningen av våra åtta signatur växter. Dessa växter omvandlar vi sedan till botaniskt aktiva ingredienser. Vi använder dessa växter i över 30% av våra formler. 

Genom att själva ansvara för odlingen har vi möjlighet att se växterna blomma säsong efter säsong: Arnica som du finner i vår handvård, ringblomma som berikar vårt Radiance Shampoo och Detangling Gel, Blåklint som skonsamt tar bort smink, middagsblomma för sina återfuktande egenskaper och Isört, belönad för sin anti-rynk-förmåga. 

Men det finns fler växter som befinner sig på våra fält såhär års. I vårt agroekologiska tankesätt odlar vi även phacelia, senap, rädisa och bovete för att täcka och berika jorden. Dessa plantor bidrar till biologisk mångfald och hjälper våra plantor att skonas från sjukdomar.

sowimage

April: Vi sår och planterar 

Låt oss bjuda på en snabb agroekologisk lärdom: vissa plantor behöver sås medan andra behöver planteras. Vad är skillnaden? Att så frön innebär att man placerar fröna direkt i jorden ute på våra fält, fram till att blommorna har skapat små skott. Och att plantera? För somliga växter planteras fröna i krukor som sedan växer till sig i växthus. De yngre skotten som är starkare kan planteras i jorden ute på fälten, där de växer sig ännu starkare. 

Det flesta av våra signaturplantor blir sådda eller planterade i april, det är enbart Tysk Kamomill som planteras redan i starten av mars. Odling i ouppvärmda växthus sker även i starten av mars, då vi ansar vår Edulis och börjar att så vår Isört. 

sowimage

Skörden startar i Maj

Varje planta växer i sitt eget lilla område på vår mark och skörden pågår mellan maj till augusti. Kamomill börjar blomma i starten av maj och skördas därför redan i mitten av den månaden.

Blåklint och ringblomma plockas i starten av juni. Det finns nog ingenting vackrare att beskåda än de oändliga fälten med blommande växter. 

Romersk Kamomill skördas först i slutet av juli och början av augusti medan Malva plockas under augusti månad. 

 

Torka 

Processen att torka blommorna startar redan när de skördas. Färska blommor som nyligen blivit plockade har en fuktighetshalt på mellan 60% till 80%. Blommorna torkas därför i runt 20 timmar i varmluftsugn. 

När plantorna har blivit skördade och färdigtorkade utvinner man de aktiva ingredienserna för att börja producera produkterna. Men låt oss berätta mer om denna process vid ett annat tillfälle!

sowimage

Hur inspirerar våra fält i La Gacilly dig? Dela med dig i kommentarerna!

Dela

Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.