ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0
Tillbaka

Vild Kamomill

Vild Kamomill, även känd som tysk kamomill är Yves Rochers nyckelingrediens. Låt oss presentera denna eminenta blomma med flertal egenskaper som vi odlar i La Gacilly.

BOTANISK FAKTA

LAINSKT NAMN

Matricaria recutita eller Chamomilla recutita

BENÄMNING

Tysk Kamomill, Matricaria Chamomile

FAMILJ

Asteraceae

URSPRUNG

Europa, Asien, Nordafrika 

sowimageDominique Rolland

EN GENIAL PLANTA

Vild Kamomill är ett framgångsrikt exempel på hur evolutionen fungerar. Tack var den karakteristiska gröna och fruktiga doften har den egenskapen att beskydda sig från växtätare men attrahera pollinerande insekter.

Och den här plantan är här för att stanna! Blommorna, även kända som capitula består i själva verket av flertal småblommor som kallas för florets. De små hon-versionerna av florets representerar den yttre delen av blomman, medan den inre delen är hermafroditiska. Detta främjar pollinering för insekter som hämtar pollen från andra blommor, skapar rum för generisk variation och en bättre chans för blomman att överleva.

sowimage

VÅR PLANTAS URSPRUNG

Vi har odlat Vild Kamomill i La Gacilly sedan 1979. Det var i själva taget en av de första plantorna som vi började att arbeta med.

Denna nyckelingrediens för Yves Rocher planteras under hösten och skördas mekaniskt under maj. 

Vild Kamomill växer enligt agroekologiska principer, precis som vilken annan symbolisk planta från La Gacilly. Detta innebär respekt, bidrar till en förbättrad biologisk mångfald och en global förståelse för ekosystemet i denna region.

Medan Kamomillen primärt används i kosmetiska produkter njuter bina även av denna planta som bidrar till producering av honung. Det är den söta doften som förser honungen från La Gacilly, med unika aromer och till för att avnjutas.

VÅRT EXTRAKT

Mjukgörande egenskaper

Vild kamomill är även perfekt anpassad för känslig hud. Hudvårdslinjen Sensitive Chamomille innehåller två stycken 100 procentiga naturliga och aktiva ingredienser, Hydrosol och Oleate. Hydrosolen minskar hudens känslighet med 28% medan Oleate boostar hudens försvar med 25% och försvarsmekanismen med 30%. Din hud blir mindre känslig och starkare!

Upptäck vår hudvårdsrutin med Sensitive Chamomille som innehåller 100 % kamomill. 

sowimage

Vad tycker du om denna mångfacetterade blomma? Berätta i kommentarsfältet.

Dela

Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.