ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0
Tillbaka

Hudvårdsguide för alla hudtyper

hudvård

Hemligheten bakom en lyckad hudvårdsrutin är inte att lägga ut tusentals kronor på exklusiva produkter som lovar guld och gröna skogar. Hur får man en bättre hy handlar i stället om att hitta produkter som passar ens individuella hudtyp och behov. Ingen lösning passar alla, så första steget är att lära känna din hud. Innan du läser vidare rekommenderar vi att du besöker vår hudvårdsguide. Där får du svara på tre snabba frågor om din hud och dina behov, och får sedan tips för bättre hy direkt på skärmen.

Torr hy

Upplever du din hy som torr och stramande? Om huden är torr eller uttorkad behöver du specialiserad ansiktsvård för torr hy. Torr hy är en hudtyp som kännetecknas av brist på lipider. Uttorkad hy är ett tillfälligt tillstånd som kan bero på kost, livsstil, omgivningsmiljö och andra faktorer du kan påverka själv. Torr och uttorkad hy behandlas på samma sätt, nämligen med skonsamma och intensivt återfuktande produkter. Hydra Végétal är Yves Rochers fuktgivande serie och passar bra som ansiktsvård för torr hy. Serien består av dag- och nattkräm, dagkräm med SPF 20, ögonkräm samt ett ultrakoncentrerat fuktserum. Den kan kombineras med den uppfräschande rengöringsserien Pure Algue, som bland annat omfattar rengöringsgel, rengöringsskum  och micellärvatten.

Tänk på att även torr och känslig hy behöver rengöras både morgon och kväll för att avlägsna föroreningar och toxiner. Ett tips på ansiktsvård för torr hy är att byta ut ansiktsrengöringen mot micellärvatten en gång om dagen. Kranvatten kan vara uttorkande, medan micellärvatten skonsamt avlägsnar smuts och makeup samtidigt som det balanserar och lugnar huden. Ett annat tips för bättre hy är att få i dig tillräckligt med vätska. Drick vatten, örtteer och naturliga juicer och ät mycket vattenrika livsmedel som frukt och grönsaker. En luftfuktare kan också göra underverk för huden i torra inomhusmiljöer. 

Fet hy

Oljig och acnebenägen hy kan vara ett resultat av naturligt  fet hy, men kan även bero på livsstilsfaktorer, omgivningsmiljö eller på dina hudvårdsvanor. Aggressiva produkter avlägsnar inte bara överflödig olja, utan skadar även hudens skyddande barriär så att huden reagerar med att producera ännu mer olja. Så hur får man en bättre hy utan glans och blemmor? Vi rekommenderar att du alltid väljer skonsamma, hudvänliga produkter och återfuktar huden efter rengöring även om den känns fet.

Vårt tips för bättre hy är  Sebo Végétal, en serie produkter med lätt konsistens som mattar och jämnar ut huden. Här hittar du bland annat ett och en gelkräm för punktbehandling mot finnar. Sebo Végétal passar bra att kombinera med den mattande rengöringsserien Pure Menthe. Komplettera gärna din hudvårdsrutin med en ansiktsmask framtagen för dina behov 1–2 gånger i veckan, till exempel Pure Menthe ansiktsmask med kol som minskar pormaskar. Vissa livsmedel kan ge upphov till fet hy och blemmor hos vissa, så prova dig fram till en balanserad kost som fungerar för dig.

Känslig hy och känsliga ögon

Känslig hy reagerar starkt på irriterande ämnen, allergener och även parfym. Om du känner igen dig i den beskrivningen är det bäst att välja produkter utvecklade speciellt för känslig hy. Pure Camomille och Sensitive Camomille är en rengörande respektive återfuktande serie berikade med lugnande kamomill. Varför inte skämma bort huden lite extra under helgen med en utökad hudvårdsrutin? Vår ansiktsmask med kamomill har en mousseliknande konsistens och lugnar omedelbart huden samtidigt som den motverkar stramhet och stickningar.

Det är vanligt att personer med känslig hud även har känsliga ögon. Vår serie Pur Bleuet är utvecklad för känsliga ögon och berikad med blåklint. Den består av en återfuktande ögonkräm, en ögonmakeupremover för vattenfast smink  och en extra mild ögonmakeupremover som lugnar ögonkonturen. Hud- och ögonirritation kan förvärras av föroreningar och kemikalier i omgivningen. Använd milda rengöringsmedel i hemmet, vädra och damma av ofta, och ta gärna promenader i naturen. Många upplever att huden blir torrare och känsligare på vintern till följd av kyla och vind utomhus och uttorkande värmeelement inomhus. Ibland kan man behöva variera sin hudvård efter årstiden genom att till exempel välja lättare produkter på sommaren och mer näringsgivande produkter på vintern. Besök gärna vår hudvårdsguide regelbundet för att få tips för bättre hy baserat på årstid och miljö.

Anti-age-hudvård

Med åren förlorar huden sin förmåga att hålla kvar fukt och återuppbygga sig själv, och då är det många som frågar sig hur man får en bättre hy med ungdomlig spänst och lyster. Yves Rocher har flera anti-age-serier framtagna för olika hudtyper och behov. Använd gärna vår hudvårdsguide för att hitta rätt serie för dig. Anti-Age Global är exempelvis en effektiv lösning mot alla ålderstecken och omfattar bland annat dagkräm, nattkräm, ögonkräm och serum. Dessutom finns det en gelkräm mot pigmentfläckar i serien. 

UV-strålning bryter ner kollagen, vilket leder till att huden blir torr och åldras i förtid. Därför bör du alltid komplettera din anti-age-hudvård med bra  solskyddsprodukter och skydda hud och ögon med lämpliga kläder, en solhatt och solglasögon. Det är särskilt viktigt klockan 12–15, eftersom UV-strålningen är starkast då. Antioxidanter och vitaminer bidrar till att hålla huden fräsch och spänstig. C-vitamin är en antioxidant som dessutom spelar roll för hudens kollagenproduktion. E-vitamin är en annan effektiv antioxidant som skyddar mot fria radikaler och oxidativ stress. Ät en regnbåge av frukt och grönsaker för att få i dig gott om hudvänliga ämnen. Försäkra dig även om att du får tillräckligt med sömn, eftersom huden förnyar och reparerar sig själv när du sover.

Hos Yves Rocher hittar du alla produkter du behöver för att skapa din perfekta hudvårdsrutin. Du kan även få skräddarsydda tips för bättre hy med hjälp av vår hudvårdsguide. Testa den idag!

Dela

Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.