ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0

 

Att rengöra huden är en avgörande del av din hudvårdsrutin. En rengöringsmjölk utgör ett utmärkt och skonsamt alternativ, särskilt för dig med känslig hy.

Sortera efter
Sortera efter
Sortera efter bäst betyg
Sortera efter namn (A-Ö)
Sortera efter namn (Ö-A)
Sortera efter pris stigande
Sortera efter pris fallande
Sortera efter högst rabatt
Sortera efter lägst rabatt
Sortera efter relevans
Sortera efter relevans

Rengöringsmjölk ansikte

 

Rengöringsmjölk - vad är det och hur använder du det?


När det kommer till rengöring så finns det mängder av olika varianter och konsistenser att välja mellan. Rengöringsgelé, rengöringsservetter, rengöringskräm, micellärvatten, rengöringsskum, rengöringsmjölk - ja, listan kan göras lång.


Så hur vet man vad det är man ska använda då? Jo, till att börja med kan det vara bra att veta vilken hudtyp du har. Detta kan nämligen vara bra att ha i beaktning när du väljer rengöring eftersom en del rengöringsprodukter kan vara bättre lämpade för vissa hudtyper. Men ditt val handlar också om konsistens, alltså vad du själv tycker känns bäst och som fungerar bäst för just dig.


Vad är rengöringsmjölk?

Rengöringsmjölk är en rengöringsprodukt som skonsamt tar bort smink, smuts och oljor från huden i ansiktet och halsen. Precis som namnet antyder har den en flytande och mjölkig konsistens. Att välja rengöringsmjölk för ansiktet har många fördelar. Bland annat är den mild och skonsam mot din hud vid rengöringen.  


De näringsrika och barriärstärkande egenskaperna hos rengöringsmjölken gör att den passar särskilt bra för torr och känslig hud. Den rengör huden effektivt och innehåller dessutom ofta ingredienser som verkar återfuktande och ger näring till huden. Söker du en skonsam men effektiv ansiktsrengöring, kan rengöringsmjölk vara ett bra val för dig.


Hur använder man rengöringsmjölk?

Rengöringsmjölk använder du både morgon och kväll för att rengöra huden. Applicera produkten på en fuktig bomullspad och torka eller badda varsamt huden i ansiktet, runt ögonen och halsen. Börja vid halsen och käklinjen och för varsamt bomullspadden i rörelser uppåt över ansiktet. Detta för att motverka rynkor. Lägg inte heller för stort tryck på padden utan för den varsamt över huden för att inte tänja ut huden. Vill du inte använda bomullspad går det också bra att ta lite rengöringsmjölk i händerna och massera in produkten i ansiktet.


Det är inte alla typer av rengöringsmjölk som behöver avlägsnas med vatten. En del kan, eller ska, lämnas kvar utan att sköljas av. Se över användningsområden för just din rengöringsmjölk för att försäkra dig om det är en produkt som ska sköljas av eller lämnas på huden.  


Yves Rochers rengöringsmjölk

Vår Smoothing Makeup Removing Milk är en skonsam rengöringsmjölk, berikad med ekologisk ringblomma från våra agroekologiska odlingar i La Gacilly. Den rengör skonsamt huden från makeup och orenheter samtidigt som den verkar utslätande. Den passar extra bra för dig med mogen hud.


2 in 1 Soothing Makeup Removing & Toning Milk innehåller ekologisk kamomill från våra agroekologiska odlingar i La Gacilly. Den är parfymfri och passar därför även den känsligaste huden. Den tar effektivt och skonsamt bort orenheter och makeup,  lugnar huden och lämnar den mjuk och behaglig. Denna produkt ska inte sköljas bort utan lämnas kvar på huden.


Rengöringsmjölk vs Micellärvatten

Rengöringsmjölk och micellärt vatten används på liknande sätt. Hur de verkar på huden skiljer sig dock från varandra. Rengöringsmjölk är en krämig, ofta mjukgörande, rengöringsprodukt som hjälper till att avlägsna smink och orenheter från huden, samtidigt som den ger näring åt huden. Det är idealiskt för torr eller känslig hud. Micellärt vatten är en vattenbaserad rengöringsprodukt som innehåller små partiklar som kallas miceller. Dessa fungerar som magneter för att dra till sig och binda orenheter, olja och smink, vilket gör det möjligt att svepa bort dessa utan behov av sköljning. Sedan skiljer sig produkterna åt även i konsistens och erbjuder därmed olika typer av sensoriska upplevelser vid applicering. Vilken som passar just dig beror med andra ord på din personliga preferens och din hudtyp.


Andra typer av rengöring för huden

Det finns som sagt många olika typer av rengöringsprodukter du kan välja mellan. I grund och botten har de alla samma huvudsakliga funktion - att avlägsna smuts, orenheter, olja, och bakterier från din hud - men sättet det gör detta på, och konsistensen på produkten, skiljer sig mellan de olika produkterna.


Föredrar du en riktigt krämig konsistens kan du välja en rengöringskräm. I vår skonsamma serier Pure Camomille hittar du just en rengöringskräm. Denna är berikad med ekologisk kamomill från våra agroekologiska odlingar i La Gacilly och framtagen speciellt för känslig hud. Den lugnande och stärkande huden samtidigt som den rengör ansiktet, ögon och läppar från makeup och orenheter.


Tycker du om gelkonsistens så kanske en rengöringsgel faller dig i smaken. Dessa har en gelliknande konsistens, som i kontakt med vatten bildar ett skönt skum, och som effektivt tar bort makeup och orenheter från huden. I vårt sortiment hittar du olika rengöringsgeler för olika hudtyper och behov.


Har du fet hy med finnar och synliga porer föreslår vi istället att du tar en titt på rengöringsgelen från serien Pure Menthe. Den innehåller uppfriskande ekologisk pepparmynta från våra agroekologiska odlingar i La Gacilly och tar skonsamt bort orenheter, spår av makeup och talgöverskott.


I serien Pure Algue hittar du rengöringsgeler för normal till blandhy. Samtliga produkter i serien är berikade med mikroalgen Tetraselmis som syresätter huden samtidigt som den har en uppfräschande och detoxifierande effekt.

I denna serie hittar du också ett härligt rengöringsskum, eller rengöringsmousse som det också kallas. Detta är en produkt som blir till ett skönt skum vid applicering. Den friska och luftiga moussekonsistensen rengör huden samtidigt som huden blir mjuk, återfuktad och strålande vacker.

Har du svårt att veta vad som passar just dig så gå gärna in och gör vår hudvårdsguide. Genom att svara på några frågor om din hud och dina önskemål får du en komplett hudvårdsrutin rekommenderad just för dig.

 

Mer info

  • 100% vegetabiliska
    ingredienser

  • 60 hektar
    ekologiska odlingar

  • Eko-designade produkter

Övriga kategorier
Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.