ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0

Nature is our guide and we've been listening

Vi är botaniker, odlare, tillverkare och återförsäljare av botaniska skönhetsprodukter. Eftersom vi äger hela vår värdekedja vet vi att våra ingredienser är ansvarsfullt producerade och vi arbetar ständigt med att minska vår påverkan på planeten i värdekedjans alla led. Från vår planta, till din hud!
Med kärlek från Bretagne

Det var i den lilla byn La Gacilly i franska Bretagne som allt startade. Här föddes, levde och verkade Mr. Yves Rocher — grundare av varumärket Yves Rocher. Han såg en rik växtpotential i La Gacilly och det var ur Mr. Yves Rochers kärlek till den Bretonska naturen som varumärket och konceptet botanisk skönhet föddes. “Att ge tillbaka till naturen, vad den ger till oss” var hans mantra och än idag, över 60 år senare, är kärleken till naturen grunden i allt vi gör. 

Ingredienser med naturligt ursprung

I La Gacilly har vi idag en 60 hektar stor ekologisk odling där vi odlar våra nio ikoniska växter; blåklint, ringblomma, arnica, kamomill, blomsterkrasse, romersk kamomill, pepparmynta, isört och middagsblomma. Dessa växter är UEBT*-certifierade och odlas enligt en agroekologisk modell med hänsyn till det omgivande ekosystemet. 
Våra forskningsexperter inom Skönhet från växtriket jobbar ständigt med att utforska den fantastiska potential som finns inom växtteknik och för att öka andelen naturliga ingredienser i våra produkter. Naturen är vår partner och vi ser våra kosmetiska produkter som en länk mellan oss människor och natur.
*Union for Organic Ethical Trade
Läs mer om vår botaniska expertis här

Ikoniska produkter

Eco-designade produkter

Vi arbetar ständigt med att drastiskt minska vår användning av plast. Detta arbete har bland annat resulterat i våra solida produkter och vår koncentrerade duschgel. Tack vare den innovativa formulan i våra koncentrerade duschgeler så räcker en flaska med 100 ml till lika många duschar som en vanlig 400 ml flaska. Våra solida produkter är i sin tur 100% plastfria och ingår i vårt sortiment av produkter framtagna med extra hänsyn till miljön. Till år 2030 siktar vi på 30 % mindre plast* och 100 % återvunnen och återvinningsbar plast.

Sedan september 2021 har vi successivt bytt förpackning på våra hudvårdsserier. Detta har gjort att vi minskat användningen av kartong med hela 40 % samt att vi sparar 78 ton kartong per år. Vi fortsätter vårt arbete med att ompröva våra förpackningar och vanor för att vidare minska vår avfallsproduktion under de kommande åren.

*jämfört med vår produktion 2019 räknat i g/ml produkt.

Biologisk mångfald

För oss handlar bevarande av den biologiska mångfalden inte om att hänga med i en trend. För oss är det en av grundpelarna i vårt arbete. Sedan Yves Rocher startade 1959 har bevarande och berikande av biologisk mångfald varit ett av våra viktigaste engagemang. Detta gäller både våra egna och våra partners odlingar runt om i världen.
På våra ekologiskt certifierade fält i La Gacilly odlar vi enligt agroekologiska principer.  Detta är en banbrytande jordbruksmodell som fokuserar på hållbart jordbruk och där allt arbete sker med högsta respekt för naturen, dess resurser och förnyelsen av den biologiska mångfalden. Vi arbetar aktivt med att främja dessa agroekologiska principer hos alla våra producerande partners. Som medlem i UEBT* har vi åtagit oss att samla in alla våra naturliga ingredienser med respekt för både människor och den biologiska mångfalden.
*Union for Ethical BioTrade

Nyfiken på att veta mer om våra certifieringar? Här kan du läsa mer. 

Eco-designade produkter

Veganska produkter

Veganska produkter är helt fria från animaliska ingredienser och samband. Vi har idag ett stort utbud av veganska produkter som sträcker sig över alla våra produktkategorier.

Våra veganska produkter har märkts med vår vegan stämpel och du kan känna dig helt säker på att dessa produkter inte innehåller någon ingrediens med animalisk anknytning och har självklart heller inte testats på djur. 
Se alla veganska produkter

Plant for life

Vi gör skillnad - ett träd i taget! Som huvudsponsorer till Yves Rocher Foundation är vi på Yves Rocher både glada och stolta över att vara med och bidra till bevarande och restaurering av jordens skogar. 

Stora områden skog skövlas varje dag. Detta trots vetskapen om att den är livsviktig för vår planet. Bara under de senaste 30 åren har mer än 420 miljoner hektar skogsmark förstörts. Plant For Life är ett program, skapat av Jacques Rocher och Yves Rocher Foundation, som arbetar för att bevara och restaurera jordens skogar. Programmet är verksamt över hela världen och år 2020 hade programmet planterat över 100 miljoner träd. 

Yves Rocher Foundations engagemang ligger i naturen. De arbetar för att bevara den biologiska mångfalden och ger stöd och finansiell hjälp till alternativa och kraftfulla lokala initiativ världen över. 

Veganska produkter

Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.