ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0
Tillbaka

Tack Moder Natur!

Naturen tillåter oss att vara närvarande med oss själva. Känslan av att uppskatta de enklaste känslorna och sakerna i livet, likt den första snöflingan eller doften av gran.

Naturen är källan till välbefinnande

En promenad i skogen

Känner du dig manad att fly den vardagliga stressen och den förorenade luften i storstaden? Behöver du en paus från den digitala världen och all teknik? Det finns ingenting bättre än en promenad i skogen för att återhämta sig och uppskatta allt det vackra som naturen har att erbjuda. ”Skogsbadning” eller "Shinrin-yoku" som det heter i Japan, är ett populärt och välkänt uttryck inom den Japanska medicinska världen som har bevisat sig ha lugnande effekter. 

För att optimera din stund i skogen rekommenderar vi dig att promenera i långsam takt för att väcka alla sinnen. Känn hur du långsamt sammankopplas med naturen och fokusera på alla dess avkopplande läten. Tillåt dig att lägga märke till alla vackra färger runt omkring dig och de olika nyanserna av grönt, brunt och gult. Lyssna efter fåglar som sjunger och andas in den friska doften av natur. Låt dig ledas av naturen och befinn dig i ett tillstånd av lugn och ro. Ge dig själv tiden till att vara närvarande.

sowimage

Bli en trädkramare

Om du inte bor i närheten av en skog eller känner dig allt för upptagen för att ta dig dit kan du ägna dig åt ”tree hugging”, ett effektivt sätt att lindra stress. Välj ett träd som du finner inspirerande, helst på en lugn och avskild plats där du inte kan bli störd. Slut ögonen och krama om trädstammen. Låt fingrarna komma i kontakt med barken, låt dem vandra över barkens textur och känn värmen i handflatorna. Ta ett ögonblick för att uppskatta trädets tysta närvaro och den uppfriskande energin. Ja, vi vet att det kanske kan låta lite flummigt – men våga testa det och känn efter om det fungerar för just dig. 

sowimage

Lyssna på ljudet av vatten

Även om det inte är den första tanke som slår oss så är ljudet av porlande vatten en mycket effektiv metod för avkoppling. Vi stöter ofta på stressande ljud i vardagen, så som ljudet av trafiken eller mobiltelefoner som ringer. Genom att lyssna på ljudet av porlande vatten blir du ett med naturen och vår kropp blir påmind om vår samhörighet med naturen och ökar vårt välbefinnande. Naturens ljud används ofta i samband med avkoppling- och meditationssessioner. 

sowimage

Låt oss visa dig några otroligt vackra naturplatser som bevisar att naturen är den mest värdefulla gåva av dem alla:

 

Taiga (Norra Kanada, Ryssland, Skandinavien och östra Sibirien)

Taiga eller Boreal-skog är en biom som karaktäriseras av barrskog och är unikt tack vare sin storlek och dess rika biologiska mångfald. Barrträd (granar, tallar) och lövträd (björk och alder) sträcker sig över nästan 4000 mil från Skandinavien till östra Sibirien och norra Ryssland. Denna skog tar även upp över 2000 mil av kanadensiska Arktis och kräver konstant skydd och omsorg, eftersom den representerar en tredjedel av jordens yta.

sowimage

Shibazakura Fields (Japan)

Från mitten av april till början av maj täcks Mount Fiji av 800 000 Sakura eller Mossflox. Rosa, lila och vita blommor är spridda över Japans högsta punkt. Dessa blommor är en viktig del av den japanska kulturen och varje år hyser denna spektakulära plats en av de största blomsterfestivalerna i Japan.

sowimage

Tianzi-bergen i Zhangjiajie (Kina)

Zhangjiajie nationalpark i centrala södra Kina är ett hem för några höga och väldigt unika kalkstenstoppar. Vissa når över 1200 meter.  Med tiden har detta blivit en unik plats som inte liknar någon annan på vår jord. Växter blommar på dessa bergstoppar tillsammans med en stor variation av träd, buskar, blommor och fåglar.

sowimage

De sjufärgade jordarna i Chamarel (Mauritius)

Denna extraordinära geologiska formation finns i södra Mauritius, nära byn Chamarel. Sju nyanser av färger löper genom dessa sanddynor som är rika på vulkanisk aska och mineraler med färger som brun, ockra, rosa, lila och orange.  Fenomenet är både imponerande och unikt då färgerna ändras dagligen.

sowimage

Vad har du för relation till naturen? Dela med dig i kommentarsfältet.

Dela

Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.