ajax error

Detta medförde ett fel från vår sida, du kan ladda om sidan och prova igen

Fel på grund av: unknown

Yves Rocher
0
Tillbaka

Varför är blåklint blå?

sowimageEmmanuel Berthier

För att förföra! Liksom för andra växter som behöver insekter för sin fortplantning måste blåklintens blomma vara synlig för pollinerande insekter. Insekten som blomman dragit till sig för med sig blommans pollen till nästa växt så att växten kan fortplanta sig.

Och det fungerar även för kvinnor... De kan också bli mer förföriska med hjälp av blåklint. Hur? Med en perfekt hud. Och det börjar med rengöring.

Grunden för en perfekt hud är en sund livsstil, och här är rengöring en avgörande del. För vissa hudtyper är rengöring med vatten den bästa metoden, för andra inte. Var försiktig så att du inte tvättar fet hud för mycket eftersom huden då kan reagera genom överproduktion av just det som du försöker bli av med, talget.

sowimageEmmanuel Berthier

Att först använda en rengöringsprodukt som till exempel en gel och sedan följa upp med ett ansiktsvatten är en rutin som ger perfekt resultat. För den som vill enbart använda ett vatten finns micellärt ansiktsvatten som rengör mer än ett ansiktsvatten och går bra att använda på morgonen utan att först tvätta ansiktet. För ögonmakeup är det bäst att använda milda, skonsamma Pur Bleuet som finns för känsliga ögon eller som en tvåfasformula som tar bort alla spår av makeup – även vattenfast  – i en enda rörelse och utan att lämna en fet hinna.
Men vad är blåklintens hemlighet?

Denna lilla blåa blomma med ett så passande namn odlas ekologiskt sedan början av 1990-talet i det område där vårt varumärke en gång skapades, La Gacilly i Bretagne och är nu UEBT-certifierat. Den första skörden av blåklinten sker för hand och i den andra omgången skördas blommor, blad och stjälkar mekaniskt, varpå de torkas och destilleras. Det blomvatten vi får fram genom den här processen används för dess lugnande egenskaper i produktserien Pur Bleuet, som är testad av ögonläkare. Ett skonsamt sätt att ta bort ögonmakeupen!

sowimageDominique Rolland

Vilken är din bästa rengöringsrutin?

Dela

Produkten har lagts till i din önskelista.Se min önskelista.